Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

e34 zadní elektrická okna?

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
polly1

#1 Příspěvek od polly1 »

čau :) vzadu nejsou el. okna tak bych je chtěl dodělat..jde to nějak rozumně? abych u toho nenadával 2 dny..
a co všechno je k tomu potřeba dodat do auta?
díkec :wink:
libovka

#2 Příspěvek od libovka »

To záleží jestli máš přípravu.Pokud ano tak stačí vyměnit stahovačky a svazek ve dveřích.Pokud přípravu nemáš tak bůh s tebou.
Brilantis
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Brilantis »

Já jsem to chtěl taky vzadu předělat na el. Tak jsem si koupil El. stahovačky, kabely od Bsloupků do dveří a ovladače.
Natěšenej jsem si to přivezl domu a hned jsem si to chtěl předelat. V dílně jsem začal rozdělávat zadní tapecy.
Nevím proč ale napadlo mě nejdřív vyměnit ovladač mezi sedačkama. Vyndal jsem ho a přišel jsem na to že nam mam jenom svazek na zapojení předních oken.

Takže nejdřív skus vyndat ovladač jestli tam máš dva svazky.Kdyžtak ti můžu nabídnout to svý . Jestli ne musíš si někde sehnat celou kabeláž k zadku+ relátka.

Já to nemám a tím pádem je mi vše co jsem koupil nanic protože se mi nechce kvůli tomu kuchat půl auta .
polly1

#4 Příspěvek od polly1 »

no když já chci ty tapecáky se dřevem a oni nemaj díru v zadu na kličku :P a vepředu se mi líbí víc když jsou tam 4 vypínače :lol:
ok, kouknu na to :wink:
polly1

#5 Příspěvek od polly1 »

no já právě budu mít tapecáky který jsou z auta co mělo zadek v elektrice,takže by to problém s tapecama nebyl..zejtra se konečně podívam jestli mam tu přípravu :)
Kail

#6 Příspěvek od Kail »

Mno já bych je taky chtěl,ale jen v případě že bych to koupil,nacvakal a šlo to...Srát se s taháním elektriky je blbost...Kdyby šlo o okna vepředu,neřeknu půl slova,ale vzádu to za to nestojí...

Jinak já asi přípravu nemám,žádnej konektor jsem pod ovládáním oken neviděl - kde přesně má vůbec být?Když vyndám ten panýlek s tlačítkama na okna,měl by být vidět?Nebo může být zapadlej někde pod ruční brzdou nebo někde vzádu?Je mi to divný,auto je z posledních let,TDSo (ty maj většinou přípravu skoro na vše...) a výbava velmi slušná...
BMWAK
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od BMWAK »

jestli nemáš přípravu tak se na to rovnou vyser...s tou elektrikou je takovej voser že si to nedokážeš ani představit...neni to jen o natažení pár drátků...od vypínačů to vede do jednotky ve kterémusí být příslušný relátka a hromada dalších věcí...kdysi jsem to řešil na touringu V8 ale bohužel nikdy nedořešil
PIRKRB

#8 Příspěvek od PIRKRB »

taky se na to chystam mam 525 tds 96 tak snad to tam bude ale potreboval bych poradit schanim tapecirunk s tema roletkama...je to jinek reseny nebo to jde do kazdejch dveri?
polly1

#9 Příspěvek od polly1 »

tak přípravu mám :P :banan:

Kail píše:Mno já bych je taky chtěl,ale jen v případě že bych to koupil,nacvakal a šlo to...Srát se s taháním elektriky je blbost...Kdyby šlo o okna vepředu,neřeknu půl slova,ale vzádu to za to nestojí...

Jinak já asi přípravu nemám,žádnej konektor jsem pod ovládáním oken neviděl - kde přesně má vůbec být?Když vyndám ten panýlek s tlačítkama na okna,měl by být vidět?Nebo může být zapadlej někde pod ruční brzdou nebo někde vzádu?Je mi to divný,auto je z posledních let,TDSo (ty maj většinou přípravu skoro na vše...) a výbava velmi slušná...

když vydloubneš ten panýlek s vypínačema tak ten druhej konektor je zapojenej přímo do toho panýlku, hned vedle toho konektoru na přední stahy :lol: prostě je jenom zasunutej do toho panýlku jen tak-no contact :) přední konektor bílej, zadní černej..

BMWAK píše:jestli nemáš přípravu tak se na to rovnou vyser...s tou elektrikou je takovej voser že si to nedokážeš ani představit...neni to jen o natažení pár drátků...od vypínačů to vede do jednotky ve kterémusí být příslušný relátka a hromada dalších věcí...kdysi jsem to řešil na touringu V8 ale bohužel nikdy nedořešil

čau mates :) no myslel sem si že to bude pěkná pakárna, to bych se do toho teda radši nepouštěl....naštěstí příprava je :)
BMWPower
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od BMWPower »

Je to piplačka ale dá se to zvládnout. pokud teda člověk není úplná lama. :D
Michaj
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Michaj »

tak to ja ve predu mam oba konektory ale do sloupku mi vede jen kabelaz na central a ne na okynka... :( vsiml sem si toho az po namontovani el. stahovacek. Jak zjistim jestli mam relatka na zadni stahovani? To by pak stacilo natahnout draty ze sloupku pod zadni sedacky ne?

dikes za rady :D
polly1

#12 Příspěvek od polly1 »

myslim že odpověď na tvou otázku najdeš tady o pár řádek vejš od Brilantise..když máš oba konektory tak bys měl mít i relátka, jen ty svazky od B sloupků do dveří se musí vyměnit...

já na to ještě nekoukal teda no :oops: a kde maj bejt ty relátka pro jistotu? :roll: :D
DirtyHarry

#13 Příspěvek od DirtyHarry »

Zdar,já to na TDS dělal,vyměnil jsem kastlík s přepínačema,kabeláž ze sloupku (sranec utáhnout šroubky + bacha,aby ti zásuvka nezajela do sloupku),vyndat okno - gumu+lištu,celej mechanism stahování,odvrtat nýty na kterejch to drží a pak dát nový. Zabralo mi to 2-3 hodinky. Měl jsem k tomu i dojezdy - fungujou. Žádný relátka,pojistky jsem nedodával.
polly1

#14 Příspěvek od polly1 »

další rada užitečná :wink: dík..
ty nejty jsou pěkně tvrdý, teď sem odvrtával stahovačku z coupéčka a trvalo to půl hodiny a to sem neměl tupý vrtáky :)
..tak snad bych tam měl mít ty relátka a pojistky taky..

jinak máš dojezdy?na sedanu? 8O :)
DirtyHarry

#15 Příspěvek od DirtyHarry »

Komplet zadní stahování i s dojezdama,bylo to ze zbořený 540i. Kostička s magnetem a protikus na káblu. Jedno na držák skla a druhý do vršku dveří,je tam nahoře otvor ve tvaru "B". Co je na tom divnýho? I když,půl roku už sháním zadní pás do sedáku a každej se diví,když mu řeknu,že mám sklopný a dělený sedačky 8O .
polly1

#16 Příspěvek od polly1 »

přijde mi to divný, protože sem dojezdy viděl zatim jenom na coupé...pořád se učim :lol:
sklopný a dělený sedačky (opěráky) sem měl v coupé, touring je má taky..už si to bez nich nedokážu představit..naložíš co chceš 8)
DirtyHarry

#17 Příspěvek od DirtyHarry »

Jo,sklopky jsou základ. Ale fakt,že v sedanu e-34 jsou vidět málo. Proto ten bezpečnostní pás sháním už půl roku :roll: .
Odpovědět