Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Příprava na výhřev sedaček

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
Strosek
Klubové ID: 2567

#1 Příspěvek od Strosek »

Chtěl jsem si dodělat výhřev kožených sedaček. K mýmu překvapení jsem při rozčalounění - pěkně debilní voser - zjistil, že moje sedačky už vyhřívací "dečky" maj. :roll:

Tak se ptám - stačí jen přidělat vypínače a už se vyhřívá :?:

Zdá se mi to nějak moc jednoduchý a docela na palici. Proč není zprovozněno něco, co tam je a zvyšuje v zimě komfort - existenci. Na promrzlých kožených seslích se podle mě prostě sedět nedá. To je vo vaječníky. :roll:

Teď to mám ještě rozbrabčený a pořád špekuluju. Asi to dám do původního stavu. Ale pořád si nejsem jist. Dát tam neorigo dečky je docela blbá práce - sedačky mají svý prošití a neorigo dečky jsou v celku. Kdybych je tam nacpal, musel bych to trošku pozměnit k horšímu - uvolnit to prošití,... :? :roll:
Strosek

#2 Příspěvek od Strosek »

Našel jsem na tom toto číslo: a je to nějakej Part 65778367597 (SENSOR MAT F CO-DRIVER'S SEAT IDENTIF.)

Vůbec nevím co to je - to je při mý smůle kvůli air báglu, že ? :?

Je to, ale pod celou prdelí - a všechny origo dečky, co jsem zatím viděl vypadaly jinak. Byly v textilním obalu, toto je v nějaký plastový folii. :oops:
Strosek

#3 Příspěvek od Strosek »

hmm tak dráty z tý dečky vedou do krabičky a to je : Part 65778367242 (CONTROL ELECTRONICS, SEAT OCCUPANCY) :roll:

Proč se na to nevyserou a nedaj tam místo nějakýho celoplošnýho senzoru obsazenosti výhřev prdele ? :? :twisted:

Jinak jsem si docela dobře pokecal - je to bezva. :twisted:
Je vidět, že se asi nikdo takovou prasečinou nezabejval - musím si tu trnitou cestu prošlápnout sám.
vilejs

#4 Příspěvek od vilejs »

toto som robil na e32.stare decky som dal prec a namontoval nove.je to dost blba robota.je to presite a su tam tie hrube draty na sponovanie,ktore treba opatrne vybrat.dal som nove decky,nelepil-iba tak vlozil a dal naspat tie draty.konektor som odcvakol na vrakovisku a napojil po kabli a jupii...funguje to! inak tie vyhrevne telesa nemusia byt z bmw,kamos ma v e30 z wv a fachci.akurat sa neda regulovat...
Strosek

#5 Příspěvek od Strosek »

Já vím, že to funguje, když se to dobře zapojí - ty neorigo dečky, který mám maj 6 drátů. :twisted:
Problém je v tom, že origo dečky pasujou přesně do míst mezi prošitím. Moje neorigo dečky jsou z jednoho kusu a musím tím pádem zrušit prošití - bude to asi na piču. Kůže se bude hrnout do stran,...
Ale musím to tak udělat, nehodlám v zimě trpět, nebo jezdit v oteplovačkách. Na studenou kůži se prostě po ránu v mrazech sednou nedá - to nestudí, to bolí.

A nebudu to přece řešit nějakým potahem. To dám radši do auta přední sesle textilní. :roll:
vilejs

#6 Příspěvek od vilejs »

oteplovacky:))))) ale nebude sa hrnout.viac to nasponujes a mas to v pohode.ja som tu kozu vyderavil jak sa zahakuje asi o 1cm dalej k stredu a pohoda lesna.a to mam velkou prdel..
dexter

#7 Příspěvek od dexter »

Strosek píše:Našel jsem na tom toto číslo: a je to nějakej Part 65778367597 (SENSOR MAT F CO-DRIVER'S SEAT IDENTIF.)

Vůbec nevím co to je - to je při mý smůle kvůli air báglu, že ? :?

Je to, ale pod celou prdelí - a všechny origo dečky, co jsem zatím viděl vypadaly jinak. Byly v textilním obalu, toto je v nějaký plastový folii. :oops:
Ano je to kvůli airbagu. Tá dečka kterou právě opisuješ,je zátěžová dečka která detekuje obsazení sedačky. Když nikdo nesedí,tak nestřelí.
:roll:
dexter

#8 Příspěvek od dexter »

Jinak co to máš za káru?
Strosek

#9 Příspěvek od Strosek »

540iA tour E34, proč ? Máš na prodej béžový kožený přední sesle v elektrice se 100% funkčním výhřevem, s loketkou ? :D

Jináč mě napadlo - nedávno se tady řešila možnost odpojení airbagu spolujezdce - našel jsem způsob - pod sedačkou je taková malá krabička, tam když se odpojí kterejkoli konektor - jsou tam 2 ( přívod, výstup ) tak se odpojí airbag.

teda doufám, že se tím deaktivuje
dexter

#10 Příspěvek od dexter »

nejspíš ne,ale určitě se ti rozsvíti kontrolka bagů. Když ten konektor vypojíš a budeš lítat ,tak když to někde trefíš,tak ti střelí i spolujezdcův bag i když tam nik sedět nebude.
fafejta

#11 Příspěvek od fafejta »

xx
dexter

#12 Příspěvek od dexter »

No nevím. Pár lidí to tady už někde probírali a skutočné zážitky byli,takové,že airbag střelil. Nevím jestli se jednalo i o spolujezdcův,ale řidičův 100%.
Strosek

#13 Příspěvek od Strosek »

fafejta píše:To bych neřekl,že vystřelí i spolujezdcův ,když to bude rozpojený a bude to svítit,ale pro opětovné "zapnutí" bude muset na diagnostiku k aktivaci airbagu.
Jo, tak to nevím. S tou diagnostikou to znám jen při vyndavání volantu/zapnutí klíčku. Doufám, že nebudu muset teď, když jsem rozpojil tu krabičku - kontrolka mi samozřejmě svítí - cca 1 minutu jízdy, pak zhasne. Teď jezdím bez spolujezdcovy sedačky - mám ji ještě rozkuchanou - dávám dečky. Jezdám tak bez sedačky smrti. Něco takovýho prostě v autě nechci. :twisted: Jsem zvědav, co by na to řekli příslušníci. :D

Ještě jiná věc - volant bez báglu se mi moc líbí. Jestli těď bude nějakej problém s tou kontrolkou -- diagnostika, tak vymontuju bágl ve volantu. A budu nějakej čas jezdit bez báglu. Stejně airbagy jsou věci, který v autě nechci nikdy vyzkoušet. Když tam nebudou, tak se mi to ani nepoštěstí. :roll: :oops: :twisted:
fafejta

#14 Příspěvek od fafejta »

xx
Strosek

#15 Příspěvek od Strosek »

fafejta píše:Ale u řidiče ta zátěžová dečka není,tam je počítáno přeci s tím,že když auto jede tak,že za volantem někdo bude . :lol:
jasně, jsi moc rychlej - upravil jsem to
jezdím bez spolujezcovy sesle
fafejta

#16 Příspěvek od fafejta »

xx
Strosek

#17 Příspěvek od Strosek »

fafejta píše:Takže jako 160-kilový komisař BigBen? :lol:
Ten taky jezdí ve svém minikupé bez sedačky smrti ? A sedí na zadní lavici ? Dobytek jeden, ale auto má moc pěkný - to je ta nová škodovka, že ? :twisted:
fafejta

#18 Příspěvek od fafejta »

xx
Odpovědět