Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
Kouř od motoru je cítit uvnitř E39
od pylových filtrů vede taková ta umělá roura do přepážky mezi motorem a interiérem, je to ta pod číslem 7 :Kamil328i píše:Nemáte někdo zkušenost kde všude může být nějaká netěsnost, kvůli které mi skrz ventilátor jde do auta smrad od motoru? Smrdí to jenom někdy, nejvíc hned po nastartování.
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=64&fg=10
Tato roura má v místě napojení na přepážku za motorem takový bajonetový zámek, když se oddělává musí se s ní pootočit a pak jde vytáhnout. Právě v místě toho „zámku“ je těsnění, které bývá často unavené nebo úplně odchlíplnuté a vymačkané, jdou od motoru veškeré smrady (olejové, benzínové atd) přímo od ventilace, a klasický uhlíkový pachový filtr tam je v takovém případě pouze na ozdobu..
Je potřeba tu rouru odpojit a podívat se na to těsnění. Když je KO, stačí vyrobit nové třeba z obyč gumového těsnění do dvěří nebo oken (myslím bytových, ne na autě).
Mě to smrdělo v autě po nastartování a třeba při stání na křižovatce, dlouho jsem hledal příčinu a bylo to toto. Za jízdy to nesmrdělo, protože průvan v motorovém prostoru ten smrad hodně „zředil“, takže to nemělo takovou koncentraci. Líp jsem to tam utěsnil a je po problému.
-
- Člen Klubu
- Klubové ID: 659
To, co píše "mario42" je pravda, jenže je to další netěsnost v klimatizaci, kterou se ty výfukové plyny dostanou až do kabiny. Výfuk začíná u motoru a končí za vozem a pokud je vše OK, tak tou přírubou nemůže dovnitř nic vnikat, protože výfukové plyny to fouká za vozidlo a ne pod kapotu. Určitě máš nějakou netěsnost mezi díly výfuku, které jsou přímo pod motorem. Podívej se na : http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=18&fg=10 .
Mezi číslem (1) a (6) jsou tzv. vlnovce. Buď to vypadá jako hadice od "vysavače" nebo je to takový drátěný pletenec. Tam hledej problém.
.
Mezi číslem (1) a (6) jsou tzv. vlnovce. Buď to vypadá jako hadice od "vysavače" nebo je to takový drátěný pletenec. Tam hledej problém.