Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

E34 540, AT Prevodovka A5S 560Z - - vůle na výstupu

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
BeXTeR
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od BeXTeR »

Kdyz jsem menil kardanku, tak jsem zjistil, ze kdyz zkusim zatocit v vystupem z prevodovky (na obrazku c.6), tak je tam vule jak prase (odhadem tak 10-20°). Je pravda, ze kdyz to radi z prvniho na druhy stupen tak z toho mam takovy zvlastni feeling jako by to trosku proklouznulo, ale treba u e39 to delalo normalne... jsem zvykly na starsi prevodovku 4HP22, ktera tam sazi kvalty asi kladivem, coz si u motoru M20B25 se 170HP asi muze dovolit...

zajima me, jestli me neceka nejaky neprijemny prekvapeni :?

Diky za kazdou radu!

Obrázek
fafejta

#2 Příspěvek od fafejta »

xx
BeXTeR
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od BeXTeR »

ok, dobra, ale ted jestli mas minutku, rekni mi prosim co to je, jestli se to da - pripadne jestli to ma vyznam resit predtim nez dojde k necemu, co asi urcite nechchi ani vyslovit :)
fafejta

#4 Příspěvek od fafejta »

xx
BeXTeR
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od BeXTeR »

tak ted jsi me vazne uklidnil :D

dobre, dobre, jen jsem si rikal jestli treba nekde nejaky lozisko, packa, sroubek nebo neco co by se dalo vymenit.. kdyz nereseit, tak neresit... pro jistotu zacnu shanet nahradni 8)
fafejta

#6 Příspěvek od fafejta »

xx
BeXTeR
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od BeXTeR »

:thumbsup: :thumbsup: uz mam jasno!

olej jsem nechal menit asi pred 10tis. u Bychla, cena myslim nejak kolem 4-5tis.

Jezdim pomerne dost dynamicky (bez prasaren), ale pri studenym startu i kdyby zamnou rano jela koktavka s tim nejvetsim kridlem na svete a nenablejskanejsim odznackem RRSS a vyblikavala me, tak bude muset pockat jeste nejmin 5km nez se rozhodnu nalozit :roll: mam svou karu vazne rad, takze se k ni chovam co nejslusneji a to same platil o prevodovce... je pravda, ze me Adaptiv obcas prekvapi co dokaze zakvaltovat, ale predpokladam, ze na to je ta prevodovka dimenzovana.

Diky za super vysvetleni, myslim ze jsem to pochopil :)
Marten
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Marten »

Já chci taky 540i Touring... :(
zbrolik
Klubové ID: 1552

#9 Příspěvek od zbrolik »

Tak nejspíš kvůli této vůli jsem u svého E34 525td touring sundaval 2x kardanku a nic jsem nevyřešil. Při každém přeřazení nebo změně směru mi v převodovce (kardanku a diferenciál jsem vyloučil) cvakne. Z počátku mne to dost štvalo, ale už jsem si zvykl. Přijde mi jako by díl číslo 6 byl prostě vyčvachtaný nebo ta hřídel. Jsem rád, že je to normální.
Ahoj Žbrolík
Odpovědět