Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

ABS nejde :(

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
detrhomer

#1 Příspěvek od detrhomer »

Zdravím lidičky,mám takový problém a nevím kde je zakopaný pes :(
Svítí mi ABS,nejde rychloměr a ani palivoměr.
Dělá to jen když nastartuju studené auto.
Nastartuju ujedu 20km,vypnu,za 5 min nastartuju a vše funguje jak má,tak to nechápu, ale občas to udělá i za jízdy,vše funguje a zničehonic se rozsvítí ABS a přestane fungovat i tachometr a palivoměr a nepočítá to ujeté km.
Už nevím kde to může být carsoft hlásil zadní levé čidlo,to jsem vyměnil a pro jistotu i pravé a vepředu u motoru jsem prostříkal kontakty na jednotce.
Můj názor je že jednotka ABS je dobrá,páč by to dělala pořád,ale někdy nastartuju a ujedu 300km a vše OK i brzdy kopou na štěrku,tak zrada bude asi někde jinde :(

Neměl někdo už takový problém?
Jinak je to E39 530da r.v. 98 touring
bmw750

#2 Příspěvek od bmw750 »

Ahoj.Budeto zrejme ABS cidlo.Nedavno jsem mel ten samy problem.Zajel jsem na diagnostiku a tam mi rekli(jeste drive,nez to auto napichl),ze to bude leve zadni cidlo-a BYLO.Problem bylo ho vymenit-udajne snad ani nejde vytahnout,aniz by se nezlomilo.samozrejme,ze u me nebyla vyjimka.Vlastne se zlomilo a nesel vytahnout ten zbytek,tak to musel rozebrat od kola az po cep :-),aby se tam dostal,ale uz je to vporadku.Tak hodne stesti.A cidlo me vyslo skoro na 2000.
Regis

#3 Příspěvek od Regis »

Pokud jsi menil cidlo tak uz zbyvaji jen kabely.
Stejne priznaky jsem mel na Renaultu kde byly k zadnim cidlum kabely spojene konektorem do ktereho tekla voda - po par km to vyschlo a ABS se zase probralo. Zkusil bych asi zkontrolovat vsechny konektory, pruchodky atd., jestli to nekde neni zlomeny/prodreny/uskripnuty ci tak neco.
detrhomer

#4 Příspěvek od detrhomer »

Zkusím proměřit ty kable a uvidím :)
wEnC
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od wEnC »

Při výměně čidla bys měl vyčistit i ten kroužek ze kterýho čidlo snímá. Mě také nahodile vypadávalo ABS a tipoval jsem čidlo, že bude k výměně, ale stačilo ho jen vyndat a šroubovákem s hadříkem vyčistit kroužek. Byl celej černej a jamky nebyly ani vidět ani cítit, čidlo sice není úplně nejnovější, a úchyty se stářím při vyndání udrolily, ale po vyčištění jede ABS bez chyby už přes 2000km, předtím hodilo chybu skoro každej den, někdy i během jen pár kilometrů.
detrhomer

#6 Příspěvek od detrhomer »

Když se to vyčistí jak to má vypadat? já to dneska čistil a byl tam černý kroužek a trocha rzi.
Ten kroužek mám odstranit úplně?
Regis

#7 Příspěvek od Regis »

Existujou ruzne varianty (nevim jak to vypada na BMW), kazdopadne jde o to aby na nem byly ty zuby. :wink:
Obrázek
Obrázek
detrhomer

#8 Příspěvek od detrhomer »

ja to tam mam jinak,ja tam vidim cerny krouzek jakoby magneticky,nebo je to bordel?
Shelby

#9 Příspěvek od Shelby »

Regis píše:Existujou ruzne varianty (nevim jak to vypada na BMW), kazdopadne jde o to aby na nem byly ty zuby. :wink:

Jenže u bmw žádný zuby nenajdeš :D :D :D čidla snímaj otáčky simeringu ložiska
Birkoff

#10 Příspěvek od Birkoff »

@detrhomer: to je správně, žádný zuby, ale kroužek s miniaturními výstupky přímo v ložisku (simering). Stačí to otřít a hlavně očisti dosedací plochu čidla, stačí i jen 1mm rozdílu a přestane to fungovat.
Regis

#11 Příspěvek od Regis »

OK, jako bych nic nerek. :wink:
Vinc

#12 Příspěvek od Vinc »

Ahoj

já mám stejný problém jako zakladatel tohoto topicku,ale přesně naopak. Ráno přijdu nastartuju a tachometr a měřič spotřeby jde.. jednou ujedu třeba 2km přestane jit a svití ABS a ASC, pak už to celou dobu ani po novém nastartování nejde.
Další den to třeba funguje 5km,další zase 3km atak furt dookola.Vždycky jak se motor malinko zahřeje,nebo jestli je to tím,že po ujetí nějaké vzdálenosti zabrzdím více a auto uplně zastavím, třeba křižovatka, prostě přestane jít.
Diagnostika, vyhodila LP a LZ čislo abs, oba vyměněný,ale pořád mi to děla tuhle závadu.Všechny čidla jsem měřil a signal až k jednotce je v pořádku, hodnoty naměřene taky. Magnetické kroužky jsem kontroloval,nevypadají že by byli poškozené,prasklé apod.. jsou vyčištěné. Takže tady by problém být taky neměl. Samotná jednotka taky komunikuje.
Setkal se stím už někdo? Kde může být zakopaný pes. :?: Všem díky za postřehy a rady. Jde o E39.
blankito

#13 Příspěvek od blankito »

r.j. je KO mal som to iste. skus zohnat druhu a vyskusat. staci plastova cast ale musi mat rovnake posledne trojcislie ako tvoja.
wEnC
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od wEnC »

detrhomer píše:ja to tam mam jinak,ja tam vidim cerny krouzek jakoby magneticky,nebo je to bordel?

mělo by tam být vidět něco takového a po vyčištění jsou jasně vidět plošky, výstupky snad jen pár desetin milimetru, když je to špinavé tak to není ani cítit hadrou na šroubováku když se točí kolem, po vyčistění už ano.

Obrázek
Obrázek
detrhomer

#15 Příspěvek od detrhomer »

wEnC píše:
detrhomer píše:ja to tam mam jinak,ja tam vidim cerny krouzek jakoby magneticky,nebo je to bordel?

mělo by tam být vidět něco takového a po vyčištění jsou jasně vidět plošky, výstupky snad jen pár desetin milimetru, když je to špinavé tak to není ani cítit hadrou na šroubováku když se točí kolem, po vyčistění už ano.

Obrázek
Obrázek

Díky to jsem potřeboval vědět,jak budu moct juknu na to :)
mario42

#16 Příspěvek od mario42 »

Vinc píše:Ahoj

já mám stejný problém jako zakladatel tohoto topicku,ale přesně naopak. Ráno přijdu nastartuju a tachometr a měřič spotřeby jde.. jednou ujedu třeba 2km přestane jit a svití ABS a ASC, pak už to celou dobu ani po novém nastartování nejde.
Další den to třeba funguje 5km,další zase 3km atak furt dookola.Vždycky jak se motor malinko zahřeje,nebo jestli je to tím,že po ujetí nějaké vzdálenosti zabrzdím více a auto uplně zastavím, třeba křižovatka, prostě přestane jít.
Diagnostika, vyhodila LP a LZ čislo abs, oba vyměněný,ale pořád mi to děla tuhle závadu.Všechny čidla jsem měřil a signal až k jednotce je v pořádku, hodnoty naměřene taky. Magnetické kroužky jsem kontroloval,nevypadají že by byli poškozené,prasklé apod.. jsou vyčištěné. Takže tady by problém být taky neměl. Samotná jednotka taky komunikuje.
Setkal se stím už někdo? Kde může být zakopaný pes. :?: Všem díky za postřehy a rady. Jde o E39.

Už jsem to tady kdysi psal: Pokud ABS/ASC/DSC funguje za studena a po zahřátí motorového prostoru ne, je vadná řídící jednotka. Je umístěná skoro nad výfukovýma svodama a jakmile se jednou ta lepící pasta kontaktů v jednotce horkem rozlepí, tak už to dělá pořád a intervaly funkčnosti se časem už jenom zkracují.
Vinc

#17 Příspěvek od Vinc »

Ok díky za info, to by asi mohlo být ono, nicméně má někdo zkušenosti s opravou, dá se to nějakým způsobem opravit,nebo se musí jednoznačně koupit jiná.
mario42

#18 Příspěvek od mario42 »

zkus zavolat na 777 641 354, pan Leks ( tuším z Opavy) opravuje řídící jednotky, tak se zkus domluvit. Pak dej vědět jak jsi dopadl, třeba přes SZ
bmw_525tds

#19 Příspěvek od bmw_525tds »

Nazdar kluci.

Presne tenhle problem mám i ja, včera sem cestoval asi 900km a po tych 600km se mi to stalo , zničoho nič sa mi rozsvietila porucha ABS, zastavil sem vypol agregat a znovu to nabehlo stalo se mi to asi 7 krat v intervaloch po 30km. Cesta bylo hodne mokrá možná to bylo i preto že niejake čidlo zateká alebo neviem, neviem kde mam začať. Je to e39 525tds rv.98 Za všechny rady vopred dekuji.
Odpovědět