Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Jak poznám, že hučí ložisko? :-)

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
Rydlas

#1 Příspěvek od Rydlas »

Zdar, je to ložisko, když mi tak podivně od cca 30km/h výš hučí zřejmě od pravého zadního kola a je to závislý na rychlosti, nikoli na otáčkách motoru?.. navíc to hučení přestane, když zatáčím do prava (odlehčím pravé kolo) Jedná se o E39, 523i, 1997

Pokud je to ložisko, tak dotaz zní - zvládnu to vyměnit s běžným dílenským nářadím a průměrnejma rukama? :-)

A druhej dotaz - ložisko mám dát určitě BMW nebo vydrží u neorigo?

Díky
Dzem

#2 Příspěvek od Dzem »

Čau tak to budeš mít skoro určitě ložisko v háji, měsíc z5 jsem je též měnil, origo bude asi drahé, dej neorigo, většinou vydrží +- stejně, já dával FAG, s běžným nářadím to zvládneš, trošku méně běžný je klíč 36(ořech) na povoloení matice poloosy, někdy bývá dost utažena, takže ja ořech (300kč stojí :-( ) navařil na trubku a k ní další do Tčka a tím to povolil. No a pak potřebuješ Torx ořech (nepamatuju číslo) na povolení 4 šroubů co drží náboj ložiska. Jinak co se týká demontáže, tak já rozhodil ramena(což byl teda ojeb), abych se k torxům dostal, jinak sem se nemoh dostat a povolit, ale údajně to jde i bez toho(nechápu jak,když tam zavazí kloub poloosy).Kdybys něco potřeboval, tak se ptej:-) Popravdě je to opičárna to vyměnit, protože takhle blbě jak to má báwo řešené(jako ostatně spoustu věcí :-( ,proč to dělat jednoduše když to jde složitě že) jsem ještě nikde neviděl a to už sem těch ložisek pár vyměnil, no ale ty ušetřené prachy za výměnu za to stojí, a taky se člověk přesvědčí, že báwo není vůbec tak supr auto co se týká tech. řešení jak tu někteří hlásají .-))
stanley07
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od stanley07 »

Jak to popisuješ, ložisko to být může. Určitě to sám zvládneš a druhovýroby bych se vůbec nebál. Ložisko od SKF, nebo od Timken, vyjde s nějakou malou slevou, něco málo přes 2 tis. Ahoj.
Rydlas

#4 Příspěvek od Rydlas »

OK, díky za potvrzení... dám to asi k pupikum po vejplate... :-)) mám tam toho víc, tak to vezmou naráz... doufám, že jsou pořád tak chvályhodný jako byli... :-))
Odpovědět