Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

pár dotazů ohledně E61 530d r.2004

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
luky

#21 Příspěvek od luky »

žádnou změnu sem nezaznamenal ale nepídil jsem se po tom přehrával sem to protože sem měl zvýšené vibrace v autě chytráci v BMW mi řekli že je špatnej software :evil: nakonec to byl vyběhanej vlnovec na výfuku jinak bych se na to vy....
fredy

#22 Příspěvek od fredy »

aha, no když mluvíš o vybracích, mě se stává že když trochu protáhnu auto, tak mám trochu dunivější zvuk a hlavně mě lehce vybruje sedačka, když dám neutrál a prošlápnu to tak to nedělá, takže to vypadá že to jde z převodovky :(
luky

#23 Příspěvek od luky »

No všechno je možný skontroluj radeji olej v převodovce jakou má barvu jestli černou tak to bude měnič jestli hnědou tak to bejvaj lamely ve skříni jestli je medove žlutej tak by to mělo být v pohode třeba ho je tam jenom málo
fredy

#24 Příspěvek od fredy »

olej jsem už měnil 2x, olej byl vždy nádhernej....
luky

#25 Příspěvek od luky »

Zkus zajet na diagnostiku těch příčin může bejt mraky jestli to bude v poho tak to tipuju na výfuk
fredy

#26 Příspěvek od fredy »

výfuk bych vyloučil, protože to dělá jen když tam mám rychlost, když to prošlápnu v neutrálu nebo parkingu, tak to nedělá
luky

#27 Příspěvek od luky »

Mě takhle bubnoval výfuk do podlahy a dělalo to taky jenom ve větším záberu nevím jestli se to může ale když sem dal R držel sem brzdu a přidal sem na chvíli plyn tak to taky udělalo ale to dunění je divný nechal bych ješte přetěsnit výfuk to stojí par korun a když nic tak se modli aby to nebyla převodovka :roll:
Hanz Člen Klubu
Člen Klubu

#28 Příspěvek od Hanz Člen Klubu »

ja bych na diagnostiku nejezdil, preci nedam litr za to, ze si neposeru auto za par mesicu z nejaky banalni priciny, protoze jsem chtel ted uškudlit :-)) fakt mi nekdy hlava nebere, proc si nekdo koupi karu za pul mega a pak chodi "srat na zahradu aby usetril za vodu" :wink:
“Ability is what you're capable of doing.”
Vlasta Člen Klubu
Člen Klubu

#29 Příspěvek od Vlasta Člen Klubu »

Hanz píše:ja bych na diagnostiku nejezdil, preci nedam litr za to, ze si neposeru auto za par mesicu z nejaky banalni priciny, protoze jsem chtel ted uškudlit :-)) fakt mi nekdy hlava nebere, proc si nekdo koupi karu za pul mega a pak chodi "srat na zahradu aby usetril za vodu" :wink:

A to ještě dává ve společnosti k dobru, že původní pořizovačka byla aspoň jeden a půl kostky.
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
luky

#30 Příspěvek od luky »

Kluci maj pravdu nech si auto pořádně prohlídnout kvůli ušetřenému litru můžes zanedbat neco důležitýho a pak se to řádně prodraží :!:
mamouschek

#31 Příspěvek od mamouschek »

Koukam a nestíham se divit. No pokud ty síce nemaj paměť, tak se zklápění nekoná. A přepínač by měl bejt na P, aby se to zklápělo. Pokud máš manuál na jiný typ a ročník, tak je Ti na dvě věci a určitě víš na jaký. :wink: :lol: Pokud už ses rozhod koupit si něco takovýho a za takový balíček drobných, tak snaha o nějaké šetření a hledání mouder po diskusích mi přijde trošku nerozum. Máš-li problém, navštiv BMW. Pokud nato nemáš, tak si to nekupuj. Nastavení fcí na Idrive je závislé na roku výroby a je tam pár odlišností mezi nima. Nastavování denního svícení, počtu bliknutí na malou poloho blinkru, zamykání, .... se dá nastavit až kolem roku 2007. Dřívější roky šly jenom přes SSS. Programování auta se účtuje víc, páč jestli jste to někdy někdo viděl dělat a dělal, tak je to na půl dne. Pokud je v autě tel, Blue, Bordmonitor, ... Tak i na celou šichtu. Takže je zas tak nezatracujte. Rozhodně nedoporučuju hledat nějakého samodomo odborníka, co to přehraje. :lol:

Jináč každý svého štěstí strůjce.
fredy

#32 Příspěvek od fredy »

mamouschek píše:Koukam a nestíham se divit. No pokud ty síce nemaj paměť, tak se zklápění nekoná. A přepínač by měl bejt na P, aby se to zklápělo. Pokud máš manuál na jiný typ a ročník, tak je Ti na dvě věci a určitě víš na jaký. :wink: :lol: Pokud už ses rozhod koupit si něco takovýho a za takový balíček drobných, tak snaha o nějaké šetření a hledání mouder po diskusích mi přijde trošku nerozum. Máš-li problém, navštiv BMW. Pokud nato nemáš, tak si to nekupuj. Nastavení fcí na Idrive je závislé na roku výroby a je tam pár odlišností mezi nima. Nastavování denního svícení, počtu bliknutí na malou poloho blinkru, zamykání, .... se dá nastavit až kolem roku 2007. Dřívější roky šly jenom přes SSS. Programování auta se účtuje víc, páč jestli jste to někdy někdo viděl dělat a dělal, tak je to na půl dne. Pokud je v autě tel, Blue, Bordmonitor, ... Tak i na celou šichtu. Takže je zas tak nezatracujte. Rozhodně nedoporučuju hledat nějakého samodomo odborníka, co to přehraje. :lol:

Jináč každý svého štěstí strůjce.

nechápu tvoji reakci, řekni mě na co by tady bylo asi forum kde si každý radí, když si může zajet do BMW a nechat si tam vše jak říkaš opravit???????? já se ptal na nějaké věci které mě nejsou jasný, manuál na moje auto mám ale v DE bohužel. nejspíš pracuješ v BMW a propto nechápu jak můžeš tvrdit že některé věci jako nastavení 3x bliknutí blinkru je až od r. 2007 :) jakpak že to tam asi mám a taky to nastavení zamikání /2004/???? mám hnědý takže původní software.... nekecej nesmysli a nezasírej forum
P-J

#33 Příspěvek od P-J »

fredy píše:mám hnědý takže původní software.... nekecej nesmysli a nezasírej forum

"Hnědý" software vůbec neznamená původní (zhruba by se dalo říct, že se používal do faceliftu). Nastavit to nešlo opravdu v těch původních - se divím, že je ještě někdo v autě má..... :lol:
fredy

#34 Příspěvek od fredy »

jestli jsem dobře viděl tak asi poslední verze softwaru je stříbrná, já mám hnědou nevím přesně jak starou, tak to beru zpět.
jacob
Kontaktovat uživatele:

#35 Příspěvek od jacob »

mamouschek píše:Pokud už ses rozhod koupit si něco takovýho a za takový balíček drobných, tak snaha o nějaké šetření a hledání mouder po diskusích mi přijde trošku nerozum. Máš-li problém, navštiv BMW. Pokud nato nemáš, tak si to nekupuj.

Já teda nevím, ale nikdy neni od věci si zjistit detailní info na forech a něco se dozvědět. Já teď nejen díky fóru o autu něco vim a hned člověk neni za blbce když už do toho autorizáku zajde a má zjištěných spoustu info, tak si na tebe daj bacha a nezkoušej na tebe blbosti jako se mi to stalo v autecu.
rista

#36 Příspěvek od rista »

ahoj chtel bych se te zeptat na tvoji spotrebu mam to sami a zda se mi ze to nejak moc zere tak jen tak pro srovnani
fredy

#37 Příspěvek od fredy »

no já jezdím průměrně kolem 9 L, když jedu delší štreku a zrovna nemám moc těžkou nohu tak 8L, jinak dlouhodobý průběr mám na 5 tis, km 9,8 ale hodně jezdím po městě
prase007

#38 Příspěvek od prase007 »

luky píše:Street Racer má pravdu ja mám sedačky bez paměti a taky se mi při parkingu nenaklápěj uměj se akorad sklopit a odklopit když zamykám a odemykám auto ale musíš při zamykání auta déle podržet bmw na klíči.jinak novej software sem taky dával trvalo to celej den a cena 6tisíc :roll:

Já dal za novej soft 1500 a dělal sem to v rámci standartní prohlídky, takže nevim jak dlouho to trvalo. V zásadě se změnilo pár položek v iDrivu, přestalo pořádně fungovat RDS - nezobrazujou se názvy u většiny stanic v rádiu a maže to samo uložený stanice .. a moje problémy s BT to nevyřešilo, takže sem musel stejně koupit novej telefon.
rista

#39 Příspěvek od rista »

no pomeste kdyz jezdim tak mam tak kolem 9,2 coz bych bral ale kdyz jedu dalkovou coz jsem ted zkousel pri rychlosti 140 tak spotréba 8,7 coz se mi zda dost a myslim ze i lehka noha pri teto rychlosti
Odpovědět