Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

E34 - Už nevím co dál - !!! PLAVE - POMOC !!!

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
Honzaml

#1 Příspěvek od Honzaml »

Koupil jsme si e34 530 V8 rok 93´sedan...pročetl jsem si forum od "a" až do "z" ohledně plavání a nestabilitě auta, ale prostě jsem to nevyřešil.Udělal jsem všechny nové tlumiče, vzádu dokonce i pružiny, protože auto sedělo na zadku, přední všechny horní a spodní ramena, čepy i řízení stabilizátorové tyčky i gumy pod ty kovové účka, vyměnil jsem i kola, byl jsem na kanále za známým na Technický, aby mi zkontroloval geometrii a zároveň mi jí i udělal a zkontroloval vůle na podvozku a žádná tam není a auto pořád do prdele plave.Meřil jsem i souosost podvozku auta jestli nebylo bourané a nebylo.Už nevím co s tím.I pomocný čep řízení mi kontroloval, převodku, která vůli vyjímečně nemá.Mám audi V8 4.2 rok 92´ ta vůle v ramenech má a auto drží jak přibitý.Co ty Bavoráky jsou za sráč !!! Jel jsem ve dvou 525 a 540 a ty plavely taky.Sice míň ale plavali.Koupil jsme si ho pro blbnutí, protože za ty prachy je to bomba, ale mám rád, když to auto drží stopu a né když najedu na nějakej hrbol, tak auto najednou zamíří jinam !!!

Když jedu na rovině tak je to v poho, ale když vemu nějakou bouli, zkrátka když auto propruží, tak najednou mění směr.To je na to, ho podpálit...!!!!!Mám ho v super stavu diamantová černá, v šedé kůži, klima, žere kolem 11L a dokonce i emise má v pořádku.Jedíné co jsem neřešil jsou ty hlavní dva silentloky na zadní nápravnici.Ramena tý zadní nápravy i těch osmiček jsou bez vůle, ale ty hlavní silentbloky se při zvedání auta zvednou tak o 1 až 1.5cm nahoru dolu.Nic mi ale při přezazování neboucha ani nikdy jindy....v autě je prostě ticho.Ale když kopnu do zadního kola, nebo mi do auta někdo strká do předu a do zadu a je tam kvalt, tak v něm je cítit vůle.Přece by auto neplavalo kvůli nim !!! Při 130 km/h a výše, je auto prostě neovladatelné.Motám se po silnici, jak vožralej.

Může mi sem nekdo dát radu nebo napsat někdo, komu auto BMW e34 neplave ??? A jak to vyřešil ??? Je zde na fóru hodně témat, ale většinou to stejně nikdy nebylo dořešeno.
Díky Honza
Maxiczech

#2 Příspěvek od Maxiczech »

Viděl bych to možná na vůli na zadní nápravě. Ale tohle, co popisuješ jsou ramena na předku. Tak nechápu. :? Píšeš, že jsou nové.
Nebo řízení.. :o
Kolik jsi do toho už nacpal? Nebylo by levnější jset do drahého servisu BMW, aby ti našli a odstranili? Tyhle vylučovací metody jsou dycky na hovno. :roll:
Auto nejede, vymění se půl motoru a pak to jsou svíčky.. :xmas:
vilejs

#3 Příspěvek od vilejs »

ja som mal na mojom tds ten isty problem.vyriesili to pruziny z e28! 525 ie. vymenil som aj ja vsetky capy aj ramena.kukni aku mas medzeru medzi kolem a prednim blatnikem.niektore 530i mali zdvuhnuty predok jak hovado.auto plavalo ako lod.alebo ked sa ti chce tak spocitaj kolko zavitov maju predne pruziny a ked maju 7+ 1/2 na kazdom konci, tak je to napicu.mas tie,co sa davali aj do tds.tie ktore ma tak srali :D po vymene pruzin som uplne spokojny :wink:
Honzaml

#4 Příspěvek od Honzaml »

Mám známeho na prodej náhradních dílů, takže všechny ramena na předek 5200,-kč zadní pružiny obě za 1900,-kč, tlumiče zadní tuším za oba 3500,kč a přední ty vložky do těch trubic taky za oba 3500,-.Stabilizační tyčky 400,-kč jedna.Takže dobrý.Ještě jsem řešil přední světla která nesvítila takže jsem je vyčistil a utěsnil aby do nich neteklo a číré všechny blinkry.Všechno jsem si dělal sám, což si myslím, že jsem ušetříl.A musím říct, že to je jednoduché.Hlavně ty přední tlumiče mě překvapili myslím ten systém.Vyndáš jenom tlumicí vložku a dáš jinou.Je pravda, že předek mám opravdu vysoko, což je na prd.Takže ještě asi dám přední pružiny..nějaké snížené.Máte nápad, kde bych ty nižší sehnal ???

No hned jsem šel do garáže na vaše rady a změřil jsem od středu zadního kola k přednímu kolu na střed a na pravé straně ja o 1cm větší dýlka..No tohle ??? To je dost..Přední nápravnice je uchycená na nosník kastle a do ní sou ty přední ramena, ale jak mi měřili tu souosost tak nápravnice křivě není.Leda uložení toho zadního ramena vpravo vepředu.Tam je to opět přes takový domeček, včetně uchycení stabilizátoru to by musel být křivej ten šroub, co to drží ten domeček s tím stabilizátorem a vede do nosníků nahoru ...pravé přední kolo je od předního blatníku asi o prst víc, než levé přední a zadní kola jsou stejně....No tak teď nevím...
Kurňa šopa...
fafejta

#5 Příspěvek od fafejta »

xx
Honzaml

#6 Příspěvek od Honzaml »

Jaký lůžka ???
Honzaml

#7 Příspěvek od Honzaml »

Jestli myslíš lůžka těch šroubů který drží ty ramena tak ty sou v pohodě na to jsem koukal když jsem je měl dole, ale to auto plave jak když jsem na ledu.Nejradši bych za někym z vás zajel aby se v tom svezl protože to není normální.Dokonce jsem asi třema hodinama posadil do toho auta mojí manželku a jel za ním a viděl jsem, jak ta přední náprava každou chvíli jede jinam...co to do prdele je ??? Ale samozřejmně to může být i uložení tý zadní nápravy..
fafejta

#8 Příspěvek od fafejta »

xx
Honzaml

#9 Příspěvek od Honzaml »

Tlumiče jsem vyndaval a měnil a ložiska uložení jsou v poho.Otáčela se jak nová.Ty zadní silenbloky ....netuším jak se pozná že jsou v pr... nic mi nebouchá ani netluče.Jenom když zvednu kolo, tak mi nápravnice na té straně co jí zvedám spadne asi o 1cm na tom silenbloku.
Tak nevím jestli to má být a nebo jestli je to utržené.Je to prý práce jako kráva, bez přípravku.Ale klidně bych to udělal kdybych věděl, že to je ono.
Strosek

#10 Příspěvek od Strosek »

Honzaml píše:Mám známeho na prodej náhradních dílů, takže všechny ramena na předek 5200,-kč zadní pružiny obě za 1900,-kč, tlumiče zadní tuším za oba 3500,kč a přední ty vložky do těch trubic taky za oba 3500,-.Stabilizační tyčky 400,-kč jedna.Takže dobrý.Ještě jsem řešil přední světla která nesvítila takže jsem je vyčistil a utěsnil aby do nich neteklo a číré všechny blinkry.Všechno jsem si dělal sám, což si myslím, že jsem ušetříl..

Ty přední ramena - jak tady někdo píše, ty který vypadaj jako velbloud - já myslím, že spíš vypadaj jako hokejka :twisted: , snad pochopíš, který myslím.
Když jsi je montoval. Udělal jsi to tak, že jsi šrouby dotáhnul až, když autu nevisely kola - někde na jámě,.. ? Dost často se tam vytvoří pnutí a nadělá to taky dost problémů. Někdy je v tom taková síla, že je auto vepředu hodně zvedlý, nebo má negativní odklon od svislý osy,.. .

Jinak taky bych to viděl teda v zadu - silentbloky nápravnice jsou hodně důležitý - vyměň je určitě. Např. u e30 jejich výměna většinou znamenala, když to přeženu - úplně jiný auto.
Prej je stačí nějak nahřát a jde to prej snadno i bez přípravku - já bych si na to netroufnul, ale minulej tejden se to tu řešilo. Náčtrek toho stahováku mi poslal "tds" - jestli chceš, můžu ti ho přeposlat - on proti tomu určitě nic mít nedude - doufám.
fafejta

#11 Příspěvek od fafejta »

xx
Strosek

#12 Příspěvek od Strosek »

fafejta píše:Hovořil jsem o silentbloku na zadním rameni,někdy nazývaném "horní" na přední nápravě,které je vždy ocelové a na tvaru "velblouda" trvám možná trochu do tvaru písmene "S" ,ale určitě né hokejky,hokejka má rovný ráhno,ale tady na tom rovnýho není ani "hovno".Ale tobě by stačil jen ten kvalitní silentblok,aby kolo nechodilo tolik dopředu/dozadu.

JEŽIŠ, SNAD JSEM TĚ NĚJAK NEURAZIL ? :D nikdy nevím, jak to popsat
to rameno jde ze spoda nahoru, nebo naopak těžko se pak určuje, jestli je horní, nebo dolní,... je to asi tvar "s"
fafejta

#13 Příspěvek od fafejta »

xx
BeXTeR
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od BeXTeR »

2 honzaml:
Jestli mas urvany zadni silentbloky oba, tak se ti urcite nezda ze ti chodi vzadu prdel. A jestli po prejeti pricnyho hrbolu auto jakoby zmeni smer a vpredu jsi to vsechno povymenoval, tak bych hledal chybku prave vzadu.
Mam ted jeden silentblok vzadu urvany a co to dela to je teda sila - pridavani plynu hejbe s autem ze strany na stranu, nehlede na to, ze kdyz prejedu nejaky hrb ve vyssi rychlosti (60-110), tak se mi zda, ze ta strana kde je urvany silen vyleti mnohem vys nez by mela a cely auto se zavlni.

Vymenu resime tady, zatim nejsem rozhodnuty jestli to budu delat doma nebo radeji pojedu na zvedak. Jinak Libovka tam myslim vcelku dobre popsal jak si to udelat sam.

http://www.bmwklub.cz/modules.php?name= ... highlight=

Jinak jsem na Praze 10, par e34kam jsem uz poroucel, tak nejak vim jak by to melo svistet. Tak se klidne zastav.
Honzaml

#15 Příspěvek od Honzaml »

Díky za rady, spíše to vypadá na ty urvaný zadní silenbloky.Ono s těma předníma ramenama je to tak, že ta zadní "hokejka"nebo "velbloud" co je zavěšená k domečku stabilizátoru tedy zadní, je horní, protože jde čep ze shora dolu u kola.Tak to vysvětlují prodejci.A přední ta hliníková jde ze spoda nahoru.Takže spodní.Ty horní jsem tedy utahoval opravdu až když tam byly kola.

Chtěl bych moc poprosit o ten přípravek na email ... severnipol@seznam.cz ... zkusím to vyměnit a hned napíšu jak to dopadlo.
I když jsem koukal na ten odkaz a přes ten oříšek, by to šlo taky otázka je jak to půjde.
BeXTeR
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od BeXTeR »

mas to v mailu... dej urcite zpravu jak se ti to povedlo vymenit, ja se na to chystam snad nekdy koncem pristiho tydne...
Honzaml

#17 Příspěvek od Honzaml »

Jdu na to o víkendu, určitě vědět dám, doufám že se do auta znovu zamiluju.
BeXTeR
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od BeXTeR »

no to si pis ! :D
BeXTeR
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od BeXTeR »

tak co ? jak dopadl vikend ?
Rejchy Moderátor
Moderátor

#20 Příspěvek od Rejchy Moderátor »

Jinak pánové pokud potřebujete nalisovat něco gumového na/do něčeho kovového,tak se mi velice osvědčila mýdlová voda.Jde to tam lépe než namazané olejem.
Odpovědět