Automat je komfortnější,přecijenom ty koně a ten krouťák se přenáší plynuleji.A při ceně nové spojky jsou náklady pomalu srovnatelné,nová spojk.sada/repas automatu.
rozhodne bych volil automat. Jizda snim je plynula a prijemna u manualu to jsou sileny navaly kroutaku, ale taky to ma neco do sebe. Co se tyce opav tak zatim ty prevodovky jsou docela v poho nepamatuju se kdy by se delala automatka e60, ikdyz ty auta jeste nemaji moc najeto, kdo vi jak to bude, az budou mit 250tkm. Ale po odecteni komplet spojky se setrvakem pripadna oprava za ten komfort asi stoji.
Nejsem žádnej závodník, ale občas tomu taky pořádně šlápnu a mám kombinovanou spotřebu 8,5L. Jinak na dlouhých trasách se dá jet i za 6,5L.... Jsem s tím autem maximálně spokojenej.
Já mám automat. V zimě na sněhu a kluzku je jízda bezpečnější. Přenos síly motoru na zadní kola není tak tvrdý při přidání nebo prudkém ubrání plynu. Automat trochu přes měnič jakoby prokluzuje, takže při opatrnější jízdě zadek neutrhneš tak brzy, když nebudeš chtít. Když jsme se vraceli z Rakouska, zasněžená, neposypaná silnice, tak kamarád do vysílačky na mě křičel, abych ubral, že to nemůže udržet na silnici a to jsem ho tak nehnal. Jezdí každý den, takže žádný začátečník. Má Pasata v manuálu. U mě jasná volba.
Šťastnou ruku při výběru.
Eks
Ono puvodni zamer automobilek bylo k dieselu davat jen automaty, prave jako kompenzaci.....ale spotrebitel chtel fofrklacek, takze se tam holt zacaly rvat dvouhmotaky a kultura je pak nic moc.....