Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
Ložisko předního kola E39
Potřeboval bych radu ohledně před. ložiska u E39 523i. Něco sem si tady pročet ale nic konkrétního. Začlo mi hučet přední ložisko a já si nejsem jistej který mám koupit, jestli levý nebo pravý. Za jízdy hučí středně ale nejvíc když jedu levotočivou zatáčkou, v pravotočivý prakticky neni slyšet. Teoreticky by to mělo teda bejt pravý přední protože v levý zatáčce je na něj větší zátěž, jenže sem to měl na zvedáku,točil kolem a spíš se mě zdálo že pazvuky vydává levý přední kolo a někdo mi řek že to klidně může bejt levý přední,že prej hučí víc když se odlehčí,když prej je zatížený tak se ta vůle vymezí. Tak a teď babo raď. Narad bych pak kupoval obě.
A druhá otázka : Někde sem tu čet že se musí s ložiskem měnit i náboj tak jak to je? Jde jen vyměnit samotný ložisko? A je nalisovaný nebo to na zvedáku zvládnu sám?
Díky všem kdo mě nebude mistifikovat.
A druhá otázka : Někde sem tu čet že se musí s ložiskem měnit i náboj tak jak to je? Jde jen vyměnit samotný ložisko? A je nalisovaný nebo to na zvedáku zvládnu sám?
Díky všem kdo mě nebude mistifikovat.
loziska jsem resil uz 3x a poznat jake to je, je spis o stesti, pac ve predu jsou dvourada loziska....takze je lepsi menit rovnou obe strany zaroven. jinak lozisko zvladnes vymenit na zvedaku sam, pac je to v naboji takze se nic nelisuje
jo a loziska jsem kupoval pres mistniho clena z CB...tusim, ze Butch???
jo a loziska jsem kupoval pres mistniho clena z CB...tusim, ze Butch???
-
- Klubové ID: 788
- Kontaktovat uživatele:
No těbůh,tak já teď taky řeším přední ložisko,už ho mám koupený,tak jsem zvědavej,jestli se trefím.Za jízdy mi hučí levý,tak to jsem zvědavej,jestli se fakt strefím?!Jinak já jsem pro změnu kupoval ložisko od místního člena "AutoFrena",cena necelých 3000kč zn.Meyle,prej opravdu kvalitní německá náhrada,jinak origoš v bmw 4800kč.Jó a všude,co jsem to viděl v nabídce se prodává vždy ložisko včetně náboje už v něm rovnou zalisované.
-
- Klubové ID: 788
- Kontaktovat uživatele:
Jj,je to cena komplet i s nábojem i včetně nových šroubů.Jinak už jsem tady zažil i debatu,kdy dotyčnýmu něco vepředu hučelo a nakonec to byly hlučné pneu,ale neříkám,že je to zrovna tvůj případ,dle toho,co píšeš je to nejpravděpodobněji to ložisko,ale jak ho zaručeně detekovat,to ti neporadím,sám jsem zvědavej,jak dopadnu??!mari píše:AutoFren maj stránky a cena ložiska je myslim 2710,- Kč,-. A to je teda cena i s nábojem? Fakt nikdo neví jak to zaručeně poznat jaký je vadný? Už několikrát v životě sem koupil zrovna to druhý ložisko,ale u jinejch aut ty ceny tak nebolely.

-
- Klubové ID: 1540
- Kontaktovat uživatele:
Je pravda že stím určováním je to horší ale ne nemožný.U bmw je ložisko komletní i s nabojem takže když se nepodáři odstranit hučeni na poprve tak se dá sundat a dát na druhou stranu(pokud nemněníš obě dvě).Ale dělal sem ho taky a na poprvé(hučelo levý a bylo slyšet při zatočení do prava a když bylo auto zvedlí tak byli obě bez vůle a hučení)
[quote="Horys"]Je pravda že stím určováním je to horší ale ne nemožný.U bmw je ložisko komletní i s nabojem takže když se nepodáři odstranit hučeni na poprve tak se dá sundat a dát na druhou stranu(pokud nemněníš obě dvě).Ale dělal sem ho taky a na poprvé(hučelo levý a bylo slyšet při zatočení do prava a když bylo auto zvedlí tak byli obě bez vůle a hučení)[/qu
Nechápu: To jako že to ložisko dam na levou i pravou stranu jo?
proč by potom prodávali levou a pravou stranu? sakra to bude vořech...
Neprodává se levá a pravá strana... Levá=pravá, není v tom rozdíl.mari píše:Horys píše:Je pravda že stím určováním je to horší ale ne nemožný.U bmw je ložisko komletní i s nabojem takže když se nepodáři odstranit hučeni na poprve tak se dá sundat a dát na druhou stranu(pokud nemněníš obě dvě).Ale dělal sem ho taky a na poprvé(hučelo levý a bylo slyšet při zatočení do prava a když bylo auto zvedlí tak byli obě bez vůle a hučení)[/qu
Pokud chceš zjistit na které straně je ložisko špatné, rozjeď se na pěkném asvaltu (hladkém) cca na 40 - 50 Km/h a začni zatěžovat levou a pravou stranu. Jako by si jel slalom... To špatné bude vždy hučet při zatížení, v praxi to znamená, že když pojedeš doprava a bude hučet, je to ložisko levé, a naopak. Další věc je ta, že by člověk, který to tímto způsobem zjišťuje, měl vědět, jaký mají zvuk (hučení) špatná ložiska.
-
- Klubové ID: 989
A určitě jsi vyloučil ty pneu jak tu píše eric? Mě to hučení dělaly ty pneu. Měly "zoubky" na vnitřní straně a byl to neskutečnej kravál. Nejdřív jen málo, pak už hodně a taky se intenzita měnila podle zatížení/nadlehčení (přes horizont) a i při zatáčení vlevo/vpravo (nejdřív to utichlo pak jen zasláblo). Po přezutí ticho=myslel jsem že mám jiný auto.
Tak světe div se, z největší pravděpodobností je to ta levá strana,takže to popírá nějaký slalomy a to že hučí to zatížený kolo. Znova mi to vzali na zvedák a vozkoušeli a právě proto že se to ložisko odlehčí tak hučí. Sice je to trošku obráceně než teorie ale dejme tomu. Ještě že se to dá napasovat na obě strany. Aspoň něco udělali soudruzi vychcaně.