Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
zadni sterac u e39 touring poradte
-
kdyz si otevres okno tak na tom trojuhelnicku uvidis takovej obdelnik pasuje tam sroubovak ale pozor at se ti ten sroubovak neobtiskne je trochu mu pomoz a pak jde krasne vytahnout smerem od skla. pak tam mas matku na 13klic a podlozku a sterac ti pujde dost spatne dolu rez je rez takze WD a pomalu rozhejbat.
edit: za temn torx se omlouvam ja ho tam nemam spis si ho predchozi malitel vzal na pamatku(nemec)
edit: za temn torx se omlouvam ja ho tam nemam spis si ho predchozi malitel vzal na pamatku(nemec)
koubik píše:kdyz si otevres okno tak na tom trojuhelnicku uvidis takovej obdelnik pasuje tam sroubovak ale pozor at se ti ten sroubovak neobtiskne je trochu mu pomoz a pak jde krasne vytahnout smerem od skla. pak tam mas matku na 13klic a podlozku a sterac ti pujde dost spatne dolu rez je rez takze WD a pomalu rozhejbat.
Trochu bych to upřesnil -krásně to jde vytáhnou po té co vyšroubuješ malý torx který je dole (pod spínačem) a který většinou vyšroubovat nejde - načež ten horní kryt musíš urvat (opatrně)a zpátky ho pak lípnou na silikon!

Taky jsem řešil zadní stěrač. Jak je výše uvedeno, ten malej šroubek ven nejde..
A to jsem si koupil spešl šroubovák za 8 pětek (regulérní kretén), protože jsem ho neměl v nářadí a bastlit jsem ho nechtěl. Sice jsem ho potom měl v nářadí, které jsem si koupil poté a je tam 300 nástavců a vše mě vyšlo na necelejch 6 stovek.. Mno, majinko jsem ustřelil..
Ale k věci.. Jak se mi nedařilo ten plast sundat dolu, tak jsem to prostříkl WD a stěrač jede jak zběsilej..
Jinak pak jsem koupil silikonový oil spray a 2x do roka to prostříkknu a klídek..
Nic jsem nemusel rozebírat..

Ale k věci.. Jak se mi nedařilo ten plast sundat dolu, tak jsem to prostříkl WD a stěrač jede jak zběsilej..

Jinak pak jsem koupil silikonový oil spray a 2x do roka to prostříkknu a klídek..

Nic jsem nemusel rozebírat..

Horni kryt stoji v bmw 160 kacekzet píše:koubik píše:kdyz si otevres okno tak na tom trojuhelnicku uvidis takovej obdelnik pasuje tam sroubovak ale pozor at se ti ten sroubovak neobtiskne je trochu mu pomoz a pak jde krasne vytahnout smerem od skla. pak tam mas matku na 13klic a podlozku a sterac ti pujde dost spatne dolu rez je rez takze WD a pomalu rozhejbat.
Trochu bych to upřesnil -krásně to jde vytáhnou po té co vyšroubuješ malý torx který je dole (pod spínačem) a který většinou vyšroubovat nejde - načež ten horní kryt musíš urvat (opatrně)a zpátky ho pak lípnou na silikon!
sterac som riesil tiez, v 2007 roku, bol uplne zaseknuty aj ked som tam striekal sracky ako wd-cko a podobne neslo s nim ani pohnut, vsetko som to porozoberal, bola tam kopa bordelu a ziadne mazivo - vycistil som to, natlacil tam kopu maziva aby uz voda nevliezla, poskladal a odvtedy chodi doteraz ako novy...
Co je na tom divnyho, kdyz raminko je z plastu nebo proste uz byl nacatej.Kazdopadne navodu na rozebrani mam dost tak ted uz jen cekam az se uvolni misto u bratra v dilne. Ten bude zas celej bez sebe az mu budu radit
.Zatim vsem dik za rady stejne se za chvili zas budu ptat az nastane nejaka bolistka u meho stribrneho krasavecka.

Já bych se chtěl jen zeptat, ten stěrač Vám nešel hýbat vůbec, ani když se zvedlo zadní sklo? Když zvednu zadní sklo tak se hýbe naprosto volně. Předpokládám tedy že nějaké prostříknutí mi asi pomůže ale není to ta závada a jelikož nejde ani ostřik, tak někdo radil zkontrolovat kabeláž která je někde vedená husím krkem. Ale kdom kloubů na zvih zadních dveří jsem nic nenašel. Asi to bude fungovat jen přes nějaký kontakt dveří? Je možné že by proud a povely šly přes nějaký kontakt po dovření dveří? Nebo ta kabeláž je schovaná v těch plastových krytech kloubů otvírání dveří?
Nejde ostřik ani stěrač, nereaguje to nijak.
Nejde ostřik ani stěrač, nereaguje to nijak.
zet píše:koubik píše:kdyz si otevres okno tak na tom trojuhelnicku uvidis takovej obdelnik pasuje tam sroubovak ale pozor at se ti ten sroubovak neobtiskne je trochu mu pomoz a pak jde krasne vytahnout smerem od skla. pak tam mas matku na 13klic a podlozku a sterac ti pujde dost spatne dolu rez je rez takze WD a pomalu rozhejbat.
přesně jak píšeš..dělal jsem to mojí na touringu a musel urvat a následně nalepit ...