Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

524td nestartuje

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
xtreme

#1 Příspěvek od xtreme »

chalani.. e34 524td rv89.. starter toci, podavaci cerpadlo naftu dava, zo vstrekovacieho do trysiek ide, elektromagneticky ventil cvaka..
pri starte nesvieti kontrolka trysky.. na diagnostike ukazalo snimac otacok.. ten je vymeneny, ale ziadna zmena.. nejake napady?
presiel som par stranok, a kukal som ze fafejta a lenoch sa dost vyznaju.. na co to tipujete? ja uz newim..

jeste se chci zeptat. tie hadicky co idu z cerpadla ku tryskam.. taak pri cerpadle su oznacene pismenkami od Apo F.. a maju ist k tryskam v poradi zapalovania ? teda k 1-5-3-6-2-4? alebo postupne od prveho k poslednemu? jestli tam nebude chyba..
nebo jestli neskocil remen.. jak to zjistim? kukal som do jak na to, ale moc mudry som z toho nebol : ) asi pro to ze je vecer a ja uz unaveny : )
diki za kazdu radu
fafejta

#2 Příspěvek od fafejta »

xx
xtreme

#3 Příspěvek od xtreme »

jj, tak to uz mam..

mnoo zarovka je tam dobra.. protoze kdyz byl zapojen kabel od elektromagnetickeho ventilu k tomu na spodu cerpadla pro nastaveni predvstreku ci daco takove to bylo.. tak svitila.. jenom pri starte, potom zhasla.. a taktiez ked som skusal tu autodiagnostiku tak pekne blikala..

zhavit to zhavi. to som uz skusal.. zhavice som v zime kupoval.. a skoro vobec som s tym nejazdil..

ako zistim tie relatka tri co su pri riadiacich ci su dobre? je tam rele vstrkovacieho cerpadla, rela vyhrievania palivoveho filtra a este jedno tusim..

inak nez sa mi to stalo tak mi klesli otacky na 600 z niceho nic, a po pul hodine vystupili na plny kotel..
brumlae34

#4 Příspěvek od brumlae34 »

A neni spálená pojistka co je na relé žhavení? je to taková černá krabička v pravo motoru u ŘJ.
xtreme

#5 Příspěvek od xtreme »

hm.. pozri foto.. http://www.bmwklub.sk/viewtopic.php?p=134999#134999

tu som uz chcel pozriet ale som zostal zarazeny ze som ju nemohol najst.. :? v Jak na to.. to bolo trosku inak.. tak teraz nexapem..
ale tak ked startujem tak sa kontrolka zhavicov rozsvieti, tak predpokladam ze su dobre..
xtreme

#6 Příspěvek od xtreme »

chalani tak situacia sa ma takto.. tu poistku zhavenia som nasiel.. teda lepsie powedane drotik tam bol :? bolo to pod tymi relatkami v ciernej skrinke..

dalej.. uz som nevedel co mam pozerat tak som kukol na hlavu cerpadla.. zistenie nebolo moc prijemne.. vsak sa pozrite.. ten koncovy kusok bol ulomeny a ten zostal v cerpadle.. tak som ho pol dna vyberal.. co sa nakoniec podarilo..
mal som este druhe cerpadlo tak som pozrel tam a skusil vymenit hlavu.. po chvili som pozrel na nu.. a zase ten koncek bol ohnuty.. bojim sa ze ho zlomi tiez.. co s tym?
tu su fotky
http://fotoalbumy.azet.sk/cibula.p/bmw/?i9=ea3eda98ab57

ale aspon uz mam pricinu toho, ci?
fafejta

#7 Příspěvek od fafejta »

xx
bmw524

#8 Příspěvek od bmw524 »

:? ale proc se to ulomilo a druhe ohlo? neco bude spatne..
xtreme

#9 Příspěvek od xtreme »

to teda yo.. ale to mi sprawilo na tom druhom cerpadle uz.. ze mi ohlo ten cap.. na tom powodnom bol ten cap uplne ulomeny..
nafta sla, lebo som cital v Jak na to ako odvzdusnit.. a tam bylo ze mam povolit ty matice co jsou na tech hadicich co jdou do trysek.. a kdyz jsem je powolil a skusil natocit tak uplne strikala..
zitra budu mit druhe cerpadlo, tak ho prohodim..
co vsechno tam treba nastavit? ako budem vediet ci dava spravne palivo?
prehodit to neni problem, len aby to bylo sprawne a taktiez rozvody aby boli dobre nastavene.. poradis?
fafejta

#10 Příspěvek od fafejta »

xx
fafejta

#11 Příspěvek od fafejta »

[xx
xtreme

#12 Příspěvek od xtreme »

hm.. to by mohlo byt.. ale to predtim bolo ulomene.. to znamena ze v servisu kde mi to delali to spatne spravili?
lebo na tom aute som od servisu najazdil 200 kilometrov a pass..
fafejta

#13 Příspěvek od fafejta »

[xx]
Odpovědět