Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
CHIP ano ci ne
-
- Kontaktovat uživatele:
Nečipovat. Stejně ten výkon bude poměrně nepatrnej. Kolik najedeš ročně??? 100 000km??? Ušetříš půl litru na 100km tak to dělá úsporu 500l nafty no a za 500l nafty dáš nějakejch 16 500Kč... no a když ten automat po 100 000km odrovnáš a dáš za něj 60 000Kč...tak jseš 43 500Kč v mínusu. Tak se na to vyser a vůbec to neřeš...
Stačí??? 

Určitě bych nesouhlasil s tím, že nárůst výkonu bude nepatrný, u 530d bude hodně patrný
To můžu potvrdit, měli jsme 530d v rodině. Když se to prodávalo, bylo tam po čipu najeto asi 50tkm a bez jediného problému.
Jinak řešit čip kvůli spotřebě asi nemá smysl, to je fakt, úspora je skoro mizivá, spíš jde o ten pocit z jízdy, která je daleko suverénnější (odjezd z křižovatky, předjíždění,...).
Vždycky, když se to tu řeší, jsou dva tábory-jedni zásadně proti, druzí pro. Takže to stejně bude jen a jen na tobě. Já jsem pro, měl jsem načipované tds a teď i 540i a vždy jsem byl spokojen a problémy s tím nebyly. Nejdůležitější je zvolit správného "úpravce".

Jinak řešit čip kvůli spotřebě asi nemá smysl, to je fakt, úspora je skoro mizivá, spíš jde o ten pocit z jízdy, která je daleko suverénnější (odjezd z křižovatky, předjíždění,...).
Vždycky, když se to tu řeší, jsou dva tábory-jedni zásadně proti, druzí pro. Takže to stejně bude jen a jen na tobě. Já jsem pro, měl jsem načipované tds a teď i 540i a vždy jsem byl spokojen a problémy s tím nebyly. Nejdůležitější je zvolit správného "úpravce".
milan77 píše:martan:
Jaký je rozdíl u té 540i ? Stojí to za to? 540i mám taky a číp zvažuju.
Můžeš doporučit kde a za kolik? Jsem z Brna.
Jinak u turbomotorů je narůst PS a NM opravdu hodně poznat.
O mojí A4 1,8Tq známí věděli,že tam mám čip,ale při jídě byli stejně vykuleni
Teoreticky slibovali nárůst 10%. Z brzdy to podložené nemám, ale je to znát dost, takže jsem spokojen. Dělali to v Brně v Chip caru, cena 6tis.