Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Zadni led svetla e39 touring
Mam takovej problém občas mi nesviti (nebo sviti min) zadní leve vnitrni svetlo. Myslel jsem,ze uz bude asi po nem, tak jsem sehnal starsi a dela to zas. Kdyz do nej klepnu tak se bud rozsviti nebo shasne uplne. Kdyz nesviti tak stava az k nemu jde. Nemaj 39 nejakou bolest? Nebo je proste i to druhy KO? 

-
- Kontaktovat uživatele:
řešil jsem teď něco podobného na P vnitřním
mel jsem svícení ok ale to plexi nějaké zmatnělé ale nešlo rozleštit. Tak jsem koupil nádherné jiné na vrakáči a zdálo se vše ok ale druhý den to samé co popisuješ ty-jde o ty obrysovky-proužky. Jsou v nich LED diody pro každý prožek jedna,zapojené do série a k nim vedou drátky z té černé patice (náhrada žárovky) na světle. někde je pravděpodobně uklepaný ten drátek nebo zoxidovaná ta deska s plošným spojem na které jsou ty diody vedle sebe. Nelze opravit bez rozebrání světla-to nelze rozebrat bez násilí a následné celkem malé šance se zdárným výsledkem (vlhkotěsné,prachotěsné a pevné spojení) to dát zpět dohromady. Takže v patici se žárovkami to není,v kabelu taky ne,je to v světle samotném. Radím koupit jiné(tragicky se shání) a nebo prostě nové (to jsem dnes udělal já v Inveltu...). Svítí dokonale,prostě nové světlo a nadlouho klid.
Případně by se dalo "vypreparovat" do toho světla zezadu přes ten plast-asi to tak zkusím opravit a nechat si to světlo do zásoby. Vyříznout okénko v levém horním rohu (pohled z "rubu" světla-u toho tvého levého světla)-tam jsou ty diody a pak zjistit příčinu,opravit a okénko vlepit nebo zavařit zpět,případně překrýt jiným plátem plastu. Určitě by to bylo v celkovém výsledku jistější a kvalitnější řešení. Nebo kup nové a bude jistota a klid,jen to něco stojí..

Případně by se dalo "vypreparovat" do toho světla zezadu přes ten plast-asi to tak zkusím opravit a nechat si to světlo do zásoby. Vyříznout okénko v levém horním rohu (pohled z "rubu" světla-u toho tvého levého světla)-tam jsou ty diody a pak zjistit příčinu,opravit a okénko vlepit nebo zavařit zpět,případně překrýt jiným plátem plastu. Určitě by to bylo v celkovém výsledku jistější a kvalitnější řešení. Nebo kup nové a bude jistota a klid,jen to něco stojí..
-
- Kontaktovat uživatele:
Nové jsou za $150+$130 za kus, tak by to mělo být 5000 za jednu stranu auta, pokud v bmw používají rozumný kurz, což nebývá pravidlem.
Je to dost, ale stojí to za to, auto pak vypadá mnohem líp.
P.S. zbyly mě zadní vnější facelift na touringa, ale s oranž. blinkrem, kdyby náhodou někde sháněl, stav jako nové..
Je to dost, ale stojí to za to, auto pak vypadá mnohem líp.
P.S. zbyly mě zadní vnější facelift na touringa, ale s oranž. blinkrem, kdyby náhodou někde sháněl, stav jako nové..
-
- Kontaktovat uživatele:
kabel u e39 touringa jde za platovou krytkou přímo v pantech , na levé straně auta, na pravé jde hadička na ostřikovač a nějaká anténa. Spojka kabelu je o kus dále ve střeše někde mezi repráky a koncem střechy, tak tam se to dá odpojit a vyndat případně celý kabel ze dveří. Kdysi jsem to rozdělával a měnil vzpěry na kufr a okno, tak snad mám i fotky, kdyby bylo potřeba.
Matný povrch není až takový problém, dá se to celkem dobře obrousit šmirglem postupně od 400 do cca 2000 a pak leštící pastou a světla sou jak nový.
Matný povrch není až takový problém, dá se to celkem dobře obrousit šmirglem postupně od 400 do cca 2000 a pak leštící pastou a světla sou jak nový.
Ak by sa dali supnut sem fotky urcite by pomohlo mne a aj nabuduce inemu.Dakujem
KA tam je spojka tak sa to bude dat aj premerat a skontrolovat.Do leta to pocka a potom asi rozoberiem a asi aj rovno vymenim kabel.
Teraz to asi nemam ako pomerat ci?musi ist dole cela vnutorna strecha?Alebo sa tam dostanem cez repraky?
dik
KA tam je spojka tak sa to bude dat aj premerat a skontrolovat.Do leta to pocka a potom asi rozoberiem a asi aj rovno vymenim kabel.
Teraz to asi nemam ako pomerat ci?musi ist dole cela vnutorna strecha?Alebo sa tam dostanem cez repraky?
dik