Zdravím Vás všetkých,chcel by som poradiť mám 530d rok výroby 2003 čiže 142 KW ,je to sedan s automatickou prevodovkou,výkon auta je upravený na 155-160 KW a krútiaci moment má 480 NM od 2000 až do 4000 otáčok,takže chodí celkom slušne.
Potrebujem ale kúpiť kombi a neviem sa rozhodnúť,či opäť 530d alebo 540i,samozrejme asi radšej automať (bude na tom jazdiť aj žena) a rok výroby 2002-2003,o spotrebu sa mi dáko nejedná,je to vlastne jedno,skôr ma zaujímajú jazdné vlastnosti,spolahlivosť a všetky ostatné okolnosti.
Ďakujem za každú radu.
Sorry za OT, ale jak funguje čipovanej automat? Dost lidí to tady kritizuje, taky nad tim uvažuju. Jinak co se týče tvého dotazu, tak pokud neřešíš spotřebu tak já osobně bych šel do 540i, sice se bude v kombajnu těžko shánět, ale v německu to asi nebude velkej problém. Už mi taky výkon 530d omrzel
s čipom je to v pohode,len ten kto to programuje musí ten krútiaci moment pustiť naplno niekde medzi 2200-2500 otáčiek,nie ako to robí väčšina,že pustia skoro naplno už od 1700.
540ku, rozhodně, moje sice ted' stávkuje, ale jinak je to radost stím jezdit. Spotřeba u mě je taky víc než krásná, dlouhodoby pruměr mam 12l v automatu
Vinc píše:540ku, rozhodně, moje sice ted' stávkuje, ale jinak je to radost stím jezdit. Spotřeba u mě je taky víc než krásná, dlouhodoby pruměr mam 12l v automatu
mohu jen potvrdit ... mam sice sedana ale taky mam 11-12 litru ... dalnice i 9
včera som bol skúšať Alpinu B10,čiže 4,6i v automate vraj 255 kw,ale veľmi ma to neočarilo,pravdu povediac čakal som od toho viac,neviete mi poradiť či 540i v manuále bude asi tak isto jazdiť,alebo lepšia akcelerácia,prípadne horšia?
Už jsem se svezl s 12tiválcem řady 7, 6tikvalt aut.,taky 850 man.
a také 540, dle mého názoru- s 540kou, man. sem byl velice mile překvapen- cítil jsem se jako v F-1, mooooc dobře jezdí!
Tak to máš jasný,přechod z dieselu na benzín ač třeba o mnoho silnější je pocitově vždycky sklamáním,prostě tam není ten správnej krouťák vodspoda a pořádnej turbokopanec "pičo"...
Mně taky připadalo že 525i vanos jede znateně hůř než TDS,při sprintu jsem byl ale solidně vyveden z omylu
Presne tak.. kdyz jsem zkusil 525i misto mojeho cipovanyho 525td, taky sem byl nejak zklaman. Kdyz jsem pak shanel 540i manual a svezl se v prvni, taky zadny zazraky.. pak jsem poridil svou a vyjel na nemeckou dalnici, poradne roztahl trojku a bylo mi jasny, ze tohle jsem vzdycky potreboval
Jinak ten prechod z cipovany 530d do 540i vazne jen pokud nejde o spotrebu.. protoze pokud jo, tak to podle myho na denni jezdeni nema smysl..