Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

pulzuji brzdy?

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
vilejs

#1 Příspěvek od vilejs »

mam takovej cudnej problem zas :D

kdyz brzim cca. v rychlosti 30km/h , pulzuji mi brzdy...da se to popsat jako: no jako kdybych mel namisto kola vejce..ja nevim,proste to raz brzdi vic a nekdy mene ale v takovem 2 sekundovem intervale. kotouce+oblozeni menene v lete.brzdovka nova.jinak sptatne ventily funguji normalne,valceky jako nove,unasace tez ocistene a namazane.zacalo to tak pred tydnem a zhorsuje se to.jo a nadrbal jsem vazelinu na ty unasace.dost hodne...doufam ze to neni vyzranou gumou okolo nich...co myslite?
Plechus
Klubové ID: 3914

#2 Příspěvek od Plechus »

Zdravim. Tohle mi dělá moje e34 taky. Ten pocit z toho a rychlost sou naprosto stejný, jedu, pomalu dobržďuju a brzdy jakoby chviličku brzdí víc a pak chviličku míň.Podle mě to dělaj zvlněný kotouče. A to je tam mam necelejch 10 tis km...tak nějak sem eště neviděl auto (kromě ///M apod) na kterym by se kotouče pod mojim vedením nezkřivili...holt jezdim jak prase :(
Strosek
Klubové ID: 2567

#3 Příspěvek od Strosek »

vilejs píše:mam takovej cudnej problem zas :D

kdyz brzim cca. v rychlosti 30km/h , pulzuji mi brzdy...da se to popsat jako: no jako kdybych mel namisto kola vejce..ja nevim,proste to raz brzdi vic a nekdy mene ale v takovem 2 sekundovem intervale. kotouce+oblozeni menene v lete.brzdovka nova.jinak sptatne ventily funguji normalne,valceky jako nove,unasace tez ocistene a namazane.zacalo to tak pred tydnem a zhorsuje se to.jo a nadrbal jsem vazelinu na ty unasace.dost hodne...doufam ze to neni vyzranou gumou okolo nich...co myslite?
Moc ti nerozumím, ale brzdy by měly být spíš čistý a suchý - žádný mazání čehokoli, kromě snad jen, když pískaj destičky, tak na styčnou plochu - deska/pístek.

Jinak máš asi to co jsem teď řešil já - kotouče ti začaly házet, kurvy.
jurasis
Klubové ID: 775

#4 Příspěvek od jurasis »

vilejs píše:mam takovej cudnej problem zas :D

Prozradíš mi, prosím, to sladké tajemství, proč to nedáš do již existujícího tématu? :roll:

Mimochodem vazelína ani jiné mazivo na brzdy nepatří. Nikde :!:
Jen pořádně očistit a kov na kov :!:
.
Proč většinou zvítězí hloupá myšlenka? Protože moudřejší přece vždycky ustoupí...
.
marfy

#5 Příspěvek od marfy »

Hoši zdar jak sviňa,mi nehážou akorád mi pískají když dobržďuju v pomalejší jízdě,poradíte co na to,ale asi nic,bylo mi řečeno že je to směsí destiček. Díkas marfy.
vilejs

#6 Příspěvek od vilejs »

hosi diky za zaujem.no ja to nedal do existujuciho tematu jen proto, lebo mne to nehadze do stran,jak kdyz jsou zvlnene kotouce,ale mne to brzdi raz vic,raz min..jako kdyz slapes na brzdu a snazis se urobit abs..vite ne?naslapavani pedalu rychle a pod.... takove tema tu neni.koukal jsem 1601 vysledku hledani a nebylo tam nic takoveho :cry: kua zitra to jdu rozdelat a uvidime co to muze byt.
vilejs

#7 Příspěvek od vilejs »

vilejs

#8 Příspěvek od vilejs »

Birkoff
Klubové ID: 989

#9 Příspěvek od Birkoff »

Vyzkoušej jestli ti jsou volně válečky ve třmenech. Když jsem byl naposled na STK technik mě upozornil že brzdy "malinko kopou"= chvíli brzdí více a chvíli méně, jak popisuješ (žádné vibrace) hlavně při dobrzďování. No a netrvalo ani 3 měsíce a obrovský vibrace při jízdě. Nakonec jsem zjistil že se nevrací váleček (kouslej). Po rozebrání a vyčištění je pokoj. Podle mých informací by se měl váleček v třmenu hýbat volně jak při otáčení dokola tak by měl jít s "rozumnou" silou zatlačit.
vilejs

#10 Příspěvek od vilejs »

jo to skousim.diky za radu.snad to bude ono.doufam:) totiz take iste symptomy.
Strosek
Klubové ID: 2567

#11 Příspěvek od Strosek »

Birkoff píše:Vyzkoušej jestli ti jsou volně válečky ve třmenech. Když jsem byl naposled na STK technik mě upozornil že brzdy "malinko kopou"= chvíli brzdí více a chvíli méně, jak popisuješ (žádné vibrace) hlavně při dobrzďování. No a netrvalo ani 3 měsíce a obrovský vibrace při jízdě. Nakonec jsem zjistil že se nevrací váleček (kouslej). Po rozebrání a vyčištění je pokoj. Podle mých informací by se měl váleček v třmenu hýbat volně jak při otáčení dokola tak by měl jít s "rozumnou" silou zatlačit.
Jakej váleček ? Nějak nevím o čem je řeč. Myslíš píst, kterej tlačí na desku ?
vilejs

#12 Příspěvek od vilejs »

podlemne mysli ten pist.ja to cele i tak rozdelam a ty dva valceky" unasace" ocistim taky.pak to musi tip top fachcit.mam uz na sklade i nove prachovky :wink: .ty kotouce maji jen 3000km,oblozeni taky...takze tam bude pes zakopanej :idea:
vilejs

#13 Příspěvek od vilejs »

tak uz je to vyreseny.byli zesklovatele oblozeni.projel sem to smirkem a je to ok.oblozeni je znacky valeo.ted koupim nejake jurid nebo textar,nech to zas neudela :wink:
Cofisek

#14 Příspěvek od Cofisek »

U těch TEXTARů ale pozor na zajetí, jsou hodně tvrdý a chtěj fakt s poklidem zajet, jinak jsou za chvíli v háji. Když se na ně "dupe" hned od začátku, při razantní jízdě jsou tak na 3000km.Ty si dovolim doporučit jen k novým kotoučů. Na starý kotouče bych volil asi něco měkčího .
Odpovědět