Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Seřízení předvstřiku

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
PetacekBE
Klubové ID: 1944
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od PetacekBE »

Zdravíčko chalani. Chci se zeptat na to jak seřídit předvstřik u mého TDeSa a ještě k čemu slouží tzv. DDE - a kde ji najdu. Díkec. Alex
lenoch
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od lenoch »

PetacekBE píše:Zdravíčko chalani. Chci se zeptat na to jak seřídit předvstřik u mého TDeSa a ještě k čemu slouží tzv. DDE - a kde ji najdu. Díkec. Alex
DDE - diesel digital electronic - neboli řídící jednotka motoru. Najdeš jí v tom plastovym kastlíku v motorovym prostoru na straně spolujezdce za kloboukem pehersona. A předvstřik není zas tak jednoduché seřídit. Musíš na to mít pár speciálnějších přípravků... nebo jestli máš ucho na diesely, tak se to dá seřídit podle zvuku, ale i tak je to dobrý zkontrolovat měrkama... už jsi něco někdy dělal kolem motoru? Nějaký štelování?
kavanda
Klubové ID: 1103

#3 Příspěvek od kavanda »

lenoch píše:
PetacekBE píše:Zdravíčko chalani. Chci se zeptat na to jak seřídit předvstřik u mého TDeSa a ještě k čemu slouží tzv. DDE - a kde ji najdu. Díkec. Alex
DDE - diesel digital electronic - neboli řídící jednotka motoru. Najdeš jí v tom plastovym kastlíku v motorovym prostoru na straně spolujezdce za kloboukem pehersona. A předvstřik není zas tak jednoduché seřídit. Musíš na to mít pár speciálnějších přípravků... nebo jestli máš ucho na diesely, tak se to dá seřídit podle zvuku, ale i tak je to dobrý zkontrolovat měrkama... už jsi něco někdy dělal kolem motoru? Nějaký štelování?
opravdu bych to doma nedělal, pokud ovšem nejsi machr na diesly.Pokud Ti to nejede,tak se to dá doma "naštelovat" na nejkratší dojetí do servisu,ale potřebuješ na to spešl vybavení aby to bylo na 100% .
A o to snad jde,ne?
troutny

#4 Příspěvek od troutny »

No mně to dělali u Bychla v loni,dle té jejich diagnostiky na tu hodnotu co to prý má mít,a ten motor šel tvrdě jak multikára.Tak jsem to poladil jak tady psal fafejta a jde daleko lépe,tedy měkčeji.A to nejsem žádný automechanik a taky jsem to dokázal.
kavanda
Klubové ID: 1103

#5 Příspěvek od kavanda »

troutny píše:No mně to dělali u Bychla v loni,dle té jejich diagnostiky na tu hodnotu co to prý má mít,a ten motor šel tvrdě jak multikára.Tak jsem to poladil jak tady psal fafejta a jde daleko lépe,tedy měkčeji.A to nejsem žádný automechanik a taky jsem to dokázal.
Tak se tím začni živit :lol:
troutny

#6 Příspěvek od troutny »

To ne,to by mě nebavilo být pořád špinavý a smrdět od nafty,a teda na těch ropákách se teda člověk dokáže zasrat samý saze no nic pro mě.
Z těch rukou už to ty chlapi co to dělaj profesionálně podle mě už nemůžou dostat.By mě stará hnala kdybych jí s těma pastelkama šáhnul do vercajku. :lol:
Odpovědět