Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

e39 530 Alarm origo

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
KALDA

#1 Příspěvek od KALDA »

Chlapi,po dlouhe dobe jsem zjistil ze mam na voze alarm,ale nefunguje. Nevite jestli se to nejak aktivuje? Je to rok 99. Kdyby nekdo mel treba schema,mozna ze by mi to pomohlo. Diky za rady :wink:
Bulda

#2 Příspěvek od Bulda »

jak si zjistil ze tam mas alarm
KALDA

#3 Příspěvek od KALDA »

jednoduse jsem nasel origo BMW sirenu a hromadu kabelu od ni primo do hlavnihoo svazku...
Bulda

#4 Příspěvek od Bulda »

a kde se nachazi origo sirena nemas nahodou v kasliku cerveny tlacitko po levy strane
KALDA

#5 Příspěvek od KALDA »

no je to na pravem podbehu-po smeru jizdy pod nasavaci hadici. jinak tlacitko tam nemam zadne,ale jak jsem se dival tak se svazku dratu co vedou od sireny je jeden jediny konektor a ten je od nekud upadly. Zaboha nevim odkud mohl upadnout. To bude asi ten problem proc to nefumfuje.... Kdyz ho prilozim na kostru tak se taky nic nedeje... Tos ja nevim. Nevis kde by jsem nasel nejake schema zapojeni?
Player1
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Player1 »

Mě by spíš zajímalo, jak se dá u e39 vyvolat alarm. Mám origo alarm a prostorovy čidlo na stropě. Nikdy se mi ale nepodařilo auto rozhoukat. Na kliky nereaguje a ani když se vevnitř něco hýbne při zamčeným autě, tak nic... :roll:
KALDA

#7 Příspěvek od KALDA »

no ja cetl ze pri zamikani by meli bliknout blikace,to mi samo neblikne,ale nejsem si jiste jestli to nema i kratce pipnout :) Taky jsem cetl ze by tam melo byt nejake cidlo,ktere treba pri zvednuti auta napr. kdyz ti nekdo krade kola melo zacit houkat. Fakt nevim jak to ma fungovat. Snad si to tady precte vice lidi a dame hlavy dohromady... :!:
Player1
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Player1 »

No mně to právě taky ani neblikne. V manuálu píšou plno věcí, ale nikdy se mi nepodařilo to auto rozhoukat. Zkoušel jsem třeba dát PETku s vodou na sedačku spolujezdce, zamknou auto, počkat 2 minuty, než se aktivuje prostorovy čidlo a pak jsem auto trochu rozhoupal, ale ta láhev spadla...samo že nic. Asi je tam nějakej problém no.
KALDA

#9 Příspěvek od KALDA »

jo a blika ti dioda na zrcatku? ta by prej mela pri aktivaci blikat. Me neblika :( :cry:
Vlasta Člen Klubu
Člen Klubu

#10 Příspěvek od Vlasta Člen Klubu »

KALDA píše:jo a blika ti dioda na zrcatku? ta by prej mela pri aktivaci blikat. Me neblika :( :cry:

Pokud nebliká, tak je někde něco špatně. Mně rozhoukal E39 i kapr v igelitce položenej na podlaze za předníma sedačkama.
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
Player1
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Player1 »

Dioda mi bliká, přesně jak popisuje manuál. No asi koupím kapra a vyzkouším to :lol: Jinak se ptám: Co ještě dokáže spustit alarm?
Mountainbiker

#12 Příspěvek od Mountainbiker »

Player1 píše:Jinak se ptám: Co ještě dokáže spustit alarm?

To je jednoduchý - zamkneš dálkovým ovladačem a odemkni klíčem (tak jako kdybys neměl dálku) a spustíš alarm tutově.
Maxiczech

#13 Příspěvek od Maxiczech »

Tak to bych netvrdil. Origo alarm se deaktivuje právě při odemknutí auta. Třeba i klíčkem. To je to, co naprosto nechápu. :roll:
Proto jsem si nechal udělat alarm naprosto nezávislý na klíčích nebo centrálu. :idea:
Player1
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Player1 »

Mountainbiker píše:To je jednoduchý - zamkneš dálkovým ovladačem a odemkni klíčem (tak jako kdybys neměl dálku) a spustíš alarm tutově.

Takhle jsem to taky zkoušel a nic. Akorát se na delší dobu rozsvítí dioda pod zrcátkem.
KALDA

#15 Příspěvek od KALDA »

Maxiczech píše:Tak to bych netvrdil. Origo alarm se deaktivuje právě při odemknutí auta. Třeba i klíčkem. To je to, co naprosto nechápu. :roll:
Proto jsem si nechal udělat alarm naprosto nezávislý na klíčích nebo centrálu. :idea:

Nemuzes se pls podivat na kabely co mas k sirene? Mel by od toho svazku vest jeden jediny drat s konektorem,upadl mi a nevim kam s nim...
Maxiczech

#16 Příspěvek od Maxiczech »

Jak jsem psal. Nemám origo alarm od Bosche. S tímhle ti těžko pomohu. Pokud máš origo alarm z prvovýroby, tak zajeď do nejbližšího BMW a tam ti řeknou, kam co patří.. :wink:
Popřípadě pokud budou rozumný a nemáš to nijak dobastlený, tak ti to za napivo udělaj.. :)
KALDA

#17 Příspěvek od KALDA »

aha,no tak diky...
P-J

#18 Příspěvek od P-J »

Maxiczech píše:Tak to bych netvrdil. Origo alarm se deaktivuje právě při odemknutí auta. Třeba i klíčkem. To je to, co naprosto nechápu. :roll:

Tak je to z výroby, ale lze to nastavit tak, že alarm se deaktivuje pouze při použití dálkáče. Takže když auto otevřeš mechanicky klíčem, tak to začne řvát a přestane to až když origo klíčem nastartuješ.
Patrik
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od Patrik »

mam origo alarm taky na strope kostku kdyz zamknu auto tak v zrcatku blika dioda pokud se zamknu v aute a zacnu se tam pohybovat spusti se alarm pak staci zmacknout ovladac a maka to taky rovnez je vpredu cidlo na haupnu a to samy odevru haupnu po aktivaci alarmu a spusti este se mrknu na to s tim klicem kdz odemknu klicem a schvalne i na tu sirenu a co kam vede...
Bulda

#20 Příspěvek od Bulda »

a kde se nachazi ta sirena k alarmu
Odpovědět