Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Zatékání do dveří E39
-
- Kontaktovat uživatele:
Stačila krátká průtrž mračen a spolujezdec za mnou měl pod nohama rybníček (E39, předfacelift). Teče tam přes práh dveří, ale vůbec to nechápu, těsnění jsou všechna OK, auto nebylo bourané. Když otevřu dveře, práh je mokrej. Dostává se to tam zřejmě žlábkem ve spodní části těsnění na dveřích a z prostoru prahu se to tlačí dovnitř. Nesetkal jste se někdo s něčím podobným? Předem děkuji za každý nápad!
jo, setkal jsem se s tím, zrovna o víkendu v myčce, akorát mám stejný problém se LZ dveřmi. V myčce tam tekl regulérní potůček, venku jsem otevřel dveře, práh mokrý, a chcalo to zespodu čalounění dveří i kolem lampičky, která osvětluje prostor při otevřených dveří.
Odtoky jsou v průchozí, těsnění v pořádku, napadaj mě jedině sametky u oken.
šíbr nemám
takže se přidávám s problémem, zná někdo řešení?
Odtoky jsou v průchozí, těsnění v pořádku, napadaj mě jedině sametky u oken.
šíbr nemám
takže se přidávám s problémem, zná někdo řešení?
Ahoj, zkousel jsi tohle?
http://www.louv.tv/cars/m5/leakydoor/Page3.html
Je to slabe misto E39.
Priznakem tohoto problemu je, ze dole, jak konci tapecir je na dverich (na plechu) pisek a vodou udelana/-ne cesticka/-y.
Minule leto jsem to prelepil tim bavorackym cernym "sajrajtem" viz. ETK a drzi to.
Nez to budes lepit, je treba stare zbytky dat pryc - docistovani redidlem slo celkem dobre.
Je to slabe misto E39.
Priznakem tohoto problemu je, ze dole, jak konci tapecir je na dverich (na plechu) pisek a vodou udelana/-ne cesticka/-y.
Minule leto jsem to prelepil tim bavorackym cernym "sajrajtem" viz. ETK a drzi to.
Nez to budes lepit, je treba stare zbytky dat pryc - docistovani redidlem slo celkem dobre.
-
-
Je to přesně tímhle (odkaz). Zrovna včera jsem lepil tu izolaci na svým autě. Jen jsem použil jinej materiál než píšou v TIS. Jinak ten černej tmel (nevím jak jinak to nazvat) už nelepil a drolil se, Jo sluníčko je holt mrcha. Zajímavé bylo že druhé dveře do poloviny držely, ale dole to stejně bylo odchlíplé.
PS: Origo je to nějaká butylenněco páska. Má se nalepit na dveře, na izolaci, nahřát např fenem a zmáčknout = slepit. Podle TIS.
PS: Origo je to nějaká butylenněco páska. Má se nalepit na dveře, na izolaci, nahřát např fenem a zmáčknout = slepit. Podle TIS.
Cepa píše:Ahoj, zkousel jsi tohle?
Je to slabe misto E39.
A kolik ten tmel stojí ? V ETK se mi to nepovidlo najít.Díky

Pekys píše:odkaz mi nějak nejde![]()
vodní bariéru, to myslíš tu černou "přepážku" pod tapecem? jak je přilepená tím medvědím hovnem?
I tak ale to bylo dost vody, který by se podle mě do dveří vůbec dostat neměli, vždyť je tam elektrika
Já jednou po průtrži vymačkal deci

klasicka zavada u e39, uz som ju riesil 3x na zadnych dverach. Problem je ze medvedie hovno ktore drzi tu vodnu barieru (v katalogu nazyvane ako SOUND INSULATION) sa proste odlepi.... Treba celu barieru strhnut a vymenit za novu (u bmw asi okolo 18-20eur). Tak isto vam ponuknu drahy cierny tmel ala medvedie hovno, avsak tento neodporucam, nakolko sa vam to za urcity cas zas poserie. Ja som dal tmel co je na sprchovacie kuty a vane (biely), zonnat sa da v praxis/gamma/baumax apd..... a ten drzi jak svina......
este aby som nezabudol, treba vybrat a vysusit koberce, lebo maju pod sebou dost hruby filc ktory uplne nasiakne vodou (aj ked na povrchu sa zda byt uz suchy). Len preto hovorim, aby vam to v aute nezacalo hnit. V predu neviem, ci je potreba vyberat sedadla, vzadu sa to da riesit vybranim zadneho sediska, prahov a odklonenim koberca smerom dopredu (a podlozit niecim). Za par dni to vyschne.
este aby som nezabudol, treba vybrat a vysusit koberce, lebo maju pod sebou dost hruby filc ktory uplne nasiakne vodou (aj ked na povrchu sa zda byt uz suchy). Len preto hovorim, aby vam to v aute nezacalo hnit. V predu neviem, ci je potreba vyberat sedadla, vzadu sa to da riesit vybranim zadneho sediska, prahov a odklonenim koberca smerom dopredu (a podlozit niecim). Za par dni to vyschne.
-
- Kontaktovat uživatele:
-
Tak přemýšlej. Kam zajíždí okýnko? A kam myslíš že poteče voda, co teče po tom okýnku? Kde končí zavřené okno (nápověda - výška ve dveřích). No tak si odpověz sám.
Voda steče na konec okna, odkápne kam? Do dveří a když je auto nakloněné tak je to na bariéru a po ní steče, kam? Dolů. Takže pokud není dobře přilepená tak místo aby skončila ve dveřích a vytekla dírama, tak steče mezi dveře a tapec a .... To už všichni známe,že.
Voda steče na konec okna, odkápne kam? Do dveří a když je auto nakloněné tak je to na bariéru a po ní steče, kam? Dolů. Takže pokud není dobře přilepená tak místo aby skončila ve dveřích a vytekla dírama, tak steče mezi dveře a tapec a .... To už všichni známe,že.
-
- Kontaktovat uživatele:
čau, taky mám uplně stejný problém na e34 pravé přední dveře,vyměnoval jsem chrom lišty a ejhle najednou od té doby když prší celou noc a auto stojí venku tak regulerně 10 l vody už stojí v rohu před spolujezdcovíma nohama a nemá se už ani kam vsáknout
,všechno možný jsem už rozkuchal až minulej tejden jsem viděl malí pramínek z rohu dveří na práh a do koberce ,tak na to teda vlítnu taky 

-
- Kontaktovat uživatele:
Po intenzívním dešti, nebo po vyjetí z myčky, mi taky po otevření zadních dveří vyhrcla voda. Jednu tu vodní bariéru jsem očistil od té černé lepící pásky, udělal jsem kolem dokola kartuší housenku BITUMEN. TMEL NA OKAPY, STŘECHY (přilne i za mokra) a je klid. Ani kapička vody.
Druhé dveře (vodní bariéru) jsem podlepil oboustrannou lepící páskou přímo na auta (odolává vodě a -20°C - 60°C) a prý drží jako šlak. Kulový!!! Je to na pikaču!!! Jako by tam nebyla... Takže bitumenový tmel na střechy to jistí. Je také vhodný v tom, že nevytvrdne a jím přilepený díl se dá v pohodě demontovat.
Druhé dveře (vodní bariéru) jsem podlepil oboustrannou lepící páskou přímo na auta (odolává vodě a -20°C - 60°C) a prý drží jako šlak. Kulový!!! Je to na pikaču!!! Jako by tam nebyla... Takže bitumenový tmel na střechy to jistí. Je také vhodný v tom, že nevytvrdne a jím přilepený díl se dá v pohodě demontovat.
Čau, mám stejný problém, u pravých zadních dveří mi zatéká. E39tku (Touring, 2002) mám asi měsíc a dneska jsem vysál s koberce podlahy přes třičtvrtě litru vody vysavačem na čištení koberců a to tam zůstala samozřejmě vlhkost, kterou momentálně nemám možnost na žádném stuníčku vysušit. Mám strach s koroze podlahy, přecejenom, než na to člověk přijde, tak ta voda tam nějaký ten týden pracuje (s E39tkou teprve začínám, tak aby mi vydržela). Může mi prosím někdo z vás napsat, jak je chráněná podlaha zevnitř u tohoto auta? Mám ještě E30tku kterou budu doufám přestavovat a když jsem jí koupil, měla toho až na motor dost za sebou .... a podlaha kde se držela voda protože tam teklo, byla částečně schnilá, ... někdo tu psal o tom, že něco schnije, akorát nevím, jestli koberec, nebo podlaha karoserie. Jakýko-li problém u auta mě psychicky ničí, zvlášť u E39tky, která je pro mě nová ... a naprosto skvělá, díky.