Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Diagnostika e39, moznosti

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
airbone

#21 Příspěvek od airbone »

Jurimir píše:Všemi různými pokiusy se mi nepodařilo INPU nainstalovat. Ani jednu z verzí. Ne že by to bylo nějak složitý, ale asi si to nebude sedět s mým systémem.

Co mas teda za system? Na vsetkych bezi ok. Napis aku mas verziu INPA a aj postup ako si to instaloval.
Spustal si instprog? Nainstaloval si ADS driver? Pridal si ediabas/bin v control panel/system/ environment variables? atd...

Masinu na rozne nastavenia ti poradim jedine GT1/SSS alebo NCS Expert. S ostatnymi toho vela neponastavujes.
Miguel

#22 Příspěvek od Miguel »

Instalace INPA 5.02 je uplně jednoduchá a pod XP není potřeba nic přenastavovat. Záleží také jaký používáš převodník s kabely od toho se to taky odvíjí.
Jurimir

#23 Příspěvek od Jurimir »

takže výsledek je 0, zero, nic! Asi ten převodník kopnu do řiti. Je to nejnovejší ELM 327 chip, který si rozumí se vším, jen s BMW ne. A přitom psali, že BMW zvládá v pohodě. Mám E39 2001, takže full OBDII. Ani jeden z výše uvedených prgramů mi na BMW neseděl. CarSoft 6.5 psal Bad communication, další softy se taky dostali jen před ECU, ale do ní ne. Dokázal jsem přečít leda tak kolik je v autě hodin a ještě jeden údaj. Tu INPU jsem nerozchodil. Vše, co jsem dostal od Dextera jsem zkoušel. Je to verze 5. Instalace proběhla v pohodě, jen mi při spuštění SW Windows vyhodí chybovou hlášku. Asi koupím GT1. Chci mašinu na BMW prioritně, když to bude umět i jiný auta, proč ne. Hlavně nedisponuji COM portem, takže buď USB nebo třeba i bluetooth.
Holin

#24 Příspěvek od Holin »

A zkoušel jsi to připojit na nějaký komp se serial portem, nemůže být problém v tom tvým portu..?
Jurimir

#25 Příspěvek od Jurimir »

Nemůže, protože ta moje diagnostika komunikuje přes seriový port na Bluetooth.
airbone

#26 Příspěvek od airbone »

Jurimir píše:takže výsledek je 0, zero, nic! Asi ten převodník kopnu do řiti. Je to nejnovejší ELM 327 chip, který si rozumí se vším, jen s BMW ne. A přitom psali, že BMW zvládá v pohodě. Mám E39 2001, takže full OBDII. Ani jeden z výše uvedených prgramů mi na BMW neseděl. CarSoft 6.5 psal Bad communication, další softy se taky dostali jen před ECU, ale do ní ne. Dokázal jsem přečít leda tak kolik je v autě hodin a ještě jeden údaj. Tu INPU jsem nerozchodil. Vše, co jsem dostal od Dextera jsem zkoušel. Je to verze 5. Instalace proběhla v pohodě, jen mi při spuštění SW Windows vyhodí chybovou hlášku. Asi koupím GT1. Chci mašinu na BMW prioritně, když to bude umět i jiný auta, proč ne. Hlavně nedisponuji COM portem, takže buď USB nebo třeba i bluetooth.

Co som sa dopocul nedavno je ze ELM vobec nefunguje u vacsiny BMW. Myslim ze to mas trosku pomatene. Carsoft funguje len s prevodnikom carsoft, P.A. soft s prevodnikom bmw scanner, a INPA zas potrebuje prevodnik EDIABAS. AK chces nainstalovat inpu, je potrebne dodrzat urcite kroky a podla interface aj zmenit nastavenie v ediabas.ini na STD:OBD
Takze s ELM interface nic z toho nerozchodis. GT1 samozrejme bezi cez DK yellow head alebo OPS a laptop IBM T30 - cez UNIX. Da sa vsak rozbehat aj na xp, prevodnik potrebujes ADS/Ediabas (tot moj system) alebo specialne uprevenym VAG KKL interface (veru, dobre citate 8O ).
Vacsinou plati, ze pre vsetky tieto srandy potrebujes realny COM port, pretoze USB to COM a PCMCIA karty bud nepracuju spravne a spolahlivo, alebo nepracuju vobec.
Ak by si mal zaujem o GT1 za dobru cenu, daj vediet cez sz.
Odpovědět