Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

e39 530DA help me

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
morycz
Klubové ID: 1793

#1 Příspěvek od morycz »

Zdravím mám dotaz byl sem omrknout e39 3d v automatu a jsou tam 2 věci o kterých nevím kam a jak je zařadit.
1. Z motoru se ozývá takový kovový zvuk, co by to mohlo být? klíňák bych vynechal jelikož tam asi nebude kovové drnčení, ale spíš klasické pískání, napadá mě buď volný rozvoďák a nebo co jsem mluvil s kamarádem automechanikem, tak prý se u bmw často strácí jakési cosi od výfuku a pak to drnčí

2. z pod motoru kape olej, v motoru je olej akorát na druhou rysku, servo se zdálo být čisté, mám strach že by mohlo jít o olej z převodovky, ale na druhou stranu jak servo řízení tak převodovka automat by mělo mít růžový olej a tenhle byl jako klasický motorový: černo hnědý

Sám mám v 3er ten samý motor a vedle 5er byl ten můj tichý jako benzin vedle nafty 8O

Na co by jste to tipovaly?
Díky
libovka

#2 Příspěvek od libovka »

Tenhle motor má rozvodový řetěz takže nevěřím tomu že by byl tak volnej že by bouchal a pískal.Pod autem u převodovky je držák výfuku který uhnívá tk se na něj koukni.
morycz

#3 Příspěvek od morycz »

Díky, tak to vypadá podle tvého popdisu, že názor mechaniků je stejný :idea:
Tak teď ještě jaké jsou tedy možnosti toho úniku oleje....
eric
Klubové ID: 788
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od eric »

morycz píše:Díky, tak to vypadá podle tvého popdisu, že názor mechaniků je stejný :idea:
Tak teď ještě jaké jsou tedy možnosti toho úniku oleje....
Olej z převodovky může bejt už taky tmavej,pokud nebyl nikdy měněnej,ale pochybuju,že kdyby se ti ztrácelo tolik oleje,že to tolika kape,že bys to nepoznal na chodu převodovky,častej únik je taky přes gufero na klice dole pod vodní pumpou,spíš to uvidíš ze spoda?!
morycz

#5 Příspěvek od morycz »

Olej z převodovky může bejt už taky tmavej,pokud nebyl nikdy měněnej,ale pochybuju,že kdyby se ti ztrácelo tolik oleje,že to tolika kape,že bys to nepoznal na chodu převodovky,častej únik je taky přes gufero na klice dole pod vodní pumpou,spíš to uvidíš ze spoda?![/quote]

no já sem nikdy s automatem nejezdil, nějaká rada jak poznat že není něco v pořádku?
morycz

#6 Příspěvek od morycz »

Jinak ten olej z toho nestříká, ze zhora není nic vydět a pod auto nebylo jak se podívat ale co jsem koukal z pod prahu tak to kape jakoby od středu motoru a není to nijak velké množství ale je.... a to je to co mě trápí....
Odpovědět