Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Xenony na e60 530D

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
sportmen

#1 Příspěvek od sportmen »

Ahoj. Mám dotaz. Chci si dovézt auto z Deutschlandu e60 530 nebo 535D sedan rok 04-05 a nektere na mobile.de nemají xenony. Myslite, ze by se daly namontovat dodatecne a kolik by to asi kostovalo. Predem dik za info.
chefino

#2 Příspěvek od chefino »

Mam podobnu otazku,

presearchoval som tunajsie forum, ale nenasiel som ziadne stopy po prerabke E60 na xenony. Viete niekto poradit? Mam tam klasicke kahance, HID asi nechcem (mam na druhom aute a nie je to uplna vyhra). Co to vsetko obnasa? Kolko asi stoji optika a vie to niekto spravit aj so zarukou, resp. aby som s tym mohol ist aj do Reichu a nedostal 5000 EUR pokutu ;-)

diky,

Brano
The_big_deal
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od The_big_deal »

Tak ja ted mam provizorne dany HID xenony a sviti to dobre.V DE pokutu dostanes jen tehkdy,kdy mas namontovany HID ale nemas samostelovatelne svetla pri urcite zatezi vozidla.Coz skoro vsechny 5tky maj.Jinak pokud by jsi uvazoval o svetlech bixenon tak staci koupit svetla a dat je tam.Cena se pohybuje od 15ti do 40ti tis,kde se stanovuje podle stavu svetel.Ale tak za 20ku sezenes super par svetel
mario42

#4 Příspěvek od mario42 »

sportmen píše:Ahoj. Mám dotaz. Chci si dovézt auto z Deutschlandu e60 530 nebo 535D sedan rok 04-05 a nektere na mobile.de nemají xenony. Myslite, ze by se daly namontovat dodatecne a kolik by to asi kostovalo. Predem dik za info.

Být tebou, vykašlal bych se na xenony. Hlavně aby auto bylo v solidním stavu. Xenony už má dneska kdejaká trapka, a v E60 to přes ty olezlé umělé skla stejně za chvíli svítí jak bludička, xenony nexenony...
prase007

#5 Příspěvek od prase007 »

Jestli chápu správně, tak teprve auto budeš kupovat, takže bych rovnou hledal s xenonama, než to pak bastlil. Pro mě to byla rozhodně jedna z podmínek, často jezdim do zahraničí i přes noc a xenony jsou znát. Cena za předělání je kolem 30 tis.

Mario42: Xenony nejsou o tom jestli je člověk trapka, nebo ne.. jestli blbě svítí, chce to umejt světla, pak to rozhodně svítit jak bludička nebude.
mario42

#6 Příspěvek od mario42 »

prase007 píše:Mario42: Xenony nejsou o tom jestli je člověk trapka, nebo ne.. jestli blbě svítí, chce to umejt světla, pak to rozhodně svítit jak bludička nebude.

Myslel jsem to tak, že bych při koupi auta nepřisuzoval xenonům až zas takovou důležitost. Nepsal jsem, že majitel auta s xenonama je trapka (to bych byl taky), ale že xenony už má dneska „kdekdo“ (i na favoritu jsem je už viděl), takže jejich psychologická přitažlivost rapidně klesá s přibývajícím počtem jimi vybavených vozů... Zvýšený světelný výkon je značně diskutabilní věc, normální H7 svítí taky dost dobře.
PS: pokud máš olezené ty plexiskla, tak žádné umývání už opravdu, ale opravdu nepomůže...
Hanz Člen Klubu
Člen Klubu

#7 Příspěvek od Hanz Člen Klubu »

xenony do e60-61 za 6tis vcetne montaze bez hazeni chyb na CheckControlu, svetla BiXenon mam skladem za 12tis / pár, tip top stav... BiXenon Dynamic (AKL) za 15tis /par... v Bmw ti budou tvrdit, ze to bez zmen LichtModulu nejde, coz je hloupost, jde to zcela bez problemu... svetla s HID sadou sviti bez oslnovani podstatne lepe nez puvodni H7, o nejakem slepnuti nemuze byt rec, mam to na svem aute 2 roky...
“Ability is what you're capable of doing.”
mario42

#8 Příspěvek od mario42 »

2 roky :sigh: no nic...
Vlasta Člen Klubu
Člen Klubu

#9 Příspěvek od Vlasta Člen Klubu »

Hanz píše:xenony do e60-61 za 6tis vcetne montaze bez hazeni chyb na CheckControlu, svetla BiXenon mam skladem za 12tis / pár, tip top stav... BiXenon Dynamic (AKL) za 15tis /par... v Bmw ti budou tvrdit, ze to bez zmen LichtModulu nejde, coz je hloupost, jde to zcela bez problemu... svetla s HID sadou sviti bez oslnovani podstatne lepe nez puvodni H7, o nejakem slepnuti nemuze byt rec, mam to na svem aute 2 roky...

PČR chystá novou akci zaměřenou mimo jiné i na HIDy, které jsou samozřejmě nehomologované, tudíž sankce 2,5-5k ve správním řízení + k tomu noty do čistírny na 6 měsíců až 1 rok. Gutte fahre.
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
Hanz Člen Klubu
Člen Klubu

#10 Příspěvek od Hanz Člen Klubu »

alles klar, herr Komisar... jen nevim, jak Pepa Omáčka pozná, že mám na autě HID sadu, když mám barvu světla stejnou a ani při nejlepší vůli nepoznáš rozdíl (ani po otevření kapoty, vše je uvnitř lampy nebo pod ní)...
Vlasta Člen Klubu
Člen Klubu

#11 Příspěvek od Vlasta Člen Klubu »

Hanz píše:alles klar, herr Komisar... jen nevim, jak Pepa Omáčka pozná, že mám na autě HID sadu, když mám barvu světla stejnou a ani při nejlepší vůli nepoznáš rozdíl (ani po otevření kapoty, vše je uvnitř lampy nebo pod ní)...

Velice se mýlíš, pane, pozná to na první pohled z homologačního kódu Exxxx, kterej je na parabole a u některejch aut i na skle. Podle něj se pozná, jestli má bejt jako světelnej zdroj halogen nebo výbojka.
xjr

#12 Příspěvek od xjr »

A hlavně xenony jsou s čočkou a H7 bez. Když uvážím jakou má H7 životnost a jaký je k ní výborný přístup,tak vůbec nechápu jak si někdo může takové auto jako E60/61 koupit bez xenonů. Nehledě na to ,že se takový auto bude zase dost problematicky prodávat.
Hanz Člen Klubu
Člen Klubu

#13 Příspěvek od Hanz Člen Klubu »

to nemůžeš myslet vážně, že ne? věřím, že když potkaj Š120 či Fávo s HID 8000K nebo čupr 6000K DARKBLUE, asi ho zastaví, ale neumím si ani představit situaci, kdy by policajt prohlížel parabolu nebo plexi u e60 a dekódoval co to znamená... ale ok, asi máš pravdu, může to být varianta jak snížit průměrnou rychlost na silnicích, když budou kontrolovat každé auto s xenonama... :wink:
sportmen

#14 Příspěvek od sportmen »

tak mne prave zhasl jedna xenonova vybojka na e60. Nevite kde ji koupit, za kolik a jestli si ji vymenim sam nebo musim do servisu?
king

#15 Příspěvek od king »

http://www.auto77.cz/view_product_detai ... id=XED2S-6

a jestli to zvladnes sam, zalezi na sikovnosti, neni to zadna obrovska veda 8)
The_big_deal
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od The_big_deal »

xenony v BMW nemusi byt nutne s cockou.To se jedna o bixenony.
V DE do BMW davali xenony pouze do potkavacich svetel a dalkove davali misto mlhovek.Jeste jsem to tady nasel v katalogu.
Osobne vim,ze svetla bixenon s cockou svitej o hodne lepe a proto uz je ti mam v krabici pripravene ze je tam dam.
jjjjjj333

#17 Příspěvek od jjjjjj333 »

Ja som kupil pre dvoma tyzdnami E60, ma to xenon a jazdi sa s tym super, nerobil by som nic take, ze by som tam daval HID-ku a tiez by som nerozmyslal nad dodatocnym prerabanim svetiel. Ak si auto este nekupil, skus to kuknut na http://www.autoscout24.de,byvaju tam zaujimave vozy a xenonky origos su bud D1S, alebo D2S, to ti povedia v kazdom BMW podla VIN cisla. V origos servise stoja cca 110 EUR za kus u ich vymeny plati zasada, ze ked sa meni jedna, ma sa aj druha. Takze je to celkom drahe. Lacnejsia varianta je kupit ich na http://www.ebay.de kde ich obe aj s postovnym zozenies do 100 EUR. Ked mas origos xenony ako ja (D1S), tak musi ist dole naraznik a kovova vystuha na narazniku. Inak nedostanes svetko vom. Aspon u mojho k ziarovkym iny pristup neexistuj.
xjr

#18 Příspěvek od xjr »

The_big_deal píše:xenony v BMW nemusi byt nutne s cockou.To se jedna o bixenony.
V DE do BMW davali xenony pouze do potkavacich svetel a dalkove davali misto mlhovek.Jeste jsem to tady nasel v katalogu.
Osobne vim,ze svetla bixenon s cockou svitej o hodne lepe a proto uz je ti mam v krabici pripravene ze je tam dam.

Tak snad se tu bavíme o E60 a ta pokud měla xenony tak vždy s čočkou a vždy to byli bixenony,zrovna jako u E46 po fcl. E39 měla samozřejmě i bez čočky.
Vlasta Člen Klubu
Člen Klubu

#19 Příspěvek od Vlasta Člen Klubu »

xjr píše:
The_big_deal píše:xenony v BMW nemusi byt nutne s cockou.To se jedna o bixenony.

Tak snad se tu bavíme o E60 a ta pokud měla xenony tak vždy s čočkou a vždy to byli bixenony,zrovna jako u E46 po fcl. E39 měla samozřejmě i bez čočky.

Bixenony v E60 byly standardně asi až po FL. Já mám dálkový H7
xjr

#20 Příspěvek od xjr »

Vlasta píše:
xjr píše:

Bixenony v E60 byly standardně asi až po FL. Já mám dálkový H7

To má každý,ale ten xenon se taky přepne na dálkovou a tomu se říká bixenony. Buď se tam překlápí stínítko nebo se posouvá výbojka a tím se mění ohnisková vzdálenost. To jsou bixenony. To druhý dálkový světlo jako xenon nemá žádný auto,nebo myslíš,že při použití světelný houkačky by to bylo k něčemu než by se ta výbojka rozsvítila.
Odpovědět