Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Odpálený budiky e39

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
brumlae34

#1 Příspěvek od brumlae34 »

Kamos ma problem, od te doby co mel spatnej kontakt na baterce (obcas mu auto za jizdy cuklo a problikly kontrolky), mu odesli budiky. nejdriv mu zacala blbe ukazovat venkovni teplota (-40) a nesla klima, tak jsme si rekli, ze asi cidlo. Ovsem cidlo bylo ok, potom vyjezdil benzin az do rezervy a kdyz natankoval raficka uz se nezvedla a ani kontrolka nezhasla. Tak jsme vydedukovali ze odesli budiky. Sehnal jsem druhy nakodoval a vse bylo Ok. Po ujeti cca 50km to same na novo (teplota, palivo...). z toho vypliva, ze se v aute muselo neco pos.. a to ty budiky likviduje. nesetkal se stim nekdo? Vsem moc diky za rady :roll:
Player1
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Player1 »

Mně se takhle projevoval špatnej kódovací modul v budíkách na e34, ale nevím, jestli je něco takovýho i v e39.
airbone

#3 Příspěvek od airbone »

A su tam budiky s tym IKE modulom vzadu alebo tie novsie bez? Ak su z modulom, tak ak si ponechal stary modul a vymenil len budiky, alebo aj modul???
brumlae34

#4 Příspěvek od brumlae34 »

Jde o 528i rv 99 a dal jsem tam komplet z 525i rv 98, vic k tomu nereknu. Akorat tam kluci bojovali s modelem tech budiku meli jine zapojeni Otackomeru a byly z automatu, tak to nejak prekodovali.
airbone

#5 Příspěvek od airbone »

Hmm, ine zapojenie? To snad nie. A ani to nemoze vadit, ze boli s automatu. Vsetky budiky su totiz hardwarovo rovnake a ci su manual, alebo automat, to je len vec kodovania. Ked si vsimnes, aj tie budiky u manualov maju displej s hodnotami PRND atd... akurat ze je neaktivny. Existuju vsak novsie verzie budikov, a aj starsie s tym spominanim IKE modulom vzadu. Obe maju vsak rovnake zapojenie - tri zasuvky. Piny su vzdy rovnake, ziadne ine zapojenie otackomeru tam nie je. Budiky sa musia presne nakodovat, pocet valcov, typ motora, VIN, km a spustu inych veci. Potom este existuju budiky LOW, bez velkeho textoveho displeja s ikonou auta, tie by si tam vsak nezapojil vobec, pretoze maju len dva stekre a tie su ine (iny pocet pinov). Tie sa koduju tusim len pomocou centralneho kodoveho kluca (ZCS). Maju uplne inu elektroniku.
Podla mna su dva moznosti - bud vymenili len budiky a nechali stary modul IKE, ktory je odideny, alebo tie budiky nie su spravne nakodovane.
brumlae34

#6 Příspěvek od brumlae34 »

Mam tam budiky bez velkeho BC, takze 2 zasuvky. A myslim, ze kdyby se to spatne naokodovalo tak by to neslo vubec a ne az po hodine jizdy... Byl jsem u toho kdyz to delali a byl to docela orech.
wEnC
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od wEnC »

brumlae34 píše:...dal jsem tam komplet z 525i rv 98

Jen tak pro pořádek, 525i se rozhodně v `98 nevyráběla, nejspíš to bude z 523i.

A co udělat test palubky, jednoduché a hned je jasno jestli jsou budíky hardwarově vpořádu.
Opravdu se pak rafika paliva nehne ?
airbone

#8 Příspěvek od airbone »

brumlae34 píše:Mam tam budiky bez velkeho BC, takze 2 zasuvky. A myslim, ze kdyby se to spatne naokodovalo tak by to neslo vubec a ne az po hodine jizdy... Byl jsem u toho kdyz to delali a byl to docela orech.

Aha, tak to je ina vec. Myslel som si ze to su tie HIGH budiky z modulom IKE a ze je odideny. A diagnostika nepise nic? Treba este do stastia mrknut vsetky signaly cez INPA alebo DIS, ci su tam pritomne signaly pre stav paliva apd. Lebo to skor vyzera ze chyba nie je v budikoch ale niekde inde.
Spytaj sa tych chalanov, co ti to kodovali, ci prepisali aj VIN v budikoch. (musi sediet s tym co je v LCM ak sa nemylim, inac to moze robit problemy).
Dalsia vec na skontrolovanie je ci je v budikoch spravny centralny kodovy kluc - ZCS (treba porovnat s tym co je v EWS, resp prekodovat cele auto (vsetky jednotky). AK maju diagnostiku tak to mozu lahko zistit/spravit.
arapah

#9 Příspěvek od arapah »

zdravim...a nechce ty odpálený budíky prodat? RE na SZ
Odpovědět