Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

e39 tlumiče KO ?

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
wEnC
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od wEnC »

Je to asi týden co jsem si všiml že při přejiždění děr se ozývá nezvyklé bouchání v poměru na velikost díry na silnici, na to jsem nebyl v minulosti zvyklý, doposud podvozek bez chybičky. Říkám si no jo, zima jak v prdeli, tak to asi zatuhlo nebo odešel nějaký čep, to každého jednou potká... Teď to nechám a najaře vyměním, ale nyní o týden později se to nehorázně zhoršilo a přidalo se, že se auto nechutně rozhoupe na jakékoliv nerovnosti. Rozskáče se to jak koza, když vymetu nějaký kanál.

Je možné, že by během jednoho týdne odešel levý tlumič a následně za pár dní i pravý ?

Sem měl zato že tlumiče odchází pomalu a nepozorovaně.
Nevymetl jsem žádnou velkou díru, ani nejel rallye někde.. A to tam mám teď nové vyvážené zimáky 225/60/r15
rajker

#2 Příspěvek od rajker »

Tak presne toto sa mi stalo po vianociach. Auto tyzden stalo na zime a zacalo skakat ako koza na kazdej nerovnosti. Predtym ziadne naznaky, ze by sa tlmice chystali do hydraulickeho neba... :roll:
wEnC
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od wEnC »

Aspoň že nejsem sám. Taky na E39 ? A odešly jen přední nebo to vzalo i ty vzadu ?
rajker

#4 Příspěvek od rajker »

Ja mam e39 523iA '98 a odniesol si to predok. Kamos ma vysmial, ze som asi natankoval skakavy benzin. O dva dni jeho 528i uz robila to iste.... Asi je to nakazlive... :lol:
Obavam sa, ze jediny recept na zmenu bude vymena.. :roll:
Shelby

#5 Příspěvek od Shelby »

Mě v -15 normálně zamrzli, auto byla uskákaná koza, hold už asi nejsou nahoře těsný a dostává se tam voda. Auto nešlo ani zmáčknout.. Čuměl jsem na to jak puk 8O
rajker

#6 Příspěvek od rajker »

To mne prave stlacit slo a vyletelo to hore az na doraz tlmica... Proste uplny opak ako pises, dolu lahko a hore az po doraz, tlmenie 0% To bolo vonku tak -6, dovtedy ziadnen naznak...
swed

#7 Příspěvek od swed »

naky divny obdoby...predevcirem mi taky odesel pravy predni tlumic, neco mi z nej vyteklo a pomalu se stim neda jezdit, dneska kdyz jsem prejizdel z pruhu do pruhu tak me to k* rozhodilo
kdyz to zkousm rucne propruzit a opru se o kapotu tak cejtim jak to promacknu az na doraz a pak kdyz to pustim tak to se to rozhoupe jak houpacka :D
nevite kde nejlevnejc koupit tlumice, ale zadny sity, sest litru se me za jeden v BMW davat nechce
Strosek

#8 Příspěvek od Strosek »

swed píše:naky divny obdoby...

Je zima - v noci okolo -10 °C - to se dycky začnou projevovat problémy, třeba začne prolínat spojkovej váleček,...., tlumiče,...

Takže není to žádná nemoc - teplota vzduchu. :wink: V létě by se to určitě nestalo.
Cossie
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Cossie »

Tak koukam, že nejsem sám, taky se mi teď začal ozývat nejspíš PP tlumič - při přejezdu nerovnosti kdy kolo " propadne" to sou občas hrozný rány, ale zajímavý,že jinak to nedělá - když kolo nad nerovností poskočí je ticho .... tak nevim jestli je to tlumič, ale nejspíš to odpovídá jemu ...
ExBMW E39 530iA
Ex BMW E61 525d
ExBMW E39 528i
Peter
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Peter »

Cossie píše:Tak koukam, že nejsem sám, taky se mi teď začal ozývat nejspíš PP tlumič - při přejezdu nerovnosti kdy kolo " propadne" to sou občas hrozný rány, ale zajímavý,že jinak to nedělá - když kolo nad nerovností poskočí je ticho .... tak nevim jestli je to tlumič, ale nejspíš to odpovídá jemu ...

tiež mi to robí ale vzadu na kolese, ked vbehne do jamy buchne, inak je ticho, čím to môže byť?
dukan
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od dukan »

tak ja sa k vam pripajam aj u nas po mrazoch som auto nespoznaval..strasne supy od zadneho kolesa ako bez tlmicu..dufam ze sa nam komfort jazdy vrati do leta :D
jurasis

#12 Příspěvek od jurasis »

Peter píše:
Cossie píše:Tak koukam, že nejsem sám, taky se mi teď začal ozývat nejspíš PP tlumič - při přejezdu nerovnosti kdy kolo " propadne" to sou občas hrozný rány, ale zajímavý,že jinak to nedělá - když kolo nad nerovností poskočí je ticho .... tak nevim jestli je to tlumič, ale nejspíš to odpovídá jemu ...

tiež mi to robí ale vzadu na kolese, ked vbehne do jamy buchne, inak je ticho, čím to môže byť?

Tohle spíš vypadá na silenbloky zadní nápravy... Bych řek...
.
Proč většinou zvítězí hloupá myšlenka? Protože moudřejší přece vždycky ustoupí...
.
Peter
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Peter »

jurasis píše:
Peter píše:

Tohle spíš vypadá na silenbloky zadní nápravy... Bych řek...

Tiež mám takého tušáka či to nemôžu robiť silenbloky, sú trochu dopráskané, ramená sú OK, tlmič ked sa naň zavesím péruje normálne, prípadne horné uloženie tlmiča by to ešte nemohlo byť ak je tam nejaké?
Mikaelus
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Mikaelus »

sakra ty mrazy opravdu odhalí spoustu problémů. Nejdřív mi začalo zlobit topení a teď to vypadá, že mi umřely přední tlumiče. Pár dní zpátky rány při přejezdu nerovností a navíc se teď předek nějak moc houpe. Ne, že by to šlo na dorazy ale houpe to. :?
wEnC
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od wEnC »

Můj výsledek => Zjistil jsem, že mráz pod -10°C těm tlumičům nedělá dobře, auto sem parknul na test v teplý garáži a ráno byly tlumiče jak nový, žádný rány, žádné skákání auta. Takže nejspíš jejich náplň už není co bývala a jsou zralé na brzkou výměnu.
Cossie
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od Cossie »

Tak mně dneska něco umřelo :cry: - myslel jsem, že je to tlumič, ale nějak si nejsem jistý. Ráno při jízdě do práce jsem si hned na první nerovnosti všiml, že je to nějaký tvrdý - skoro jak motokára, každej hup okopírovanej jak kdyby tam nebylo vůbec žádné tlumení- po příjezdu jsem šel kouknout na kolo a vidím, že je cca o 3 cm víc zatlačené než druhé - to by spíš odpovídalo prasklé pružině. Ale večer po příchodu zpět k autu se mi zase zdálo, že se trochu zvedlo a opět po příjezdu nacpané v podběhu. Nějak se mi ale zase nezdá, že pokud by byla prasklá pružina, tak by nebylo slyšet žádné lupání, skřípání atd. ... Každopádně teď je přední náprava úplně tichá.

Nesetkal se někdo s prasklou přední pružinou ( případně jak se projevilo )? ( na autě mám o 3cm nižší pružiny Eibach)

Díky za každou radu.

Jinak co se tlumičů týká, tak jsem našel myslím rozumnou alternativu k originálům a to tlumiče Kayaba za cca 3500,- Kč/ks
ExBMW E39 530iA
Ex BMW E61 525d
ExBMW E39 528i
swed

#17 Příspěvek od swed »

no ja ted koupil Monroe za 6000,- na obe napravy
Shelby

#18 Příspěvek od Shelby »

Cossie píše:Tak mně dneska něco umřelo :cry: - myslel jsem, že je to tlumič, ale nějak si nejsem jistý. Ráno při jízdě do práce jsem si hned na první nerovnosti všiml, že je to nějaký tvrdý - skoro jak motokára, každej hup okopírovanej jak kdyby tam nebylo vůbec žádné tlumení- po příjezdu jsem šel kouknout na kolo a vidím, že je cca o 3 cm víc zatlačené než druhé - to by spíš odpovídalo prasklé pružině. Ale večer po příchodu zpět k autu se mi zase zdálo, že se trochu zvedlo a opět po příjezdu nacpané v podběhu. Nějak se mi ale zase nezdá, že pokud by byla prasklá pružina, tak by nebylo slyšet žádné lupání, skřípání atd. ... Každopádně teď je přední náprava úplně tichá.

Nesetkal se někdo s prasklou přední pružinou ( případně jak se projevilo )? ( na autě mám o 3cm nižší pružiny Eibach)

Zamrzají ti tlumiče, mám úplně ten samý problém, jsou nahoře netěsný a dostává se tam voda, dej auto do teplý garáže a za hoďku nebo dvě je zas nahoře. Bude to znít možná divně ale já je zespoda a z boku nahříval horkovzduškou až se začali párou mlžit pístnice, auto jsem nechal do druhého dne v teple a zatím se problém neopakoval, už je to týden a mrzlo teď už víc
Cossie
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od Cossie »

Taky mě to napadlo, ale zas je zajímavý, že když to déle stojí tak se zvedne, jakmile se rozjedu tak hned klesne - asi není schopný tak ryhle pracovat v tomto směru a pak to pomaličku propustí ... na nový tlumiče má auto samo nárok, akorát se mi s tim nechce hrabat v týhle zimě ...teplou garáž bohužel nemám, tak musim počkat až se trochu oteplí(doufám, že to bude co nejdřív :) )
ExBMW E39 530iA
Ex BMW E61 525d
ExBMW E39 528i
Cossie
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od Cossie »

swed : prozradíš kde?
ExBMW E39 530iA
Ex BMW E61 525d
ExBMW E39 528i
Odpovědět