Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

startovanie a paliv. filtr diesel

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
vilejs

#1 Příspěvek od vilejs »

ahoj.skusal som vyhladat,ale nenasiel som odpoved.zaujima ma toto:
1.) treba palivovy filter odvodnovat na tds? ked ano,ako casto?
2.) auto mi obcas startuje az na 4-ty pokus.zhavice su nove,vsetko riadne nastavene.moze to byt zaprasenym filtrom paliva?alebo vynechava podavacie cerpadlo?

vopred dakujem za pripadnu odpoved :D
tds

#2 Příspěvek od tds »

1.dle toho kde tankuješ naftu. mě se za 100.000km nestalo že by tam byla voda.
2. filtrem to nejspíš nebude checkni tu pumpu.když to chytne zakouří to?nebo ne?má snahu to chytnout nebo vůbec?jaké tam jsou žhaviče?co když necháš po zhasnutí kontrolky ještě cca4s zapnuté zapalování a pak startuješ, potom to chytne?začalo to dělat až teďka nebo i v létě? :?:
vilejs

#3 Příspěvek od vilejs »

tankujem iba na OMV.ked naskoci,vypluje mrak dymu.inak v lete to vobec nerobi,iba furt v zime.zhavice su NGK.aj som ich meral a boli ok.myslis ze to moze robit podavacie cerpadlo?ono to startuje na 100% iba ked je auto zaparkovane dole kopcom:) ale naozaj.ked mam predok auta dole kopcom.nerozumiem tomu :oops:
tds

#4 Příspěvek od tds »

Modrej dým?vypadá to na žhaviče nebo tlaky.zkus to nechat po zhasnutí kontrolky žhavení ještě 4s zapnuté v 1 poloze a potom startuj. pak dej vědět jestli to je lepší.nejlepší pro tds jsou žhaviče BERU GV719. jsou rychlé a vyvinou nejvetší teplo.nevím těžko říct, moc nerozumím tomu že to hulí a zároveň to chytá když je čumák dolů a to je syndrom padání nafty vypadá to že je tam toho víc.otevři si víčko na nádrž a pusť klíček čerpadlo by jsi měl zřetelně slyšet jak bzučí (pozor ale pouze jen když to žhaví).neteče ti někde nafta?kolem čerpadla,přepady,gumička na odvodnění filtru?jaké je nastavení čerpadla,vstřiky,rozvody,tlaky motoru?tohle jsou věci které si musíš změřit a nastavit a potom jít dál jinak se s tím nikdy nesrovnáš.
vilejs

#5 Příspěvek od vilejs »

modrej ne, je takovej cernej.ale dekuju za radu.budu to skoumat dnes a pak napisu jak jsem pochodil:) jinak treba uznat ze ses zbehly jak hovado.klobouk dole:)super vedomosti 8O
vilejs

#6 Příspěvek od vilejs »

tak som vcera skumal a prisiel som na neprijemnu vec.mizne mi nafta z palivoveho potrubia.niekam vytece a auto nestartuje.nerobi to iba ked som zaparkovany dole kopcom,vtedy startuje na prvy pokus.som s toho paf :D
fafejta

#7 Příspěvek od fafejta »

xx
vilejs

#8 Příspěvek od vilejs »

fafejta píše:Ty si přeci tady psal,že ti teče vstřikovací čerpadlo.Tak pak nechápu co tady řešíš. :roll:

No a tu indikaci vody ve filtru si hlídá sama řj DDE,a pak rozsvící kontrolku(žlutý vstřik).
robil som si nadeje,ze je chyba inde:( inak s tou kontrolkou som to nevedel,dik za info:)
vilejs

#9 Příspěvek od vilejs »

ha teraz ma napadlo ze to moze byt cerpadlo co je v nadrzi! dnes to budem pocuvat.lebo sa mi zda ze to nestartuje kad mam menej paliva.no kua to ma nenapadlo vobec....
Odpovědět