Chlapi,neměl jste někdo podobnej problém s tempomatem-poslední dobou mi funguje jako když nefunguje.Když ho aktivuju a při určitý rychlosti zmáčknu + aby zapnul a držel rychlost,tak to někdy nesepne,někdy sepne,teď spíš už nesepne a když zmáčknu + znova,tak se kontrolka tempomatu vypne.Neměl jste někdo podobný problém,co by mohlo bejt country,jestli ten motorek či co v motoru,od kterýho vede ten bowden,nebo je tam ještě nějaká řídící jednotka??Díky za info
mari píše:Můžeš tam mít někde špatnej kontankt,možná je to jenom zasraný. Jinak bys to asi nezap nikdy. Máš to na tříramenym M-volantu? Tam se to čistilo.
No já měl původně 4ramínko,ale tam už to začlo taky haprovat a pak jsem dal 3ramínko a tam to blbne častěji.Ty myslíš vyčistit ty konektory,když se sunda volant,nebo kde se to čistilo??Dík
Přesně tak, vim že to někdo rozebíral a čistil nějakym sajrajtem(nevim jestli to byl tech. benzín či co). Je to jako u ovladače na televizi, starej taky tak nespíná,tak se rozebere, vypucuje a jede dál.
mari píše:Přesně tak, vim že to někdo rozebíral a čistil nějakym sajrajtem(nevim jestli to byl tech. benzín či co). Je to jako u ovladače na televizi, starej taky tak nespíná,tak se rozebere, vypucuje a jede dál.
Hm,tak to prubnu,každopádně nejlevnější varianta opravy,pokud bude fungovat,pak dám vědět.zatím díky.
mě to dělalo špatný péro na spojce, který vrací pedál. Pedál se občas nevrátil uplně na doraz zpátky a zůstal tak 1cm níž, tam už je čidlo tempomatu, takže stačilo nadzvednout nohou spojku a už to šlapalo jak má. Příznaky byly hodně podobný, někdy to šlo, někdy ne.
Nejdřív bych se také podíval na čidlo na brzdovém pedálu, protože tohle čidlo tempomat vypíná. Když mnš blbnul tempomat, tak to vždycky dělalo tohle čidlo.
Pokud ti ale zhasne ta zelená kontrolka tempomatu, a pak už nejde rozsvítit (třeba) stiskem tlačítka, tak to je na 100% něco jiného. Pokud ti kontrolka stále svítí, jen je tempomat deaktivovaný, můžou to být výše popsané příčiny.
Birkoff píše:Pokud ti ale zhasne ta zelená kontrolka tempomatu, a pak už nejde rozsvítit (třeba) stiskem tlačítka, tak to je na 100% něco jiného. Pokud ti kontrolka stále svítí, jen je tempomat deaktivovaný, můžou to být výše popsané příčiny.
No právě,že při opakovaném stisknutí + mi zhasne ta zelená kontrolka tempomatu.
Hansen píše:Druhým stisknutím se tempomat vypíná a třetím se zase zapíná a tak dokola. Nebo je to jinak?
Ale né pluskem na volantu
Jestli to dobře chápu, tak ve chvíli kdy má tempomat "přidat plyn" zhasne ta kontrolka. Jde rozsvítit stiskem tempomatu nebo musíš vypnout motor a po nastartování se vše opakuje?
Hansen píše:Druhým stisknutím se tempomat vypíná a třetím se zase zapíná a tak dokola. Nebo je to jinak?
Ale né pluskem na volantu
Jestli to dobře chápu, tak ve chvíli kdy má tempomat "přidat plyn" zhasne ta kontrolka. Jde rozsvítit stiskem tempomatu nebo musíš vypnout motor a po nastartování se vše opakuje?
Tak tohle odhaduju na ten "bazmekt" co mechanicky tahá za ta lanka, nebo nějaká elektrika. Mívám podobný problém když je venku přes 30. Zatím jsem to nenašel s určitostí.
Birkoff píše:Tak tohle odhaduju na ten "bazmekt" co mechanicky tahá za ta lanka, nebo nějaká elektrika. Mívám podobný problém když je venku přes 30. Zatím jsem to nenašel s určitostí.
Aaa,tak koukam nějaká další z klasických závad na e39!?
Mě prozměnu tempomat nechodí vůbec, a ani tlačítka na volantu na ovládání rádia. Takže chyba asi pod volantem. Jak se k tomu kontaktnímu kroužku dá vůbec dostat? Sem volant ještě nesundával..