Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Jak mate pohodlene auto??
-
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj zda se mi ze moje e34 je strasne tvrda a skace to jak koza. Pri prejezdu nejake nerovnosti je to strasne hlucne a nejak to nezehli ty hrboly( a ze jich tu mame) ale vse citim. ted jsem se projel s kamaradovou e39 abych mel porovnani s podobnym najezdem a nesrovnatelne pohodli...a abych se priznal koumam cim to muze byt a uz me to sejri protoze podle me by to melo byt pohodlne auto. Treba je neco v haji ale jen nevim co. Diky za rady zatim cao
-
Sice tohle bawo nemam,ale myslim si, ze to muzou bejt treba tlumice s pruzinama,ze by byli uz po smrti a nebo taky,jestli jsi se teda uz nekoukal,tak tam muzes mit treba sportovni podvozek a proto to je tvrdy jako prase a to je pak nepohodlne, kazdopadne tohle opravdu nevim jelikoz s e34 moc zkusenosti nemam a ani nevim jestli na tohle jsou take sportovni podvozky,snad ti nekdo poradi vice 

Moja E34ka je dostatocne pohodlna, kazdopadne pohodlie ako v E39 necakaj - vpredu je to uplne zrovnatelne, ale zadna anrpava je inej konstrukcie a bude proste vzdy o dost menej pohodlna ako ta na E39. Zas ludia co maju E36tky a viezli sa v mojej E34 si vzdy pochvalovali ze ako je to pohodlne, a to to mam ladene dost do sportova.
Helldiver píše:Moja E34ka je dostatocne pohodlna, kazdopadne pohodlie ako v E39 necakaj - vpredu je to uplne zrovnatelne, ale zadna anrpava je inej konstrukcie a bude proste vzdy o dost menej pohodlna ako ta na E39. Zas ludia co maju E36tky a viezli sa v mojej E34 si vzdy pochvalovali ze ako je to pohodlne, a to to mam ladene dost do sportova.
JO to je taky fakt, když jsem přešel z E36 do E39, byl to teda podle mě, dost rozdíl,ale když jsem přešel z E39 do E34, nijak jsem rozdíl nepocejtil.I když to bylo z limuzíny, do kombi...
Citis to hlavne ked sa vezies vzadu - na mieste vodica ani fakt moc nie, tam je omnoho viac citit to ze E34 aj E39 maju obe McPhersony s dvojcapovym dolnym zavesom a obe dolne ramena na kazdej strane su do kasne uchytene cez silace, zatialco E36 ma na kazdej strane trojuholnikove rameno ktore je uchytene cez napevno cez cap a vzadu cez silentblok, teda velmi dobry feedback, ale zial na rozbitych cestach aj hoodne nepohodlne - toto ma perfektne vyriesena E46, ktora ma rovnaku konstrukciu prednej napravy ako E36 (principialne, samozrejme ze ramena nie su zamenne), ale namiesto obycajneho silentbloku ma hydrolager a tak je to super kompromis medzi tvrdostou, ale aj pocitovym feedbackom z prednej napravy.
-
- Kontaktovat uživatele:
tlumice jsou nove vsechny 4. Tim by to byt nemelo. Jako pocitam ze v e39 bude lepsi svezeni ale nemuze to byt nebe a dudy. Pneu mam takrka seriovy rozmer. v predu 215/55R16 a vzadu 225/50R16 takze tim snad to neni. NO hoodne me to stve a nejradsi bych se toho zbavil a ukecal toho kamose na tu jeho e39 protoze to chce prodat. ale zase se mi nechce investovat do auta mam v umyslu jine veci. Rikam si zda nemuze byt treba predni naprava v haji nejake ulozeni a to stejne vzadu?? Jako kdyz jedu po dalnici levy pruh nesmim opoustet leda na miste kde je pekny asfalt a ze ten je zridka kdy...mrzi me to bo jsem investoval do podvozku a zlepseni zadne. To jsem tam mohl nechat ty veci po smrti sice by to bouchalo ale komfort byl stejny.
dzonnek píše:tlumice jsou nove vsechny 4. Tim by to byt nemelo. Jako pocitam ze v e39 bude lepsi svezeni ale nemuze to byt nebe a dudy. Pneu mam takrka seriovy rozmer. v predu 215/55R16 a vzadu 225/50R16 takze tim snad to neni. NO hoodne me to stve a nejradsi bych se toho zbavil a ukecal toho kamose na tu jeho e39 protoze to chce prodat. ale zase se mi nechce investovat do auta mam v umyslu jine veci. Rikam si zda nemuze byt treba predni naprava v haji nejake ulozeni a to stejne vzadu?? Jako kdyz jedu po dalnici levy pruh nesmim opoustet leda na miste kde je pekny asfalt a ze ten je zridka kdy...mrzi me to bo jsem investoval do podvozku a zlepseni zadne. To jsem tam mohl nechat ty veci po smrti sice by to bouchalo ale komfort byl stejny.
Máš tam mít 225/55/16 = 205/65/15 --- vyšší profil gumy.
je to o pružinách

kdyby jsi sehnal měkčí, tak bys viděl, jak může být e34 pohodlná, měkká
A este jedna vec - mal som auto aj presne v stave akom ho mas ty, teda vsetky styri tlmice nove aj s hornymi ulozeniami (a ziadne shity, origo ulozenia a bilstein B4 tlmice) a ajtak to bolo na hovno a nepohodlne uplne - mal som v prdeli 3 zo 4 capov na ramenach prednej napravy (bez zvesenia ramena nezpoznas) a silace uz tiez nic, moc,po vymene rozdiel ako den a noc... A to som daval powerflex silentbloky teda znacne tvrdsie, ak by som dal normalne gumove tak je to este pohodlnejsie. Na zadnej naprave sa to uplne zmenilo po vymene velkych silentblokov napravnice a dvojcapovych kosticiek ramien.
dzonnek píše:ojoj!! to mi chcete rict ze to jiny nebude?? Tak to musim rychle prodat protoze tohle mi fakt pije nervy....jj guma je nizsi nez by mela byt ale obednal jsem co bylo predtim...ale mel jsem volit vyssi profil... no snad stim pujde jeste neco udelat ale menit pruziny to fakt ne...diky za rady.
Nikdo ti neříká, že to nejde zlepšit

Vyměň pružiny a uvidíš. Co je na tom tak těžkýho? Potřebuješ akorát stahováky pružin. Je to o čase, o experimetování.
Když jsem jezdil s e39 - tak mě taky srala, jak je tvrdá. Je to kus od kusu. Nelze generalizovat - aby jsi zase nebyl negativně překvapenej.
Měl jsem starou e34 535iA a ta byla tak krásně měkoučká / nízká a přitom se vůbec nenakláněla - škoda, že byla schnilá - nejlepší auto na svezení, co jsem měl. V e28 se mi taky jezdilo suprově. Měl jsem v prdeli snad všechno na podvozku kromě brzd, když jsem dal koním pít, tak se mi dycky znatelně zvednul předek. To bylo boží - stejně nejkrásnější pocity jsem měl vždycky z aut, který jsem měl "na doježdění" - schnilý, vošklivý,...
Nejhorší jsou auta po nějakejch "sportovcích" - snížený, zprasený, tvrdý a přitom se to v každý mírný zatáčce nakloní jak Favorit...

Co se týká jízdních vlastností tak má e 34 je pohodlná,ale ve vnitř pro vyšší lidi je strop trochu nízko,to ale záleží jak si člověk nastaví sedadla,místo látkovejch sem tam dal kožený sedačky a zjistil sem že nejdou posunout tak dozadu jak ty původní,a sou trošku vyžší,při mejch 184cm se tam vlezu v poho,ale zkoušel sem spolujezdcovo sedadlo a tam už škrkám o strop,asi nejni vysezený.