Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

oil chladič E34

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
aDAm_2
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od aDAm_2 »

pokud tady dobře čtu tak ten maly chladič před vodním chladičem je na olej na převodovku že?

mám s ním problém :( teče z něj olej, sice ne moc ale ta vanička co je pod ním se špiní :( a jelikož mám automat tak by to mohl být za chvíli velký problém :(

Otázka je jak zjistit zda teče chladič nebo jen spoj?
Vyteče olej když odšroubuju ten šroubek co tam drží ty hadice abych vyměnil ty dva o-kroužky?

vedle v tématu je totiž uvedeno že když automat zařadí z prodlevou je to problém s olejem a nerad bych si ten automat oddělal :(
aDAm_2
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od aDAm_2 »

a další otázka co koupit za olej na dolití ?
vilejs

#3 Příspěvek od vilejs »

najlepsie bude,ked ten chladic vyberes a vypustis cely oil a das aj nove sitko do prevodovky.istota je gulomet:) ked ti neskoro radi,znamena ze mas malo oleja..menic nestiha koli tlaku..normalne vyber ten chladic von a zatesni kde tece(pripadne daj zavarit)..hlavne treba aby bolo dost oleja.to je zaklad.myslim ze do e34 automatu ide obycajny dextron 2.
aDAm_2
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od aDAm_2 »

olej byl měněny před cca 10tkm, tak výměna snad nebude třeba. Ajfelovi když měnili olej v iXku tak tam dali dexronIII
vilejs

#5 Příspěvek od vilejs »

no ale kdyz tece.. automat sa hned dodrbe ked ma malo oleja..dextron 3 je pohoda lesna..to iste ako2ka,len ma redsie zlozenie a nejake ine tlakove vlastnosti.ja sa bojim ked sa jedna o tecenie oleja z automatu:( mne tieklo na 750il a nedolial som a rozbila sa mi prevodovka rovno na ceste..z niciho nic..iba maly dym a konec..ani to nevydalo ziadny zvuk..iba trosku prdol dym a konec:(
aDAm_2
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od aDAm_2 »

m51d25 píše:no ale kdyz tece.. automat sa hned dodrbe ked ma malo oleja..dextron 3 je pohoda lesna..to iste ako2ka,len ma redsie zlozenie a nejake ine tlakove vlastnosti.ja sa bojim ked sa jedna o tecenie oleja z automatu:( mne tieklo na 750il a nedolial som a rozbila sa mi prevodovka rovno na ceste..z niciho nic..iba maly dym a konec..ani to nevydalo ziadny zvuk..iba trosku prdol dym a konec:(
no ale výměna oleje už v případě že je převodovka načnuta nepomůže ne? buď pomůže dolití a nebo repas. Jinak ten olej jako neteče že by se dělaly kaluže, prostě se ta vanička rosi
vilejs

#7 Příspěvek od vilejs »

ahaa tak potom mas uz chyteny menic..holt hydraulika je kurva..na repas zapomen,kup si radeji pouzitou ze par supu..ted zozenes i za 5000korun bars kde na vrakovisti..repas je zdlhavy a stoji vela prachu.takto kopis a za pul dne doma vymenis..http://bmwe32.masscom.net/
aDAm_2
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od aDAm_2 »

měničem myslíš chladič? a 5tis za jete je trochu ulet ne? Co sem koukal tak v německu vyjde new chladič cca na 4,5tyčky.

No ja to zatím vidím na okroužky co tam sou na hadicích, přeci jen kdo ví kdy se měnily a věky nevydrží, těch pak korun za kroužky mě nezabije a aspoň uvídím jestli to je nima nebo chladičem.
lenoch
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od lenoch »

aDAm píše:pokud tady dobře čtu tak ten maly chladič před vodním chladičem je na olej na převodovku že?

mám s ním problém :( teče z něj olej, sice ne moc ale ta vanička co je pod ním se špiní :( a jelikož mám automat tak by to mohl být za chvíli velký problém :(

Otázka je jak zjistit zda teče chladič nebo jen spoj?
Vyteče olej když odšroubuju ten šroubek co tam drží ty hadice abych vyměnil ty dva o-kroužky?

vedle v tématu je totiž uvedeno že když automat zařadí z prodlevou je to problém s olejem a nerad bych si ten automat oddělal :(
Nechci vám do toho kecat, ale ten malý chladič uplně vepředu auta - před vodním a klima-chladičem, tak ten je na olej motorovej. Chladič na klimu máš implantovanej ve vodním chladiči - je tam výměník, kterej teplo předává motorové chladicí kapalině.... Na pravé straně chladiče - při pohledu zepředu auta - máš v horní a dolní časti přišroubované hadice na vtok a výtok chlazeného oleje z převodovky...
aDAm_2
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od aDAm_2 »

no cece taky do toho moc nechu kecat ale koukal jsem do katalogu a takový malý chladiček je na olej z předovodky, kde je umístěn přesně nevím ale řek bych že někde mezi chladičem klimy a vodním.
Vtok a výtok do tohoto chladiče sou připojeny společně jedním šroubem přes dražáček hadic.
Kail
Klubové ID: 1612

#11 Příspěvek od Kail »

Řekl bych že chladič automatu je implementovaný v normálním vodním chladiči - ten malinkej uplně vpředu co je vidět skrz ledvinky je na motorový olej - má ho každý TDSo,ať už manuál nebo automat :wink:
BMWPower
Klubové ID: 950
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od BMWPower »

Kail píše:Řekl bych že chladič automatu je implementovaný v normálním vodním chladiči - ten malinkej uplně vpředu co je vidět skrz ledvinky je na motorový olej - má ho každý TDSo,ať už manuál nebo automat :wink:
JJ. I v E28 je chlazení převodovky navedený do chladiče dopředu. U E34 525i 24V za mřížkama bylo chlazení servokapaliny... :wink:
aDAm_2
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od aDAm_2 »

jestli je oil chladič automatu implementovaný do vodního nevím, jaký je vidět přes ledvinky taky nevím, nekoukal jsem se, jake ma chlazení TDsko jsem taky nezkoumal.

Mě jde prostě o tento chladič co je na odkazu a napojení hadic z předovodky na něho.

http://bmwfans.info/original/E34/tou/52 ... 17_0095/#0

Označení chladiče č.1
Šroubek držící hadice č.8

Předpokládám problém v tomto spoji který je těsněn dvema o-kroužky. Pokud výměna nepomůže a bude dál prosakovat, tipuju to na ten chladič automatu :(
lenoch
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od lenoch »

aDAm píše:jestli je oil chladič automatu implementovaný do vodního nevím, jaký je vidět přes ledvinky taky nevím, nekoukal jsem se, jake ma chlazení TDsko jsem taky nezkoumal.

Mě jde prostě o tento chladič co je na odkazu a napojení hadic z předovodky na něho.

http://bmwfans.info/original/E34/tou/52 ... 17_0095/#0

Označení chladiče č.1
Šroubek držící hadice č.8

Předpokládám problém v tomto spoji který je těsněn dvema o-kroužky. Pokud výměna nepomůže a bude dál prosakovat, tipuju to na ten chladič automatu :(
Tybrďo, tak tenhle chladič vidím poprvé... ty asi nemáš klimu co? Že mi přijde, že to drží na držákách, kde je původně klima-chladič. Tovíš, vyměň ty dva o-kroužky a uvidíš... Možná bych s autem zajel na nějaký kopec tak, abych měl čumák vozu nahoru. Aby ten olej nevytekl z převodovky po odpojení hadice, ale třebas nevyteče ani tak. Rozhodně z toho chladiče to asi vyhrkne... ale když tam pokáždý jednu hadici nacháš zasunutou, tak by toho tolik vytéct nemuselo. Takže asi vyndat ten přední papundekl pod motorem a dát tam nějakou plechovku nebo seřízlou plastovou nádobu třebas od oleje... Držím palce - určitě to bude prolínat jen tudy!:)
aDAm_2
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od aDAm_2 »

lenoch píše:Tybrďo, tak tenhle chladič vidím poprvé... ty asi nemáš klimu co? Že mi přijde, že to drží na držákách, kde je původně klima-chladič. Tovíš, vyměň ty dva o-kroužky a uvidíš... Možná bych s autem zajel na nějaký kopec tak, abych měl čumák vozu nahoru. Aby ten olej nevytekl z převodovky po odpojení hadice, ale třebas nevyteče ani tak. Rozhodně z toho chladiče to asi vyhrkne... ale když tam pokáždý jednu hadici nacháš zasunutou, tak by toho tolik vytéct nemuselo. Takže asi vyndat ten přední papundekl pod motorem a dát tam nějakou plechovku nebo seřízlou plastovou nádobu třebas od oleje... Držím palce - určitě to bude prolínat jen tudy!:)
klimu mám, ono to bude asi někde mezi klimou a vodním. dělat to budu na rampě kde to nechám trochu zkopečka tak sem zvědav jak to dopadne. dolevací otvor na převodovce je vidět? je někde zboku na řidičově straně?
lenoch
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od lenoch »

Tohle mi kdysi poslal jeden maník na dotaz, jak dolít olej do automata: Merka v motorovem prostoru u 525 neni... Je to tim, ze 5q automat kontrolni merku NEMA.
Jako kontrolni sroub u 5q (5HP18) slouzi sroub uprostred vany(vespod) prevodovky myslim ze na 16ku imbus (nebo jiny ale velky), hladina se kontroluje pri nastartovanem motoru!! odsroubovanim tohoto sroubu a
dolevanim(hadickou a nejakou pumpou-vyborny je motorek ostrikovacu ze 120ky) ATF kapaliny, nez zacne pretekat, v teto chvili ma olej spravnou hladinu.. nejlepsi je jeste proradit vsechny kvalty a znova zkusit dolit nez preteka.. a uplne nejlepsi je zasroubovat, projet-nechat automat zaradit vsechny kvalty a znova odsroubovat a dolit..
Kazdopadne pokud nikdo nevi jak dlouho v te provodovce olej je a kolik ma najeto tak vymenit ... vcetne filtru!! - ten je pristupny po sundani plechove vany - takze rovnou pri koupi filtru koupit i tesneni vany..
aDAm_2
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od aDAm_2 »

tak jsem chtěl o vikendu vyměnit ty gumičky, hodil jsem auto na rampu a šel jsem hledat šroub na převodovce pro dolití oleje a ejhle problém, nikde jsem ho tam nenašel, kde to tam je?

jinak je to iXko
Odpovědět