Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

NAVI S MK2 PŘEHOZENÍ JAZYKA + MAPY

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
KamilAC
Klubové ID: 870

#1 Příspěvek od KamilAC »

Vím že už se to zde kolikrát řešilo, navštívil jsem i spoustu"užitečných"linků, ale buď se z nich stáhnout nedalo, nebo to vůbec nebylo to co potřebuju. Potřebuju uplně obyčejnou podrobnou mapu ČR do BMW navigace(verze MK2).
Povedlo se mi stáhnout cd s aktualizací softwaru, vše proběhlo v pořádku. Nainstalovalo mi to jazyky D a I, v menu ale mezi nimi nejde přepínat, kde je problém? Docela rád bych tu němčinu. Nebo to snad funguje jako na přístrojovce, a přepnutí jazyka jde pouze přes diagnostiku? V tom případě nechápu proč je tam výběr jazyka...

Prosím tedy hlavně o funkční link pro stažení těch map, případně kdo za úplatu pošle hotové cd. :wink:
KamilAC

#2 Příspěvek od KamilAC »

Nikdo neví?
KamilAC

#3 Příspěvek od KamilAC »

Máte tedy někdo páru jak přehodit ten jazyk? Opravdu jen přes diag.nebo kde je problém?
KamilFKH
Klubové ID: 2168

#4 Příspěvek od KamilFKH »

Nemělo by Ti to "nainstalovat" jiné jazyky, než jsi tam měl. Jenom aktualizovat firmware jednotky a popřípadě pokud je třeba, tak dohrát i novější hlasové doprovody.

Přepínat mezi jazyky by mělo jít standardně v nastavení (v hlavní nabídce po stisku klávesy MENU vyber Einstellungen - D, Regolazioni - I). Tam vybereš jeden z jazyků D nebo I a po aktivaci otočným čudlíkem, by se měly hned všechny texty přepnout do zvoleného jazyka. Viděl jsem párkrát, že se po zvolení jazyka nabídka nastavení jakoby zasekla, ale to vyřešil stisk tlačítka MENU a vše bylo už v pořádku. Pokud máš SES, tedy rozpoznávání příkazů hlasem pro telefon a navigaci, jazyk příkazů se přepne až po dalším bootu navigační jednotky (vypnout klíček a počkat nějakou tu minutu)
KamilAC

#5 Příspěvek od KamilAC »

KamilFKH píše:Nemělo by Ti to "nainstalovat" jiné jazyky, než jsi tam měl. Jenom aktualizovat firmware jednotky a popřípadě pokud je třeba, tak dohrát i novější hlasové doprovody.

Přepínat mezi jazyky by mělo jít standardně v nastavení (v hlavní nabídce po stisku klávesy MENU vyber Einstellungen - D, Regolazioni - I). Tam vybereš jeden z jazyků D nebo I a po aktivaci otočným čudlíkem, by se měly hned všechny texty přepnout do zvoleného jazyka. Viděl jsem párkrát, že se po zvolení jazyka nabídka nastavení jakoby zasekla, ale to vyřešil stisk tlačítka MENU a vše bylo už v pořádku. Pokud máš SES, tedy rozpoznávání příkazů hlasem pro telefon a navigaci, jazyk příkazů se přepne až po dalším bootu navigační jednotky (vypnout klíček a počkat nějakou tu minutu)
To by se přesně tak přepnout mělo, stojí to tak i v návodu k použití, ale neděje se tak. Je docela možné že zrada je v tom že navi a Tv jsem koupil z auta z Francie, jazyky tam byly F, I, a D. Když jsem aktualizoval soft, v naději že mi to nahraje D a GB, nahrálo to I a D bez možnosti výběru, a neni mopžno nastavit ani tu D i když v nabídce je.
KamilFKH
Klubové ID: 2168

#6 Příspěvek od KamilFKH »

Aha. Tak to by mohl být problém s různým kódování komponentů. Tohle jsem nikdy neřešil. Najdi asi teda někoho s DIS/GT1/SSS blízko Tebe, ať Ti pustí kódování celého vozu. Mělo by to potom všechny jednotky sladit nebo co.

Nebo bude stačit třebas jenom tím DIS/GT1/SSS nastavit pro Mk2 znova oba jazyky (ty si budeš moct vybrat). Je třeba nejdřív nakódovat Mk2 jednotku, které jazyky budou použity a pak hned znovu vložit firmware CD - vem si ho s sebou. Jednotka si pak natáhne ty nové jazyky a snad to bude fungovat.
KamilAC

#7 Příspěvek od KamilAC »

Uvidim, příští týden se tam snad dostanu, dik.
KamilAC

#8 Příspěvek od KamilAC »

Kdo mi tedy prosím nakonec poslal ty mapy na cd? Díky
Odpovědět