Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Padání a kolísání otáček e61.Poradte
Tak mi po dlouhém hledání zjistili že je v háji měnič na převodovce
no moc veselej z toho nejsem nejhorší je na tom že s tím měníčem kterej je v kopru může odejít i přev.skřín do které se dostává bordel a tak sem nechal vyměnit olej a filtr v převodovce, olej byl černej auto sem zatím odstavil a ted váhám jestli mám dát novej měnič asi 28t. a modlit se že to ta skřín vydrží a nebo to dát celý někam na ten repas? předešlej majitel DE byl asi prase protože auto má najeto 108t. a už sem měnil vstřiky,hardy,vlnovec atd. a ted tohle
no moc sem zatím nepojezdil 14t. jinak když auto funguje(ve strředu a v dubnu)tak je to hezky svezení .BMW e61 m packet, navi,akt. řízení,head displ.atd...................

Převodovku nerapasovat a už vůbec ne u nás, u nás to nikdo neumí.(můj názor).
být tebou tak si seženu nějakou mírně jetou nebo repasovanou v nemecku a věř mi že ušetříš spoustu peněz a hlavně nervů.viz zde.http://cgi.ebay.de/Automatikgetriebe-BM ... 240%3A1318
být tebou tak si seženu nějakou mírně jetou nebo repasovanou v nemecku a věř mi že ušetříš spoustu peněz a hlavně nervů.viz zde.http://cgi.ebay.de/Automatikgetriebe-BM ... 240%3A1318
Taky nejsem zastánce repasů převodovek všichni na to nadávaj takže dám novej hydrodynamickej měnič převodů a uvidím jak to bude fungovat ta převodovka jinak zatím řadila v pohodě i když byl černej olej tak doufám že sem to podchytil včas a jestli dořadí tak dám určite nějakou skřín z vrakáče a snad budu mít už chvíli klid.Dám pak vědet jak sem dopadnul 

luky píše:Taky nejsem zastánce repasů převodovek všichni na to nadávaj takže dám novej hydrodynamickej měnič převodů a uvidím jak to bude fungovat ta převodovka jinak zatím řadila v pohodě i když byl černej olej tak doufám že sem to podchytil včas a jestli dořadí tak dám určite nějakou skřín z vrakáče a snad budu mít už chvíli klid.Dám pak vědet jak sem dopadnul
Nedělej to-vyhozený prachy, za výměnu dáš lavinu (to co za repas převodovku v mém odkazu/s roční zárukou/) navíc pokud je olej černej tak jsou nakoplý lamely,právě z toho je ten olej černej.uděláš měnič a vysype se ti na tom něco jiného. pokud umíš německy tak na http://www.e60-forum.de/ jsou spousta informací o těch převodovkách a případů jako máš tedka ty.
. to nevím ale asi ne podle mě dělají pouze samotné opravy převodovek ty jim dáš tvoji starou o oni tobě dají kompletně zrepasovanou se všema novýma dílama.Ale pokud chceš mohu ti tam napsat co a jak, pokud neumíš německy.luky píše:Nevíš prosimtě jestli delaj rovnou i výměnu a eventuelně kolik za to chtěj?
Tak auto mám už týden ve dvoře a pořád se nemůžu rozhodnout co s ním,bavil sem se s pár lidma a každej říká něco jinýho takže mám několik možností jak to řešit ale nevim co bude nejlepší ideální řešení asi neni jedině nová převodovka to sem zavrhnul hned nejsem blázen ani milionář tds mi dal kontakt na EBAY kde nějaký típci prodávaj komplet zrepasovaný převodovky z roční zárukou příjde mi to jako dobrej nápad ale mam k tomu pár výhrad za prvně mi přijde ta cena extrémně nízká 35tisíc na to aby tam byli nové díly spíš budou jenom opravený a taky nevím kolik má nalítáno může to být klidně 300t. takže jak na tom pak bude ta řídící čast mechatronic a ty ozubená soukolí ve skříni? no mám z toho trochu strach za dovoz a montáž dám 10tisíc a jistotu že to bude fungovat jak má rozhodně nemám.Pak je tu druhá možnost a to dát novej hydroměnič i s prací a zárukou dva roky za 35tisíc vím že se tam může dojebat hned něco jinýho ale taky můžu najezdit třeba ješte 40t. a pak jet na repas s tím že měnič bude už dobrej a repasovanej za 15tisíc podle ně stejně 100% neni.Můžu to taky hodit do nějaky "speciálky" na převodovky aby to repásli ale jestli se dá nějaky firmě v čechách v tomto věřit to nevím našel sem jednu co dává 2roky záruku Car Motors MB taky prej ujdou Automat Cars Servise tak fakt nevím tady je asi každá rada drahá asi to narvu v 80km do stromu a když to přežiju tak to zaplatí pojištovna
každopádně to musím do pondělka roseknout ve fabii me to už přestává bavit
čus