Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Padání ručičky tacho,Váha vzduchu 525i E34 Touring 141kW 92&

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
Warrior_Jouda

#1 Příspěvek od Warrior_Jouda »

Zdravim pánové, neznáte někdo příčinu padání ručičky tachometru? Když mi spadne, tak ručička aktuální spotřeby mi ujede kdoví kam a neni vidět,jinak vše maká (otáčkoměr,teplota,display atd.). Mám podezření že asi nějaký to čidlo na převodovce. A rovnou bych se chtěl zeptat či nemáte někdo navíc váhu vzduchu páč ta moje umřela a sedm litrů za novou se mi zdá dost. DÍKY
capri
Klubové ID: 2068
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od capri »

chtělo by se to víc rozepsat při jaky situaci pada jinak jestli myslíš to že uteče když zastavíš tak je to normální pač při nulový rychlosti je teoreticky spotřeba l/100km nekonečno proto ulítne do neznama :)
Warrior_Jouda

#3 Příspěvek od Warrior_Jouda »

Ne ne,psal sem že padá ručička tacho .. to znamená že při jízdě v jakékoli rychlosti např. 20 km/h 80 km/h prostě jak se tomu chce tak ručička rychloměru (tachografu) spadne na nulu a v té chvíli mi ujede i ručička akt. spotřeby. Píšu pro zůžení příčin ... bojim se že bude někde kraťas. Je to individuelní páč někdy je to bez padání pak sebou mrská třeba 3 kilometry .. a vypadá to chvílema jako otáčkoměr jako kdyby si tůroval motor a pak se uklidní, chvíli ukazuje jede třeba 20 km v poho apak sebou zase plácne a to je furt dokola. Kdybych nebyl takovej puntička tak si řeknu ... nějaká ručička mi může vykou**t. Ale mam rád vše v poho a je to Bávo ... zatim nezklamal tak si to zaslouží
capri
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od capri »

tak pokud blbne jen tohle tak to vypada že je blby čidlo rychlosti a nebo špatny jeho vedeni bych řekl samo nevylučujou se ani jiny možnosti ale tyhle jsou nejlevnější tak bych začal tady :)
Warrior_Jouda

#5 Příspěvek od Warrior_Jouda »

Ještě sem takovej problem neřešil takže předpokládám že to čidlo bude na převodovce... Ještě sem vypozoroval že (neni to permanentni) když poťukam na plyn jakoby zaskáču tak to občas zabere. Možná příčina -- zoxidovanej štekr??
capri
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od capri »

jj čidlo bejva na převodovce jinak bud zoxidovanej konektor nebo utrženej drat :)
Warrior_Jouda

#7 Příspěvek od Warrior_Jouda »

Ok díky ... juknul bych tam hned ale mam před rampou metr sněhu ...chci jit na jisto. Ještě sem tam dal jeden topic tak jukni. Dík
Vrablik Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 2173

#8 Příspěvek od Vrablik Člen Klubu »

Warrior_Jouda píše:Zdravim pánové, neznáte někdo příčinu padání ručičky tachometru? Když mi spadne, tak ručička aktuální spotřeby mi ujede kdoví kam a neni vidět,jinak vše maká (otáčkoměr,teplota,display atd.). Mám podezření že asi nějaký to čidlo na převodovce. A rovnou bych se chtěl zeptat či nemáte někdo navíc váhu vzduchu páč ta moje umřela a sedm litrů za novou se mi zdá dost. DÍKY
Pokud ti padá ručička od tachometru, tak je to snímač rychlosti vzadu na diferáku. Jsou dvě možnosti, špatný čidlo nebo špatnej kontakt na konektoru u diferáku, kterej vede do toho čidla.
Odpovědět