Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Rozebrání přístrojovky E39

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
Rajen

#1 Příspěvek od Rajen »

Zdravím všechny, nevíte někdo jak rozeberu přístrojovou desku z E39? Chci si dát na budíky chromový kroužky, ale nemohu ji rozebrat. Zezadu je asi 5 takových "hajdaláků" z umělé hmoty ve tvaru kříže. Ty nedokážu povolit nebo vyndat. Nesetkal se s tím už někdo?

Díky.
MIKI
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od MIKI »

Ja bych rekl ze nemusis sundavat celou palubku.....staci vyndat jenom budiky....u tech jsou zezhora schovany dva srouby ..ty povolis a pak je v poho vyndas..aspon myslim! :wink:
Rajen

#3 Příspěvek od Rajen »

Mám ji celou venku, ale nikde není ani jeden šroubek. Ty šroubky měl známý u compacta, ale na e39 je místo toho těch 5 "hajdaláků", o kterých jsem psal.
Maca

#4 Příspěvek od Maca »

Jestli si dobře pamatuju, tak se museli celkem násilně pootočit a zamáčknout, ale jistej už si nejsem, takže vopatrně ! 8)
Birkoff

#5 Příspěvek od Birkoff »

Maca píše:Jestli si dobře pamatuju, tak se museli celkem násilně pootočit a zamáčknout, ale jistej už si nejsem, takže vopatrně ! 8)

Na mé E39 se ty třížové, jak to nazvat, "hajdeláky" musí pootočit, pak jde tahem odebrat kryt. Vtip je v tom, že musí být pootočeny všechny najednou!!! cca 5 nebo 6 a teprve pak to jde rozdělat. Hlavně žádné násilí!!! Koukni sem: http://www.bimmerboard.com/forums/posts/101448 a něco málo je tady http://www.cardomain.com/ride/240317/6
Viking

#6 Příspěvek od Viking »

hoši jak pootočim všech 5 hejbláků? nějak se mi to nedaří!!!!!! musim pootočit jeden a pak to nějak zaaretovat? pomozte mni prosím někdo. jsem bezradnej
Player1
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Player1 »

Já jsme na to měl asi troje kleště a 2 šroubováky :lol: Musí se ti podařit ty kolíky pootočit a zapříčit to nějakým šroubovákem nebo něčím proti pootočení.
Cossie
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Cossie »

Jj, já si k tomu musel vzít druhé ruce aby se mi to podařilo :oops:
Birkoff

#9 Příspěvek od Birkoff »

Mě se osvěčilo začít to rozebírat z jedné strany. Pootočit, povytáhnout, pootočit další, zase povytáhnout (aby nezacvakly zpět). Už jsem to dělal asi 10x.
Dencoy

#10 Příspěvek od Dencoy »

OT:potřebuji radu,mám 530D m-paket r.v.01 a budíky bohužel bez obroučků.

Kde se dají tyhle okrasný obroučky pls. sehnat???

Díky...

:wink:
Birkoff

#11 Příspěvek od Birkoff »

Když vynechám originály (kvůli ceně) tak nějakej tuningshop. Jsou více či méně kvalitní a stejně tak i pasujou (více či méně). :D
Cossie
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Cossie »

Já osobně mám tyhle http://www.tuning-no1.cz/zbozi/6475-ram ... e38-e39-x5 , je to sice plast, ale vypadá to hezky a hlavně se to dá prostrčit skrz otvory budíků. Co jsem někde viděl návod na kovové kroužky tak tam bylo nutné proříznout zespod plastu pod budíky díru, což by se mi teda moc nechtělo ....
Dencoy

#13 Příspěvek od Dencoy »

Kluci kdyby se vám chtělo to blejsknout PŘED a PO montáži tak bych byl moc vděčný.Potřeboval bych to pro inspiraci zda do toho jít nebo ne.

Díky moc... :wink:
Birkoff

#14 Příspěvek od Birkoff »

Určo do to jdi, je to rozdíl a velkej. Já osobně jsem dával tyhle:
http://tuning.autodoplnky.cz/krouzky-pr ... -s26161866

Jsou hliníkový, vyleštěný. Ty velký pasujou úplně přesně a ty menší mají trochu vůli = musí se přilepit (po zkušenostech všechny). Prostrčit jdou normálně.

Nějaký fotky mám, ale nejsou ze stejný dálky (adekvátní), takže to nejde moc porovnat.
Dencoy

#15 Příspěvek od Dencoy »

No kdyby se ti přece jenom chtělo tak to pošli.Mě jde hlavně o to,že mám interiér kůže-dřevo.BMW v M paketu,takže sportovnější vzhled budíků by tomu určitě neuškodil,ale nevím jak by to šlo právě k tomu dřevu.Nejsem žádnej tuningář,tohle je jediná věc kterou bych chtěl pořešit,BMW je dokonalý už z výroby,ale tyhle obroučky se mi fakt zamlouvaj. :wink:
Cossie
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od Cossie »

Já mám jen tyhle fotky, moc to není vidět , ale ve skutečnosti to je opravdu velká změna ;-)

před : http://fordscorpio.eu/download.php?id=1933&mode=view

po : http://fordscorpio.eu/download.php?id=1932&mode=view
Dencoy

#17 Příspěvek od Dencoy »

Paráda,super!!!

Díky moc,opravdu je to celkem velká změna a to se koukám pouze na fotky,v reálu to musí být rozdíl znatelnější.

Nejspíš do toho půjdu,vzhled pěkný a můj dojem je ten,že i přístrojová deska kompletně omládne.

Viking

#18 Příspěvek od Viking »

takže jsem to všechno udělal a díky moc za rady. trvalo mi to sice asi půl dne ale je to hotové. koupil jsem hliníkové a jediný problém byl ten, že se museli lepit a nalepit kroužky někam, kam se těžko dostává protože přední plexi nejde oddělat je fakt hoňka. Co se rozebírání týče, tak jsem musel ještě zapřáhnout kámoše protože se přiznám že sám bych to asi jen těžko zvládnul.
Dencoy

#19 Příspěvek od Dencoy »

Viking píše:takže jsem to všechno udělal a díky moc za rady. trvalo mi to sice asi půl dne ale je to hotové. koupil jsem hliníkové a jediný problém byl ten, že se museli lepit a nalepit kroužky někam, kam se těžko dostává protože přední plexi nejde oddělat je fakt hoňka. Co se rozebírání týče, tak jsem musel ještě zapřáhnout kámoše protože se přiznám že sám bych to asi jen těžko zvládnul.

A co jsi prosím tě kupoval za kroužky a z jakýho e-shopu???

Takovým kde se musí kroužky lepit k přístrojovce bych se rád vyhnul!!!!

Nebo se musí lepit vesměs všechny???

Kolik stojí přibližně origo.kroužky???Nebo doporučte nějaké neorigo ale fakt kvalitní a přesné.

Birkoff

#20 Příspěvek od Birkoff »

Origo cca 3000,- Počítám rozdíl v budíkách a ani vlastně nevím jestli to jde objednat samostatně. Neorigo cca 700,-
S tíl přilepením si nelam hlavu. Já je nasadil a na pár (6-ti) místech jsem je gelovým lepidlem "kápnul" z opačné strany než se díváš do budíků, tedy z druhé strany toho černého plastu.
Odpovědět