Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Automatické dotahování oken

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
Maxiczech

#1 Příspěvek od Maxiczech »

Ahoj kluci. Tak jsem se tady na fóru dočetl o vychytávce aut. dotahování oken po zamknutí auta. Dnes jsem to chtěl vyzkoušet a nějak se mi nedaří. :cry:
Když stisknu dlouze tlačítko zamykání auta (znak BMW na klíčích), tak se okna jen cuknou a nic. :(
Je v tom nějaký fígl nebo mám něco v pr...?
Stáhnu okna dolu, pak zavřu dveře a dlouze stisknu tlačítko zamykání. Pravé zadní okno se cukne tak o 5 cm a nic víc. Když jsem držel tlačítko dlouho, tak 5-8 sekund, tak jako by ráda se okna dotáhla všechna, ale zase se to vyplo. Na po páté se všechna zatáhla, ale to už byla tak 3 cm od konce. Tak prosím o radu, jak na to, případně kde mám problém. :?
Díky za názory a zkušenosti. :wink:
e-39 po f.l. 2002 520i Touring.
starML Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 659

#2 Příspěvek od starML Člen Klubu »

Maxiczech píše:Ahoj kluci. Tak jsem se tady na fóru dočetl ... nebo mám něco v pr...? E39 2002 520i Touring.
Problémem bude (zase) baterie, tentokrát v klíči. I když se ta baterie při vložení klíče do zapalování (sama, automaticky) nabíjí, její kapacita (stáří 6 let) už nepostačuje k provedení celé operace = otevření nebo zavření oken.

Fungovat to má takto :
- zmačknu odemknutí = auto se odemkne
- zmačknu odemknutí ještě jednou a držím, všechna okna mi sjíždějí dolů, pokud držím tlačítko, třeba až úplně dolů, pustím tlačíko, zastaví se

- zmačknu zamknutí, auto se zamkne
- zmačknu zamknutí ještě jednou a držím, všechna okna mi vyjíždějí nahoru, pokud držím tlačítko, třeba až úplně nahoru, pustím tlačíko, zastaví se

Řešení :
- výměna baterie v používaném klíčí = nový klíč (von) BMW =drahé
- začít používat druhý klíč (k vozu celkem dva), který po nabití bude fungovat, protože jeho baterka ještě není KO :D
Maxiczech

#3 Příspěvek od Maxiczech »

Díky moc za vyčerpávající info. :P
To bude ono. Nevíš, jak dlouho musí být klíč v zapalování, aby se nabil na 100%?
Mám totiž jen jeden klíč. :( Druhý (ztracený nebo odcizený) jsem nechal deaktivovat v BMW.
Takže.., buď dobít v zapalování nebo zajet do Bawora a pořídit fungl novej. :) Alespoň bude pěknej. Budou vánoce, tak si ho asi dám pod stromeček a budu z něj mít největší radost. :D

Lze klíč dobít nějakým způsobem i mimo spínací skřínku?
Co mikrovlnka? :lol: Néé.., to byl samozřejmě vtip..

Ještě jednou díkes.. ;)

Jak se ti ta okna zavírají? Mě se zdálo, že nejedou všechna najednou, ale že se zavírají postupně jedno po druhém.. :?
Maxiczech

#4 Příspěvek od Maxiczech »

Ještě jedna věc. Když dám klíč do zapalování a je v poloze 0. Dobíjí se nebo musí být alespoň rozsvícené budíky, aby se dobíjel? A budu-li to takhle řešit, neodejde mi něco v elektrice? Jen poloha na rozvícené budíky, třeba 5 hodin a auto nebude natočené. Nedá se tímto něco domrvit? :?
Huska
Klubové ID: 200
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Huska »

jestli ti reaguje normálně na centrál tak si jen zajed do BMW a oni ti nastaví zajetí oken a šíbru po pár sekundách od zamknutí ... :-)

holt ti jen nebude fungovat dálkově stahování a vytahování "ručně" klíčem
:-) Born to be for BMW :-)
:-) 344ic E30 +320dT E46+ Superb II combi+A6 Allroad+Š1000MB+MAN TGA+Peugeot Boxer,307SW,6x Berlingo,Avia,JCB,Gilera,Stadion S11 EX: MGA roadster, E30 318i, 325e, 318i, E36 323i/LPGi,318iA, 328i, E46 328iT, E46 320d :-)
jurasis
Klubové ID: 775

#6 Příspěvek od jurasis »

Hlavně, když je ta baterka stará, jakože opotřebovaná, tak se už právě nenabije, i kdybys ji měl v zapalování nepřetržitě. To každá baterie. Navíc ani nemusí záležet na stáří, ale třeba na počtu nabíjecích cyklů...
Huska má pravdu, ale mě by to sralo. Když je slunce a jdu k autu, tak to pootvírám už zvenku, aby se to vyvětralo a někdy nechávám otevřenej šíbr, což by s tímhle nešlo...
Při zavírání i otvírání jdou postupně, šíbr, pak přední a nakonec zadní...
.
Proč většinou zvítězí hloupá myšlenka? Protože moudřejší přece vždycky ustoupí...
.
Maxiczech

#7 Příspěvek od Maxiczech »

Mno, víš jak.. Není to zrovna něco, co by mi rvalo žíly, ale mám rád, když všechno funguje tak, jak má..
Kdyby to klucí inženýří udělali o něco lépe. Třeba.. jedno krátké stisknutí zamčeno a druhé krátké stisknutí dotažení oken až nahoru.
Nevim, ale v tom dlouhém držení klíčku je malinko wopruz.. :roll:
Stát u auta, než se okna dovřou.., nevim, hale.., nevim.. :wink:

To jurasis: taky mě to sere a to co píšeš je fakt.
Zajedu do Bawora hned zejtra, bo mi další dny mrdne.. :lol:
jurasis

#8 Příspěvek od jurasis »

Maxiczech píše: Stát u auta, než se okna dovřou.., nevim, hale.., nevim.. :wink:
To je schválně, abys to musel hlídat, abys někomu nepřivřel prstíky. Navíc, při otvírání si to můžeš zastavit v poloze, jaké chceš...
.
Proč většinou zvítězí hloupá myšlenka? Protože moudřejší přece vždycky ustoupí...
.
Maxiczech

#9 Příspěvek od Maxiczech »

Jj. To je taky fakt. Ale nebudu zamykat děti v autě a zavírat jim dálkou okna. To fakt ne..
Když jdu a čekají na mě, tak se zamknou zevnitř a je to, okna mají otevřená dle jejich gusta. Kdyby cokoli, tak se zase odemknou.
starML Člen Klubu
Člen Klubu

#10 Příspěvek od starML Člen Klubu »

Maxiczech píše:Lze klíč dobít nějakým způsobem i mimo spínací skřínku? .. Jak se ti ta okna zavírají? Mě se zdálo, že nejedou všechna najednou, ale že se zavírají postupně jedno po druhém.. :?
Dobíjet klíč se starou baterkou nějak jinak je zbytečné ==> baterie je na konci životnosti a časem třeba nebude stačit ani na otevření, deaktivaci EWS atd.

Napřed mi začnou sjíždět přední okna, asi za vteřinu začnou i ta zadní. Různá rychlost pohybu je potom způsobena např. jinými odpory v mechanizmu spouštění. Takže vyčistit namazat - jenže sundat tapecírunk, přitom ulámeš stromečkové klipy, který ten tapec drží = víc škody než užitku. Takže pokud to nevrže, neskáče přes zuby bych to neřešil.

A pokud parkuješ venku, tak s nadcházející zimou připomínám neotvírat okna, když jsou zamrzlá, budou totiž taky přimrzlá a ten mechanizmus se dost namáhá. Je to sice omezeno časovým spínačem + chráněno pojistkou (č.6 30A), ale ta pojistka to zpravidla přežije, mechanizmus ne.
jurasis

#11 Příspěvek od jurasis »

starML píše:
Je to sice omezeno časovým spínačem + chráněno pojistkou (č.6 30A), ale ta pojistka to zpravidla přežije, mechanizmus ne.
Zajímavá myšlenka. A proto máme v autě pojistky. Zajímavé je, že pojistky takhle přežijí u více komponent, které odejdou. :(
.
.
starML Člen Klubu
Člen Klubu

#12 Příspěvek od starML Člen Klubu »

Maxiczech píše:Ale nebudu zamykat děti v autě a zavírat jim dálkou okna. To fakt ne.. Když jdu a čekají na mě, tak se zamknou zevnitř a je to, okna mají otevřená dle jejich gusta. Kdyby cokoli, tak se zase odemknou.
Doporučuji si vyzkoušet, co funguje, a co ne. Podle mne, když není klíč v zapalování a otevřeš dveře u řidiče, tak ovládání oken tlačítky přestane fungovat a děti si už okna neotevřou ani nezavřou. Jak v tomto případě funguje zamykání tlačítkem u řadičky nevím, ale čudlíky se ručně zatlačit dají, otevřít dvojím zatažením za páčku taky. Nebo dětem necháváš klíče v zapalování ? Asi ne
jurasis

#13 Příspěvek od jurasis »

starML píše:
Maxiczech píše:Ale nebudu zamykat děti v autě a zavírat jim dálkou okna. To fakt ne.. Když jdu a čekají na mě, tak se zamknou zevnitř a je to, okna mají otevřená dle jejich gusta. Kdyby cokoli, tak se zase odemknou.
Doporučuji si vyzkoušet, co funguje, a co ne. Podle mne, když není klíč v zapalování a otevřeš dveře u řidiče, tak ovládání oken tlačítky přestane fungovat a děti si už okna neotevřou ani nezavřou. Jak v tomto případě funguje zamykání tlačítkem u řadičky nevím, ale čudlíky se ručně zatlačit dají, otevřít dvojím zatažením za páčku taky. Nebo dětem necháváš klíče v zapalování ? Asi ne
Vytáhneš klíč, otevřeš a zavřeš řidičovy dveře tak se tlačítka deaktivují. Musíš znovu klíčem do zapalování, jinak okna nejdou...

Navíc nejde jen o děti. Prsty nebo třeba tašku tam může strčit kdokoliv kolem. Věřím, že třeba ženský jsou na tohle šikovnější než děti...
.
.
Vlasta Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 148

#14 Příspěvek od Vlasta Člen Klubu »

Maxiczech píše:... jedno krátké stisknutí zamčeno a druhé krátké stisknutí dotažení oken až nahoru.
Nevim, ale v tom dlouhém držení klíčku je malinko wopruz..
Druhý krátký stisknutí při zavírání je rezervovaný pro jednorázové vypnutí prostorového čidla alarmu.
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
Maxiczech

#15 Příspěvek od Maxiczech »

Za jízdy nikdy okna nikdo nestahujeme. Vždy si nastavím teplotu interiéru, tak aby to bylo v poho pro všechny. Jinak při stání, si dle počasí okna každý pořeší sám. Pak vystoupim a zůstanou okna tak, jak si kdo upraví (pro stání). Jinak se zamykají přes vnitřní tlačítko u řadičky, ale klidně bych je zamknul i dálkou, protože to má stejnou funkci. Je to spíš psychologická jistota.., že např. kdyby se něco dělo v autě (nedej bože požár), tak aby logicky šmátli včas po tom samém tlačítku otevření.. :idea:
Jinak, pokud je fakt vedro, tak nechávám klíče v zapalování a mají puštěnou klimatizaci a v tomto případě okna opět neřeším.. :)
jurasis

#16 Příspěvek od jurasis »

To pozor, vnitřní tlačítko jen zamkne. Otevřeš dvojitým zatažením za páčku. Dálka je DOUBLE LOCK, auto nejde otevřít ani zevnitř... :!:
.
.
Rejchy Moderátor
Moderátor
Klubové ID: 510

#17 Příspěvek od Rejchy Moderátor »

Sice to sem úplně nepatří,ale třeba mi pomůžete.Nejdou mi u E34 touring 1996 otevírat zadní dveře zevnitř,jako by byla aktivovaná dětská pojstka.Když ji zapnu nebo vypnu je to pořát stejné.Nevíte čím to je?Dělají to oboje zadní dveře. :(
Maxiczech

#18 Příspěvek od Maxiczech »

Tak jsem z toho jelen :!: :ja_nic:

Přijdu k autu a nedá mi to, nezkusit to dálkové zavírání a otevírání oken.
Včera jsem nikde nejezdil, tudíž vylučuji dobití klíčku v zapalování.

Dnes: otevřu, podržím tlačítko odemykání a přední okna současně dojela do středu okna a poté zadní obě současně do 3/4 okna. Po dalším stisknutí dojela přední, poté zadní až úplně dolu. Přijde mi to, jako naprogramovaný režim.

Po zamknutí auta stisknu znova dlouze zamykací tlačítko a začla zadní, dojela do konce a přední taktéž dojela až nahoru bez sebemenšího problému. 8O

Ale teď mne napadlo, že jsem oba režimy zkoušel pouze od úplně zavřených a otevřených oken dálkou.

Esli mi to neblbne, když jsou okna cik cak zatažená. To jdu ještě vyzkoušet.. :?

To je maturita.., ale alespoň vím, že mám klíč o.k. :wink:
selkie
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od selkie »

ja to zkousel a prijde mi to, jak kdyby ten klic byl na IR, protoze drzim tlacitko a okna mi kus vyjedou, pak se zastavi, takze zmacknu znovu a okna se zase rozjedou....mozna by bylo fakt asi lepsi nechat si aktivovat automaticky zavirani oken...
Odpovědět