Čau všichni,
potřebolval bych poradit jakou nemrznoucí směs mám dát do svýho Báfka mám 520i 24V r.v.91. nedávno jsem měnil pumpu a ted tam mám jen vodu. A voda co tam byla předtím z ní se nedalo určit jaký tam byl fridex.
dík moc za pomoc.
Dejf
kdyz si pamatujes barvu,tak kup takovou jak tam byla.je to rozdeleny podla barvy...kdyz das jinou, je moznost poskozeni tesneni ve vodne pumpe a nasledne zlyhani loziska
vilejs píše:kdyz si pamatujes barvu,tak kup takovou jak tam byla.je to rozdeleny podla barvy...kdyz das jinou, je moznost poskozeni tesneni ve vodne pumpe a nasledne zlyhani loziska
to právě že nevím co tam bylo za Fridex musel jsem tam nalít sajrajt abych utěsnil chladící soustavu. A ted nevím co tam nalít.
No jsou dva základní typy ne? Modrej a červenej.... V servisu mi řekli že ten červenej používaj hlavně škodovky ale jinak mezi nima velkej rozdíl nejni... Nicméně doporučily mi modrej tak jsem ho tam napral...
tys tam nedals BARS LEAKS vsak? takovej prasek na tesneni..
jo k ty vode.tak nalij do soustavy smes pro hlinikove bloky.myslim ze je to modry farby.ta je nejmene agresivni a dej pomer aby si mal jen do -30.myslim ze tolik v zime nebude
totiz.ja jsem uz dvakrat nalil inou jak jsem mel a musel jsem menit pumpy a jednou tesneni pod hlavu.
Zdarec,ja dnes menil na sve 530D a byla tam cervena. Mame soukromy servis na Oply a nemrzky vim ze jsou 4 druhy. Modra,zelena,cervena a bezbarvy fridex. Nalij jakou chces,ale az vodu vypustis,urcite vem treba konev s vodou a proplachni celi sistem. Jinak my pouzivame nejcasteji zelenou a modrou.
Já dávám Fridex G48
Koncentrovaná chladicí kapalina na bázi ethylenglykolu, obsahuje vysoce účinné inhibitory koroze pro ochranu chladicího systému. Výměnná lhůta je 2 - 3 roky (podle doporučení výrobce motor. vozidla).
Chladicí kapalina FRIDEX® G 48 je mísitelná a plně identická s originální chladicí kapalinou Škoda G 11.
FRIDEX® G 48 splňuje normy VW TL 774 C, BS 6580:1992, ASTM D 3306, Daimler Chrysler 325.0, MAN 324-SNF, BMW N 600 69.0 a je certifikovaný akreditovanou zkušební laboratoří 1152.1.
čau mam e 39ku a mam ta zeleny nemrznouci sajrajt....pokud vim nejlevnejsi smesi nabiti primo prodejci bmw a jsou origo od vyrobce....kazdopadne staci si precist navod naco ktera smes je vhodna resp.na jaky typ bloku motoru(hlinik,litina...)to bude asi všechno ..... marcus007
Taky jsem to teď řešil a koupil jsem přímo v BMW- balení bylo po 1,5 litru a v poměru 1:1 s vodou do -40 stopňů.barva je modrá. láhev přišla tuším kolem 240kč s dph.