http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=66&fg=05
Usuzuji, žes to nikdy na autě neměl. Je to silně návykové a pomáhá to hodně. Tady nejde o to "umět parkovat"...Rydlas píše:A nechceš se radši naučit zaparkovat? Stejně je tohle k ničemu, když to už od 10 cm řve naplno a nepoznáš, kolik jsi skutečně od překážky...
Tak tak,akorát škoda,že tady zatím nikdo nic bližšího s přiděláním nevíjurasis píše:Usuzuji, žes to nikdy na autě neměl. Je to silně návykové a pomáhá to hodně. Tady nejde o to "umět parkovat"...Rydlas píše:A nechceš se radši naučit zaparkovat? Stejně je tohle k ničemu, když to už od 10 cm řve naplno a nepoznáš, kolik jsi skutečně od překážky...
Měl jsem to na třech autech a nikdy mi to nepomohlo... naopak, připadal jsem si jak debil, co neumí parkovat... Ale je pravda, že to všechno bylo VW koncentrák... A jak píšu, když je potřeba zaparkovat fakt na fest, tak je to stejně k prdu, když už to od pár cm řve, jako bych byl o překážku opřenej... a těch pár cm se fakt někdy hodí... a s mezerou 20 cm na každou stranu zaparkuju snad i poslepu...jurasis píše:Usuzuji, žes to nikdy na autě neměl. Je to silně návykové a pomáhá to hodně. Tady nejde o to "umět parkovat"...Rydlas píše:A nechceš se radši naučit zaparkovat? Stejně je tohle k ničemu, když to už od 10 cm řve naplno a nepoznáš, kolik jsi skutečně od překážky...
zlata pravda, jsem úplně nesvůj když mě někdy na zadku vysadí, protože mam folie atd.. a prostě čumim do zrcatek jenom kolem sebe jestli tam něco neni a čidlum plně věřím,a když pipnou že tam něco je tak tam něco je, a funguji tak přesně, že když pipnou dlouze, a ja hned zabrzdim, tak je tam takova mezera, že by ses tama neprotáh!! což nikdy odhadem aniž by jsi několikrat netukl nebo necouval jak posranej nedáš. Je pravda že na předku to jde mnohem lepe odhadnout tu vzdalenost, ale zase někdy si ani nevšimneš že je tam nějakej vystupek či moc vysoky obrubník a zbytečně si odereš M naraznikjurasis píše:Usuzuji, žes to nikdy na autě neměl. Je to silně návykové a pomáhá to hodně. Tady nejde o to "umět parkovat"...Rydlas píše:A nechceš se radši naučit zaparkovat? Stejně je tohle k ničemu, když to už od 10 cm řve naplno a nepoznáš, kolik jsi skutečně od překážky...
Ty nemáš ani posilovač brzd a servo?Nebo to nejsou pomocné systémy? Abs (antismyk) má taky snaď každé Bmw,ale je pravda,že se dá vypnout.Jinak myslím,že tím,že budeš mít na autě ultrazvuky,tak to auto budeš muset stejně zaparkovat ty (řidič) a né pípák.To jsou spíš konfortní systémy.Rydlas píše:
Pořád razim teorii, že auto má řídit řidič, ne pomocné systémy... proto s díky odmítám, kamery, čidla, prokluzy, antihraby, antismyky, atd...
ale jinak samozřejmě každýho volba...
Tak kdybys ho dokázal sehnat,vůbec bych se nezlobil,jelikož podle realoemu ten kabel bude stát min.necelý 2000kč,takže samozřejmně by byl ten od tebe určo za lepší.Já to nebudu ještě minimálně měsíc dělat určitě,takže pokud bys to do tý doby posehnal,tak by to bylo supeer :palec:KamilAC píše:Koukám že se to tu mění v diskuzi na téma kdo umí nebo neumí parkovat. :tutuk:
Jinak teda já bych zkusil posehnat aspoň návod z retrofitu. Jinak kdybys s tím měl problém tak, ač by to dalo hodně práce, tak ty káble k tomu bych ti možná i sehnal.