Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
Deaktivace alarmu u e39
-
- Klubové ID: 1461
- Kontaktovat uživatele:
Sorry, tvůj dotaz jsem nečetl, ten návod byl na deaktivaci. Alarm se automaticky zapíná po zapnutí. Dá se i naprogramovat klíček, jestli aktivuje alarm nebo ne.Zdenal píše:Díkes, jak jednoduchý, když někdo ví.
Ještě maličkost, - když ho budu chtít vyzkoušet, tak po chvíly zkusim odemknout klíčkem mechanicky a měl by se rozhoukat, že? Když se nerozhouká, kde je houkačka, ať na to kdyžtak mrknu.
Mam 530D, 2002, Touring
-
- Klubové ID: 989
Standardně ho nedávali. Je to tak že na zrcátku je červenej "majáček" s LEDkou pokud je jím vozidlo vybavené. Jinak ten návod na deaktivaci je pro vypnutí prostorového a náklonového (otřesového) čidla, např pro cestu na platu nebo vlakem. No a ta siréna je myslím nad pravým zadním kolem, alespoň já to tak mám.
Jak už někdo psal, deaktivace vnitřních infra čidel se provede dvojitým zmáčkutím zamykání na dálce. Ale jde pouze o vnitřní čidla, např když necháváš v autě psa. Po druhém zmáčknutí zamykání se na chvíli rozsvítí kontrolka na vnitřním zpětném zrcátku. Tím poznáš, že vnitřek je deaktivovaný.
A pokud se ti spíná sám od sebe, zkus otevřít kapotu a když do toho čumíš, tak vpravo před pylovym filtrem (ten box s filrem pro vzduch do kabiny), tak tam je připojený čidlo alarmu na kapotu, který docela často odchází, protože nemá dostatečnej kontakt. Zkus ho odpojit a uvidíš.
A pokud se ti spíná sám od sebe, zkus otevřít kapotu a když do toho čumíš, tak vpravo před pylovym filtrem (ten box s filrem pro vzduch do kabiny), tak tam je připojený čidlo alarmu na kapotu, který docela často odchází, protože nemá dostatečnej kontakt. Zkus ho odpojit a uvidíš.
Tak sice po delší době, ale přeci. Odpovídám si sám, ano houkačka se nachází v podběhu pravého zadního kola. Dnes jsem ji vyměnil za novou a alarm alarmuje, při zamčení/odemčení houkne (dá se zakázat přes diagnostiku) . Je to prostě bombice, akorát nevím, proč to takhle z.urveně inženýři v BMW vymysleli, bo nová houkačka stojí skoro tři litry
, sice jsem vyžebral nějakou malou slevu, ale i tak je to darda. Přitom by stačilo, aby byla houkačka rozebíratelná, pak by se v ní vyměnila pouze baterie a vše by fungovalo jak má. Časem původní rozříznu a podívám se, zdali by bylo možné sehnat baterku, pak sem ještě napíši další info.....
Tak doufám, že se mé poznatky někomu budou hodit.....
zde ještě celkem dobrý návod:
http://www.bmwdiy.info/alarm-siren/index.html

Tak doufám, že se mé poznatky někomu budou hodit.....
zde ještě celkem dobrý návod:
http://www.bmwdiy.info/alarm-siren/index.html