Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
525tds e39 - nieco s palivovou sustavou
Zdravim.dnes sa mi stal nasledovny problem...
Rano teploty nieco nad nulou,nastartoval som v pohode.Isiel som do cca 10 km vzdialeneho mesta vyzdvihnut frajerku,lenze kym som ju cakal vypol som motor.prisla asi do 5 minut a auto nechcelo naskocit,asi na 4 krat naskocilo a hura odisli sme do prace cesta cca 10km.po praci ked som isiel s frajerkou naspat tak to ako tak chytilo lenze po asi 5km zrazu auto nemalo tah a po zoslapnuti spojky motor zhasol... po niekolkych pokusoch naskocil,nechal som ist na volnobeh,vrnal si krasne a po chvilke zdochol.uz som nenatocil.kamos ma prisiel odtiahnut skusil som zaradit 4ku ato po chvili naskocilo... skusil som stym jazdit ale po par km zasa sa motor zastavil...skusil som povolit odvodnovaci ventil na naftovom cerpadle a bolo pocut podtlak...
neviete v com by mohla byt chyba?
dakujem za odpoved
Rano teploty nieco nad nulou,nastartoval som v pohode.Isiel som do cca 10 km vzdialeneho mesta vyzdvihnut frajerku,lenze kym som ju cakal vypol som motor.prisla asi do 5 minut a auto nechcelo naskocit,asi na 4 krat naskocilo a hura odisli sme do prace cesta cca 10km.po praci ked som isiel s frajerkou naspat tak to ako tak chytilo lenze po asi 5km zrazu auto nemalo tah a po zoslapnuti spojky motor zhasol... po niekolkych pokusoch naskocil,nechal som ist na volnobeh,vrnal si krasne a po chvilke zdochol.uz som nenatocil.kamos ma prisiel odtiahnut skusil som zaradit 4ku ato po chvili naskocilo... skusil som stym jazdit ale po par km zasa sa motor zastavil...skusil som povolit odvodnovaci ventil na naftovom cerpadle a bolo pocut podtlak...
neviete v com by mohla byt chyba?
dakujem za odpoved
-
- Kontaktovat uživatele:
Zajímavý, že mě to jelo a čerpadlo bylo taky mrtvý. nevím no ale stejně by tam podtlak být něměllibovka píše:Bajzik píše:no a není podtlak v nádrži? jinak by to jelo i bez podávacího č. zkus vyhodit víčko nádrže.
Pokud mu bude ukazovat budík půlku a mín nafty v nádrži tak to nepojede bez podávacího čerpadla.
myslím si že to bude podavací čerpadlo v nádrži,bmw v kamnech na to hodně trpí,koooor TDS...... cena cca 2000.- neorigo,mockrát jsem to zákazníkům měnil. Ale chce to osobní prohlídky,takhle po sz je to těžké.... každopádně skus odpojit přívod nafty u paliv.filtru (vstup do filtru),zapni klíček a mrkni zda ti tlačí naftu ven,pokud ne,mrkni na to podavací čerpadlo a na ty plast.hadice mezi komorama nádrže P-L
takze,zameral som sa na cerpadlo v nadrzi a bolo to ono... po otoceni klucikom ani tuk...som po nom rezol srobovakom bo ma to uz mierne vytacalo tak sa rozbehlo ale malo divny zvuk,taky hruby.vybral som ho,pozeram ze spodne sitko je od niecoho ako zalepene to som ocistil,cerpadlo som pustil mimo auta v nafte opacnym chodom na chvilu potom nas5.stiahol som kontakty na konektoroch nech lepsie doliehaju.vrazil som ho do nadrze,pozapajal,odpojil hadicu od filtra otocil klucikom a z hadice vysla nafta.zapojil som hadisu s5,nechal natlacit naftu do filtra par razi sa motor pretocil a naskocil.nechal som chvilu ist na volnobeh a siel som sa skusit previest co to povie,najazdil som 40km a zatial v pohode.zrychlenie bez diery takze zavada pravdepodobne odstranena.dakujem za pomoc pri odhaleni zavady.
s pozdravom Vlado as JoeXXX
s pozdravom Vlado as JoeXXX