Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

e34 tds,mizne mi nafta!

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
vilejs

#1 Příspěvek od vilejs »

nazdar, mam taky maly problem.rano ked idem nastartovat,nechce mi chytit motor,lebo z hadice co ide do cerpadla nejako zmizne nafta..kde by som mal hladat netesnost?cerpadlo mi samozrejme tece ako blazon,ale to ten vnutorny simering.teraz mam haluze kde to este moze netesnit.este predvcerom vsetko fungovalo ok,vcera mu takto zacalo sibat..diky
tds

#2 Příspěvek od tds »

sám jsi nejspíš příčinu našel.naftové vedení vč.čerpadla musí být naprosto bez uniků a netěsností, jinak padá nafta a potom to nechytá.
vilejs

#3 Příspěvek od vilejs »

no takuto odpoved som cakal :D kua teraz ked nejsu penaze...
fafejta

#4 Příspěvek od fafejta »

Asi se netěsnost na simerinku zvedla nad přípustnou mez.Takže za tepla dlouho startuješ,protože dopravní pumpa za tepla jde jen se startérem.U studenýho startu to jde i se žhavením,takže to necháváš asi párkrát načerpat přes klíček.V čerpadle je cca 0.5l nafty,takže to chvilku trvá než se tohle doplní.
No každopádně nicmoc nechávat si ředit nápln v motoru naftou,asi bych takovéhle auto koupit nechtěl.
Obecně nafta padá,pakliže jde na konci systému do něj vzduch,pak se sloupec nafty vrací zpět směrem k nádrži,protože už ho tam nemá co držet.Napln si brčko pitím,konec ucpi prstem,a hladina ti v brčku drží.A v momentě ,když prst sundáš,tak se hladina dá do pohybu,tedy vyteče z brčka.Tak takhle podobně to pracuje i zde.Projdi netěsnost přepadového systému.Otázka je jestli jde vůbec dopravní čerpadlo co je v nádrži.
vilejs

#5 Příspěvek od vilejs »

jo to je jasny..az nato,ze mne za tepla startuje suprove..jen kdyz stoji vic nez 10hodin a pod,vtedy blbne..musim klicem pumpovat naftu jak kar..a jeste jako za trest,stracim vykon..propousti mi turbo hodne oleje..vypada to tak,ze auto konci:)
Odpovědět