Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
E39 - BC displej
hogi píše:Připojuji se k dotazu,nevím jak se to přesně nazývá,ale ten dlouhý displej co vypisuje závady celýmy slovy pod ukazateli otáček a rychlosti.Vím,že v Praze je firma co to opravuje,ale zajímala by mne i jiná alternativa.Zdali bych to nezvládl sám?S pájkou a cínem umím

"s pajkou a cinem" to moze vediet, ale moc s tym nenadelas... dispej je s PCB spojeny cez tenky paskovy konektor ( s hustotou cca 3spoje na 1mm, a ten sa "pajkuje" specialnou tepelnou metodou na ktoru musis mat vercajg. Ak na neho polozis "pajku s cinom" alebo ho ofuknes teplovzduskou, tak sa ti roztopi pred ocami... Okrem toho tie budiky nerozoberies (nedas dolu rucicky bez specialneho pripravku bez toho aby si neposkodil motorceky a ak aj ano, tak ich naspat neskalibrujes tak ako maju byt). Ale ked to umis pajkou a cinem, tak skus a potom sa mi nezabudni ozvat, ked budes potrebovat nove budiky

-
Buď to http://www.1-tuning.cz/ a nebo BMW krotil.
http://cgi.ebay.co.uk/BMW-E38-E39-E46-M ... 240%3A1318
Lze to i takhle. Má to být návod na snadnou opravu se zárukou vrácení peněz. Já to nezkoušel (nemám velký BC), ale vzhledem k počtu dotazů by se ti mohla investice poměrně rychle vrátit...
Lze to i takhle. Má to být návod na snadnou opravu se zárukou vrácení peněz. Já to nezkoušel (nemám velký BC), ale vzhledem k počtu dotazů by se ti mohla investice poměrně rychle vrátit...
mengi píše:http://cgi.ebay.co.uk/BMW-E38-E39-E46-M5-X5-X3-Z4-Z3-EASY-OBC-PIXEL-REPAIR_W0QQitemZ370151607492QQcmdZViewItemQQptZUK_CarParts_Vehicles_Manuals_Litterature_ET?hash=item370151607492&_trksid=p3286.c0.m14&_trkparms=72%3A1683%7C66%3A2%7C65%3A12%7C39%3A1%7C240%3A1318
S tym navodom si nepomozes. Poznam vsetky tie ebay navody a co je na nich najkrajsie je to, ze su volne pohodene aj na internete. A to preto ze nestoja za nic - konkretne vacsina z nich hovori o tom ako dat dolu predny kryt a do skar nastriekat sprej na cistenie kontaktov. Moze to pixelom pomoct na par dni, ale zdaleka nie ich obnovit na 100%. Okrem toho, za par dni sa to vrati tam kde to bolo.
-
- Kontaktovat uživatele:
Speedy20V píše:Airbone: prosím tě, ještě jsi neodpověděl jestli to teda umíš a děláš i ty. Pokud ano, tak řekni a třeba i za kolik, jestli s tím máš zkušenosti, rád s tím zajedu i k tobě.
Právě že "Airbone" přebejvá většinou v holandsku,takže trochu z ruky

Speedy20V píše:Airbone: prosím tě, ještě jsi neodpověděl jestli to teda umíš a děláš i ty. Pokud ano, tak řekni a třeba i za kolik, jestli s tím máš zkušenosti, rád s tím zajedu i k tobě.
Jo opravujem to. Robi sa to dvoma sposobmi podla rozsahu poskodenia. Cena je podla poskodenia 50-60eur (ta cena je oprava pixelov, nie ine opravy) Tak isto robim opravy a vymeny motorcekov ruciciek a ine. Ako spomina eric, momentalne som este do konca maja v Holandsku. Par budikov z fora som uz robil, a to vsetko islo cez uzivatela "Horys" ktory byva v Brne. Ked mas zaujem, tak sa s nim mozes spojit, on ti moze poziciat nahradne budiky na dobu kym tie tvoje mi odosle sem do NL (alebo za dva-tri tyzdne budem mat cestu cez brno, tak by som ich u neho vyzdvihol osobne). Potom ich poslem spat odtial z NL (17eur cez DHL).
Kedze to neni vec ktorou sa zivim a robim to len ako hobby, niekedy to neviem spravit zo dna na den, treba par dni pockat.
Inak to zatial nevieme riesit, len takto.
Pre informaciu, uvazujem v blizkej dobe o tom, ze napisem podrobny navod v sk jazyku aj s obrazkami, a spolu so suciastkami potrebnymi na opravu to budem predavat ako repair kit.