Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Montáž navigace do E39 ??
Ahoj makáčí,jsem novým majitelem E39 r.v.2002 520i(125kW)combi,takže ještě nevím co a jak.Ale lákala by mě tato úprava:
http://ostatni-dily-prislusenstvi.sbazar.cz/bmw-navi-16-9-monitor-dvd-ctecka-cd-cenger-a-v-tuner-radio-praha-o2149682.html jsem schopen zvládnout tuto montáž sám?Úplný nemehlo nejsem,ale pokud ve vozidle není rozvedena potřebná kabeláž asi bych do toho sám nešel.Díky moc za rady!!!!!!
http://ostatni-dily-prislusenstvi.sbazar.cz/bmw-navi-16-9-monitor-dvd-ctecka-cd-cenger-a-v-tuner-radio-praha-o2149682.html jsem schopen zvládnout tuto montáž sám?Úplný nemehlo nejsem,ale pokud ve vozidle není rozvedena potřebná kabeláž asi bych do toho sám nešel.Díky moc za rady!!!!!!
hogi píše:Tak dík,motivační foto mě velice rychle odmotivovalo,to je lepší nainstalovat nějakou neorigo variantu,sice o trochu horší vzhled,ale totál pohoda na montáž.Nebo koupit jiný auto.
To jen tak hrozně vypadá. Jinak je to celkem v poho. Ovšem jestli k tomu budeš mít i všechny kabely.Nemusíš mít absolutně všechno jako u instalaci pro playera,ale určo ti nestačí jen to co je na foto z inzerátu.Jestli k tomu prodávající nemá veškerou kabeláž,tak se na to raděj buď vykašli a nebo počítej že si připlatíš cca 10000kč za kabeláž na dodělání.

dexter píše:hogi píše:Tak dík,motivační foto mě velice rychle odmotivovalo,to je lepší nainstalovat nějakou neorigo variantu,sice o trochu horší vzhled,ale totál pohoda na montáž.Nebo koupit jiný auto.
To jen tak hrozně vypadá. Jinak je to celkem v poho. Ovšem jestli k tomu budeš mít i všechny kabely.Nemusíš mít absolutně všechno jako u instalaci pro playera,ale určo ti nestačí jen to co je na foto z inzerátu.Jestli k tomu prodávající nemá veškerou kabeláž,tak se na to raděj buď vykašli a nebo počítej že si připlatíš cca 10000kč za kabeláž na dodělání.
Přesně tak já jsem neměl kabeláž a vše jsem kupoval po částech a pěkně se to prodražilo. Dnes už bych koupil jen celek nebo radši nic.
Heleď jak ti kolega posílal odkaz, já to montoval. Ani tak moc času to nezabralo, nebylo to tak hrozný. Holt se toho nesmíš bát.
Mám i komplet návod k zapojení, nový mapy atd., takže kdyby ses do toho nakonec pustil, klidně se ozvi. Jinak instalace toho všeho zabrala zhruba dvě hodinku, další dvě hodiny odstrojení a nastrojení auta. A vše chodí jak má. 

hogi píše:V každém případě,když kupovat,tak jen s komplet kabeláží,Pak stačí 2dny volna a silné nervy!!Napojovat původní svazky mi přijde jako nesmysl.Jak se to řeší s kobercem,dá se jen přizvednout,aby nemusely všechny sedačky ven?
Já bych to nenapojoval. Každopádně jedině s originál kabeláží. Těm pár hodinám práce ale předcházely dlouhé dny příprav, rozmotávání kabeláže, já jí totiž měl uplně komplet z jinýho auta. Takže sem namaloval plán bitvy a pak už to jelo jako po drátkách. Jinak sedačky ven musí, a stejně tak i koberec, aspoň odehnout na straně řidiče oba díly. Fakt se toho vůbec neboj, jen to složitě vypadá...
To máš ty sedačky přivařený ,nebo proč se toho tolik bojíš?Je to nějakých 8 šroubu na předních (2x4) a 4 na zadních. Ale jestli chceš,tak si ten koberec můžeš rozříznout a kabely zasunout pod něj tak. Anebo ještě si ty svazky můžeš nechat ne koberci. Možností je hromada.Nezlob se na mě,ale tohle mi hlava nebere.

Nesmuť. Ani ja nejsem nejchytrejší,ale stačí když mi to napíše někdo jednou. A když mi tu odpověď potvrdí další osoba,tak to beru jako za 100% uzavřenou věc. Jinak nevím jak si na tom (nebo budeš) co se tíče peněz,ale neorigo navi bych do takového auta určitě nedával. Skurvíš si s tím image interieru.