Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Deaktivace alarmu u e39

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
brumlae34
Klubové ID: 1853

#1 Příspěvek od brumlae34 »

Ahoj, resim ted problem 525tds e39 rv98, da se nejak vypnout alarm? Vim, zu u fl e39 to jde pres dalkac, tak se chci zeptat jestli se to neda nejak i uteto. Alerm se porad spousti sam od sebe. Diky za rady :?:
Zdenal

#2 Příspěvek od Zdenal »

Promiň, já ti neporadim, ale chci se tě zeptat, jestli víš jak se aktivuje a deaktivuje alarm tim klíčkem u té e39. Alarm mi nefachá, tak je asi deaktivovaný a nevim jak ho zapnout. (třeba je KO, uvidim)
Děkuji za radu a nezlob se, že se vtírám do tvého dotazu :D
fidzi
Klubové ID: 1461
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od fidzi »

Zamknout dálkáčem a potom znova jednou kliknout na zamknutí.
Zdenal

#4 Příspěvek od Zdenal »

Díkes, jak jednoduchý, když někdo ví.
Ještě maličkost, - když ho budu chtít vyzkoušet, tak po chvíli zkusim odemknout klíčkem mechanicky a měl by se rozhoukat, že? Když se nerozhouká, kde je houkačka, ať na to kdyžtak mrknu.
Mam 530D, 2002, Touring
fidzi
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od fidzi »

Zdenal píše:Díkes, jak jednoduchý, když někdo ví.
Ještě maličkost, - když ho budu chtít vyzkoušet, tak po chvíly zkusim odemknout klíčkem mechanicky a měl by se rozhoukat, že? Když se nerozhouká, kde je houkačka, ať na to kdyžtak mrknu.
Mam 530D, 2002, Touring
Sorry, tvůj dotaz jsem nečetl, ten návod byl na deaktivaci. Alarm se automaticky zapíná po zapnutí. Dá se i naprogramovat klíček, jestli aktivuje alarm nebo ne.
Zdenal

#6 Příspěvek od Zdenal »

Takže ho mam buď v háji nebo od minulýho majitele je jinak naprogramovanej klíč, asi.
Nevíš kde je schovaná ta siréna? Koukal jsem, ale nenašel...
fidzi
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od fidzi »

Já alarm nemám ani na jedné e39, tak nevím 8)
Zdenal

#8 Příspěvek od Zdenal »

Nedávali ho tam standartně? Dík za rady :rolleyes:
fidzi
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od fidzi »

No auta s alarmem mají ten červený "majáček" na středovém zrcátku a já ho ani u jedné nemám. Takže z toho sem vyvodil, že tam není.
Birkoff
Klubové ID: 989

#10 Příspěvek od Birkoff »

Standardně ho nedávali. Je to tak že na zrcátku je červenej "majáček" s LEDkou pokud je jím vozidlo vybavené. Jinak ten návod na deaktivaci je pro vypnutí prostorového a náklonového (otřesového) čidla, např pro cestu na platu nebo vlakem. No a ta siréna je myslím nad pravým zadním kolem, alespoň já to tak mám.
Regis

#11 Příspěvek od Regis »

A pri odemceni klickem se alarm nerozhouka, protoze se vypne kontaktem v zamku (ten co zaroven odemkne central). Nejdebilnejsi system co jsem videl. Doporucuju ustrihnout ten drat co za to muze.
Pekys

#12 Příspěvek od Pekys »

Jak už někdo psal, deaktivace vnitřních infra čidel se provede dvojitým zmáčkutím zamykání na dálce. Ale jde pouze o vnitřní čidla, např když necháváš v autě psa. Po druhém zmáčknutí zamykání se na chvíli rozsvítí kontrolka na vnitřním zpětném zrcátku. Tím poznáš, že vnitřek je deaktivovaný.

A pokud se ti spíná sám od sebe, zkus otevřít kapotu a když do toho čumíš, tak vpravo před pylovym filtrem (ten box s filrem pro vzduch do kabiny), tak tam je připojený čidlo alarmu na kapotu, který docela často odchází, protože nemá dostatečnej kontakt. Zkus ho odpojit a uvidíš.
Zdenal

#13 Příspěvek od Zdenal »

Tak LED majáček na zrcátku nemám, mám jen majáček od volantu napravo u zapínání mlhovek, tak to teda bude asi imobilizér či co?
Ale co je divný, že mám u stropu, jak je int. osvětlení 2 pohybová čidla.
Tak nevim je tam nebo neni. Jak ho mam rozhoukat? Třeba rozhoupat auto?
Birkoff

#14 Příspěvek od Birkoff »

Jednoduše: stáhni si jedno okno. Zamkni auto, počkej 30s a pak strč ruku oknem do auta. A uvidíš. :D Ten časovej interval nevím úplně přesně, takže s rezervou.
Pekys

#15 Příspěvek od Pekys »

tak tak, nebo se zamkni vevnitř a čekej (vnitřní infra), případně stačí zamknout a hodit auto na hever (náklonový čidlo), nebo zamknout a otevřít kapotu (čidlo na otevření kapoty). Všude jsou čidla.
Zdenal

#16 Příspěvek od Zdenal »

Chlapy tak sem se včera zavřel dovnitř a jak jsem se pohnul, tak se rozblikaly blinkry, ale houkačka nic...
Takže alarm tam mam, ale funguje ňák divně. Jinak nad tim pravým zadnim kolem by měla být vidět při otevření tý boční kapsy???Jestli jo, tak tam neni ani vlevo. Nebo se musí něco odstrojit?
Birkoff

#17 Příspěvek od Birkoff »

Ne, já ji mám nad plastovým podběhem pravýho zadního kola, tedy, převedeno na tvoji řeč, zvenku.
Zdenal

#18 Příspěvek od Zdenal »

Dík za rady, někdy na to mrknu, ale nikdy by mě tedy nenapadlo, kvůli houkačce montovat podběh... Spíš bych jí hledal v motor. prostoru..
hogi

#19 Příspěvek od hogi »

Nevíte někdo , zdali je houkačka nad pravým zadním kolem i u touringa??Mám totiž stejný problém, při spuštění alarmu , se mi auto taktéž jen rozbliká , ale nerozhouká.Ještě mi napadlo , jestli nemůže být siréna zrušená přes diagnostiku?Dík!!!
hogi

#20 Příspěvek od hogi »

Tak sice po delší době, ale přeci. Odpovídám si sám, ano houkačka se nachází v podběhu pravého zadního kola. Dnes jsem ji vyměnil za novou a alarm alarmuje, při zamčení/odemčení houkne (dá se zakázat přes diagnostiku) . Je to prostě bombice, akorát nevím, proč to takhle z.urveně inženýři v BMW vymysleli, bo nová houkačka stojí skoro tři litry 8O , sice jsem vyžebral nějakou malou slevu, ale i tak je to darda. Přitom by stačilo, aby byla houkačka rozebíratelná, pak by se v ní vyměnila pouze baterie a vše by fungovalo jak má. Časem původní rozříznu a podívám se, zdali by bylo možné sehnat baterku, pak sem ještě napíši další info.....
Tak doufám, že se mé poznatky někomu budou hodit.....

zde ještě celkem dobrý návod:
http://www.bmwdiy.info/alarm-siren/index.html

:wink:
Odpovědět