Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

E39 - vyosené zadní kolo

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
Susi

#1 Příspěvek od Susi »

Čau kluci,

včera jsem si všiml, že mám pravý zadní kolo třošku (opravdu malinko) vyosený - horní část disku jde dovnitř.
Zpozoroval jsem to náhodou a skoro to není vidět.

Je to nějakým silentblokem, čepem, nebo čím? S podvozkem jsem od koupě (12.000km) nic nedělal, ale byl jsem na jeře v servise u Pupiků a podvozek byl v cajku.
Chci se předem informovat, co mě čeká... :) Auto bouraný nebylo.

Díky za info. :wink:
vilejs

#2 Příspěvek od vilejs »

ahoj.skus kukes ci nemas potrhane silentbloky ramena..tie na napravnici co su..to zvykne kazdemu odist a vymena je nechutne zdlhava:(
mario42
Klubové ID: 1637

#3 Příspěvek od mario42 »

zadní kola mírně do A jsou u E39 běžný jev. Pokud je to jak píšeš pouze velmi mírné, vůbec se tím neznepokojuj
Susi

#4 Příspěvek od Susi »

mario42 píše:zadní kola mírně do A jsou u E39 běžný jev. Pokud je to jak píšeš pouze velmi mírné, vůbec se tím neznepokojuj
Jasně, zas tak mě to nepálí, je mi jasný, že to bude nějaká menší vůle v uložení. Nic tam ale nebouchá, ani neklepe.
Momentálně dojíždím pneumatiky, takže ani ty mě moc neštvou, každopádně na příští léto chci přezout na nový a nechci, aby se mi sjížděly ke straně.

Že je to normální jev znamená, že je to častá závada? Jestli dobře rozumím, tak je to silentblokem na zadním rameni.
Šlo mi taky o to, aby to nevěštilo nějakej větší problém s nápravou a nechtělo se mi kolo třeba odkutálet během jízdy (jako se tu někomu stalo na E36)

Můžu s tím teda normálně jezdit a až při příštím servise nechat opravit?
mario42

#5 Příspěvek od mario42 »

stoupni si zezadu k jakýmukoliv ojetýmu E39 a porovnej si u něj svislý odklon kola předního a zadního (u toho předního to můžeš udělat jen v případě že nemá nikam natočený volant, protože s rejdem se u něj mění i ten odklon). To je jedno, když tedy budou přední kola v rovině tak se ti budou jevit jako přesně kolmá k silnici, ty zadní naproti tomu budou velice mírně (ale opravdu mírně) do A. Toto mě trochu děsilo vlastně na všech ojetých E39, na které jsem se byl v rámci výběru budoucího auta podívat. Ať už je to způsobeno čímkoliv, nemyslím že by šlo o nějakou vážnou věc. Podívej na první X5, ty mají kolikrát zadní kola v ještě větším sklonu
vilejs

#6 Příspěvek od vilejs »

mario ma pravdu.predok negativny,zadok pozitivny...ale ked mas moc velky,tak treba kuknut na geometriu ci si v norme..
Susi

#7 Příspěvek od Susi »

Supr, díky kluci. :wink:
BMWX5power
Klubové ID: 1795

#8 Příspěvek od BMWX5power »

ja bych zajel na geometrii
BMW e66 745Li
BMW e53 X5 3.0D
Susi

#9 Příspěvek od Susi »

petr-p10 píše:ja bych zajel na geometrii
Souhlasím, stejně to mám v plánu.
Po sezóně nechám zkontrolovat/opravit podvozek a zajedu na geometrii.
Susi

#10 Příspěvek od Susi »

mario42 píše:stoupni si zezadu k jakýmukoliv ojetýmu E39 a porovnej si u něj svislý odklon kola předního a zadního (u toho předního to můžeš udělat jen v případě že nemá nikam natočený volant, protože s rejdem se u něj mění i ten odklon). To je jedno, když tedy budou přední kola v rovině tak se ti budou jevit jako přesně kolmá k silnici, ty zadní naproti tomu budou velice mírně (ale opravdu mírně) do A. Toto mě trochu děsilo vlastně na všech ojetých E39, na které jsem se byl v rámci výběru budoucího auta podívat. Ať už je to způsobeno čímkoliv, nemyslím že by šlo o nějakou vážnou věc. Podívej na první X5, ty mají kolikrát zadní kola v ještě větším sklonu
Dneska ráno jsem okukoval jednu celkem voňavou X5 (předFL) u nás před barákem a měla "A" na obou zadních kolech a trochu větší než já... :lol: :lol: :wink:
mario42

#11 Příspěvek od mario42 »

Tak vidíš. To svoje auto nesmíš tak pozorovat, jinak se z toho zblázníš. Věř zkušenýmu... :lol: :lol: :wink:
Odpovědět