Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Zamrzlá nafta ???!!!!!!
-
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím. dneska jsem přišel k autu a jako každej den jsem jej chtěl jet do práce. Sedl jsem si nažhavil a motor nechytl. Zkusil jsem to asi ještě dvakrát a nic. Tak jsem vydělal baterku která je stará půl roku a dal ji tátovi nabít. Po nabití a dolití vody - nabíjela se asi 4 hodiny sem ji strčil z5 do auta zapojil,nažhavil a opět nic. Při zapnutí zapalování jen hučelo dosti hladitě palivové čerpadlo v nádrži - jakoby jelo naprádzdno. mohla by bát zamrzlá nafta - co pomůže k rozmrznutí --- asi jen teplá garáž ? Díky. alex
-
-
- Kontaktovat uživatele:
za startér se mohu zaručit ten jede jak ďas - točí perfektně - dnes jsem to taky zkoušel ráno a taky nic a to je baterka jak píši půl roku stará. Startér točil ale svítí mi hladový oko. Kamarád s tím autem jel vzdálenost asi 30 km a tankoval při tom za 100 kč - ještě před tím už svítilo hladové oko - ručička palivoměru byla na nule a potom s tím autem jel ještě asi 20 km - tak jestli tam třeba není ten rosol jak píšete a čerpadlo to z nádrže nenasaje do vstřikovacího čerpadla. Co by tomu pomohlo - natankovat ??? Dosti mne to štve. Dík za každou odpověď

chce to natankovat a ještě bych tam dal njéké to aditivum anebo jak píšou kucí trošilinku toho beneli....
-
- Kontaktovat uživatele:
kámoš má pažouta z motorem HDi - a dává tam aditivum na mazání common railů... myslíte že bych jej též mohl používat do mýho auta ??? Pomůže to ?
Případně žhavičkama by to mohlo taky být ne ,i když vždy mi to auto chytlo v poho ale jak jsem tady dříve už psal - původní majitel mne upozorňoval na špatně nastavený předvstřik - když to ještě chytlo - před těmi mrazy když bylo kolem té nuly tak to mělo studené vysoké otáčky - asi tak 1100 a turbo pískalo - což není dobré pro studené... nikdy se mi to nestalo - a při studených startech mi to asi tak minutu děsně kouří a trhavě běží - nemá to spojistost i s tímto ???
Případně žhavičkama by to mohlo taky být ne ,i když vždy mi to auto chytlo v poho ale jak jsem tady dříve už psal - původní majitel mne upozorňoval na špatně nastavený předvstřik - když to ještě chytlo - před těmi mrazy když bylo kolem té nuly tak to mělo studené vysoké otáčky - asi tak 1100 a turbo pískalo - což není dobré pro studené... nikdy se mi to nestalo - a při studených startech mi to asi tak minutu děsně kouří a trhavě běží - nemá to spojistost i s tímto ???
taky se mi to toho 10.1. ráno, co byly mrazy kolem minus 20st, stalo, dal jsem to na půl hodiny do tepla a přes startovací vozík jsem motor přesvědčil, že s tím chci odjet,pak už po celý den bez problémů, u benzínky jsem koupil a dolil aditivum od Sheron a natankoval naftu Top Q u Benziny, prý má vydžet do minus 25st. Teď v zimě budu lít jen qalitní naftu, ta ostuda na parkovištích atd. nestojí za to. Navíc nepříjemné prošení někoho o něco navíc.
Pozor na tu lepší naftu na zimu od Shellu(nevzpomenu si na jméno), četl jsem článek, že čoi dělala nějaké testy nafty u čerpadel a zjistili, že parametry dražší nafty údajně kvalitnější, jsou v čechách stejné, jako u běžné nafty kdekoliv jinde, jen cena je vyšší. V německu je to prý s tímto typem nafty ale jinak, tam je mnohem qalitnější. U nás srovnávací test nafty vyhrála právě Benzina, dík poměru cena- kvalita.

PetacekBE píše:hihi - problém jsem vyřešil - je pro zasmátí - vyřešil jsem jej již včera napadlo mne to jako jedna z možností - šel jsem pěšky k benzince - natankoval do kanďáku a nalil a pak nastartoval - pohoda jazzz![]()
![]()
![]()
![]()
NEBYLA NAFTA
Takže sem se nakonec trefil... dojít na pumpu a nalít 5 litrů nafty))))
Ale jako bloncka dobrý ))))