Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
Po lehkem zahřátí jakoby vrzani od motoru?
-
- Klubové ID: 1790
- Kontaktovat uživatele:
Čuz lidi, když nakopnu teď auto e39 528iA tak po ujeti cca 3km a už zahřati motoru, když zastavim normálně na křižovatce a motor běží, tak se od motoru ozyva takove vrzani, jako nějakeho řemene, ale ty sou údajně všechny OK. Až se motor třeba ještě více zahřeje, tak je to OK, pak to zase děla a tak, Ale nedělá to furt.
Máte někdo tušeni?
Když je motor v záběru tak to slyšet nejde.
Máte někdo tušeni?
Když je motor v záběru tak to slyšet nejde.
-
- Klubové ID: 1712
- Kontaktovat uživatele:
Jestli je řemen OK, nebo KO neřeší to, zda píská, nebo ne. Vezmi nějaký mazadlo ve spreji (např. WD-40, Konkor 101...) a ze 30cm kraťoučce stříkni při volnoběhu na řemen (mezi blok a vrtuli) - ale fakt jen trošku. A uvidíš, zda to pomůže a jestli to je řemenem. Mě to vždy pomohlo u mé EX e34 520i 24V.magic píše:to jsem taky slyšel, kladky ale prej OK, řemeny taky, pumpa, to je tak 15tkč co? a altik to bude podobneSlid píše:Většinou kladky, ložisko altiku, pumpa, vše co se točí na ložiskách, mrkl bych ještě zda není suchej řemen.....
...jinak vodní pumpa - od 1.200,-Kč!!! Značková (např. Valeo) 2.200,-Kč. Ale opět - jak, kde!
-
- Kontaktovat uživatele:
tak řemeny vyměním a uvidím co dálalpineman píše:Jestli je řemen OK, nebo KO neřeší to, zda píská, nebo ne. Vezmi nějaký mazadlo ve spreji (např. WD-40, Konkor 101...) a ze 30cm kraťoučce stříkni při volnoběhu na řemen (mezi blok a vrtuli) - ale fakt jen trošku. A uvidíš, zda to pomůže a jestli to je řemenem. Mě to vždy pomohlo u mé EX e34 520i 24V.magic píše:to jsem taky slyšel, kladky ale prej OK, řemeny taky, pumpa, to je tak 15tkč co? a altik to bude podobneSlid píše:Většinou kladky, ložisko altiku, pumpa, vše co se točí na ložiskách, mrkl bych ještě zda není suchej řemen.....
...jinak vodní pumpa - od 1.200,-Kč!!! Značková (např. Valeo) 2.200,-Kč. Ale opět - jak, kde!
-
- Klubové ID: 1712
- Kontaktovat uživatele:
Já bych to nejprve něčím máznul. Řemeny nejsou zrovna za "dvacku" a jak uvádíš, máš je OK.magic píše:tak řemeny vyměním a uvidím co dálalpineman píše:Jestli je řemen OK, nebo KO neřeší to, zda píská, nebo ne. Vezmi nějaký mazadlo ve spreji (např. WD-40, Konkor 101...) a ze 30cm kraťoučce stříkni při volnoběhu na řemen (mezi blok a vrtuli) - ale fakt jen trošku. A uvidíš, zda to pomůže a jestli to je řemenem. Mě to vždy pomohlo u mé EX e34 520i 24V.magic píše: to jsem taky slyšel, kladky ale prej OK, řemeny taky, pumpa, to je tak 15tkč co? a altik to bude podobne
A jak říkám, to že je řemen nový, neznamená, že nebude pištět. V tomhle počasí se to prostě stává - voda, sníh, sůl...
No a taky co když to pískání vůbec řemeny nedělají??? Jdi jedno po druhým. Vždyť sundat kladky není žádný problém - stáhni řemen a kladka je na dvou šroubech... Vyčisti benzínem a promaž napínák. Pak uvidíš, co to bude dělat dál.
-
- Kontaktovat uživatele:
tak v mém případě, co jsme tak zkoumali to neni řemen ani tak, ale spíše po cestě od sání k motoru je tam nějaka hadička na nějake dosavani, ktera je zřejmně pokrčena nebo tak, a jak si automat na volnoběh začne dosavat, tak se skřípne a jakoby to přez ni prdí, podle toho jak dosava tak to prdi vice nebo méně, když se to protahne plynem, tak je to chvilku zase OK.
Prej tohle zrovna jenom zaležitost automatu. Je to realne?vi někdo něco konkretniho, či máte zkušenosti?
Prej tohle zrovna jenom zaležitost automatu. Je to realne?vi někdo něco konkretniho, či máte zkušenosti?
-
- Klubové ID: 1540
- Kontaktovat uživatele:
Měla by to být nějaká snich http://bmwfans.info/original/E39/Lim/52 ... l-11_2680/magic píše:tak v mém případě, co jsme tak zkoumali to neni řemen ani tak, ale spíše po cestě od sání k motoru je tam nějaka hadička na nějake dosavani, ktera je zřejmně pokrčena nebo tak, a jak si automat na volnoběh začne dosavat, tak se skřípne a jakoby to přez ni prdí, podle toho jak dosava tak to prdi vice nebo méně, když se to protahne plynem, tak je to chvilku zase OK.
až sundáme sání budem chytřejší.
-
- Kontaktovat uživatele:
jo to vypada že by mohlo byt onoHorys píše:Měla by to být nějaká snich http://bmwfans.info/original/E39/Lim/52 ... l-11_2680/magic píše:tak v mém případě, co jsme tak zkoumali to neni řemen ani tak, ale spíše po cestě od sání k motoru je tam nějaka hadička na nějake dosavani, ktera je zřejmně pokrčena nebo tak, a jak si automat na volnoběh začne dosavat, tak se skřípne a jakoby to přez ni prdí, podle toho jak dosava tak to prdi vice nebo méně, když se to protahne plynem, tak je to chvilku zase OK.
až sundáme sání budem chytřejší.