Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Jak odblokovat CODE u E39

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
KamilAC
Klubové ID: 870

#1 Příspěvek od KamilAC »

Zrovna včera jsem jednomu známému zde z bmwklub.cz instaloval do jeho E39 kompletní navi+TV 4:3, vše proběhlo v pořádku a vše funguje, ALE.

Vše funguje jak má, ale po nastartování se přes celý displej objeví hláška typu ZADEJTE KÓD. Ten by měl být zabezpečením proti krádeži například, ne? A bez něj by nebylo možné odjet. Auto ale jezdí, akorát za jízdy je na displeji zmíněná výzva, tj.není možné dostat se do menu rádia, navi, tv.(pokud motor neběží, vše funguje)
Známý vše koupil samozřejmě starší nejspíš z nějaké bouračky, ve svém autě tuto akci aktivovanou nemá. Je možno nějakým fíglem odblokovat?

Nevím zda je vůbec důležité uvádět že se jedná o E39 rok 01 a navi/tv byly nejspíš z jakési E38. V tom bych ale problém žádný neviděl, až na dva nebo tři konektory a drřáky v kufru je to stejné. :wink:
detrhomer
Klubové ID: 2016

#2 Příspěvek od detrhomer »

resim to same,nejde mi to odblokovat :(( nebere to kod muj, ani servisni :(
akorat mam tu smulu,ze to nejde nastartovat :((
Zkousel jsem vsechno mozne :(
je to e39 530da r.v.98
CBFranta

#3 Příspěvek od CBFranta »

Zkus odpojit AKU na 15 minut. Pokud jsi zadal 3x špatný kod měl by se spustit alarm a po 15 minutách by mělo dojít k odblokován ŘJ a počítač přejde do základního nastavení . Tak je to popsáno v návodu, sám jsem do neabsolvoval. Toto platí, když zapomeneš kod a auto nejde natočit.
detrhomer

#4 Příspěvek od detrhomer »

Zkusil jsem odpojit aku na hodinu nezabralo, pak jsem to odpojil a vyzkratoval na 20min kvuli zbytkovemu proudu a stale nic, byla odpojena i celou noc a porad nic :(( uz nevim,nebere to ani muj puvodni,ani servisni 0000 :(
KamilAC

#5 Příspěvek od KamilAC »

Nějaký"zaručenější"návod by nebyl? :wink:
dafson

#6 Příspěvek od dafson »

Ahoj kamile dik ze si to sem hodil jinak stryc mi poslal cislo na chlapa co to udajne odblokuje ale pokud by byla jina moznost a nekdo ji vedel sem s ni at nemusim zas nekam jezdit-)) jinak opravdu auto jezdi normalne bez problem akorat je to zajizdy zamkle-(( jinak jak si rikal ze jsou mozna prohozene anteny ta je to mozne FM ma spatny prijem....
KamilAC

#7 Příspěvek od KamilAC »

Tak je v tom C-sloupku na každé straně přehoď jak jsem ti povídal. Stačí oddělat ty kryty jak jsou světýlka, a z malý krabičky dej koax do velký a naopak. Měly stejnou koncovku tak je to možná jen prohozený, ale musíš to udělat na obou stranách nebo nepůjde nic. Co se týče zamčeného auta, buď rád-aspoň tě po cestě nikdo neuradne. :wink: A to za jízdy nejde auto odemknout tím tlačítkem u popelníku?
dafson

#8 Příspěvek od dafson »

To sme si nerozumeli s tim zamcenim-))) mel sem na mysli za je zamceny ten bord za jizdy takze opravdu je zakodovany jen kdyz je natoceny motor‑( jinak pri vypnutem motoru chodi vse...
detrhomer

#9 Příspěvek od detrhomer »

Lidicky resim problem s timto nechce mi to odpocitavat :(
stejne jako tady:
http://www.youtube.com/watch?v=sncf7Rg_K70
Akorat ze ja mam navigaci Mk2 nevite co mam udelat,abych to rozchodil?
dafson

#10 Příspěvek od dafson »

Tak dalsi zajimavy objev....dnes sem nastartoval rozjel se a CODE nikde bord fungoval kompletne jak ma dostal sem se za jizdy do menu proste kam sem chtel vse ok....pak se chcipnul motor nastartoval a opet naskocil CODE a bord opet zablokovany kodem-(( volal sem tomu chlapikovi co to udajne dela a ten rikal ze musim do origo servisu a ze tam mi to sladi s mym autem ze pry ta navi si pamatuje VINKO predesleho auta ve kterem byla a s novym ze se hada....tak jedine zkusit zajed do BMW-(
Olafsoon
Klubové ID: 1808

#11 Příspěvek od Olafsoon »

Měl jsem podobny problem. menil jsem ve svoji 39 ce rádio na kazety za Profesional na CD ale radio nefungovalo.Zajel jsem do BMW a tam mi sdelili ze se radia musi nakodovat na vin.tak ho nakdovaly A funguje to. treba mate stejny pripad
KamilAC

#12 Příspěvek od KamilAC »

dafson píše:Tak dalsi zajimavy objev....dnes sem nastartoval rozjel se a CODE nikde bord fungoval kompletne jak ma dostal sem se za jizdy do menu proste kam sem chtel vse ok....pak se chcipnul motor nastartoval a opet naskocil CODE a bord opet zablokovany kodem-(( volal sem tomu chlapikovi co to udajne dela a ten rikal ze musim do origo servisu a ze tam mi to sladi s mym autem ze pry ta navi si pamatuje VINKO predesleho auta ve kterem byla a s novym ze se hada....tak jedine zkusit zajed do BMW-(
Je to nějaký m.dlý nebo co. Heleď možná nakonec fakt jen zkus nechat stanovenou dobu odpojenou baterii a bude po problému.
Jo a už pro tebe mám ten dekl do kufru s dírou na navi a kastlem na changer. :wink:
Miguel
Klubové ID: 1507

#13 Příspěvek od Miguel »

Případně umím nakodovat 8)
Odpovědět