Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

prasklá hlava:'-( e34

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
VELMEN

#1 Příspěvek od VELMEN »

Tak jsem tu teď jako blázen sháněl váhu a voln. ventil a dnes jsem kokot zjistil,že je to trochu jinak. Tak po ujetí 10km dolívám čtvrt litru vody a z auta nic neteče těsnění jsem dával a nový olej taky prostě všechno..tak odšroubuju víčko motoru a hned bylo jasno. všude úplně bílo...nalhávat si,že to bude jen těsnění pod hlavou nemá cenu...kára nedrží otáčky..za studena se celá klepe a když jsem třeba měřil olej ,tak tam je dost nad vrchní ryskou,takže tam musí být tlak jako kráva. A otázky. Může onen špatný volnoběh a když auto vůbec nejde za plynem způsobit i prasklá hlava? Mechanik říkal,že to pod 20tis za opravu nepůjde..budou se měnit i gurefa apod..asi taková repase motoru..jestli mě i pak něco většího nasere,tak někomu prodám pěknou libovku bo tam toho už je novýho fakt mraky..Jaký byl tedy postup při takové repasy motoru a i s odhadem ceny? Mám na mysli,jestli se nevyplatí zariskovat a sehnat starší motor a popř vaše zkušenosti....je to e34 525i,24V,r.v 4/91 tedy ještě bez vanosu a manuál. Díky moc za vaše rady. Vysralo se mi teď toho víc a teď navíc ještě budu nepojízdnej. Auto mám rád,ale jestli bude dál zlobit tak fakt půjde. A sere mě ,že mám nejspíš po big BMW..
Strosek
Klubové ID: 2567

#2 Příspěvek od Strosek »

VELMEN píše:....a z auta nic neteče těsnění jsem dával a nový olej taky prostě všechno..tak odšroubuju víčko motoru a hned bylo jasno. všude úplně bílo

...nalhávat si,že to bude jen těsnění pod hlavou nemá cenu...

A sere mě ,že mám nejspíš po big BMW..
Jaký jsi dával nový těsnění ?

Klidně to může být těsnění pod hlavou. Hlava nemusí být prasklá.
V každým případě musí hlava dolů, že - nechat otlakovat, když bude dobrá tak nechat strovnat, pak nechat srovnat blok - to je kurevsky důležitý - lidi nechaj rovnat jen hlavy a pak to dělaj 2x, 3x,... :twisted: no a pak dál, co to bude potřebovat - třeba nic. Takže 3 důležitý kroky a minimálně těsnění pod hlavu.

Pokud nemáš práci zadarmo, tak se dostaneš na cenu staršího motoru, na který ti většinou prodejce dá nějakou záruku. Spočítej si náklady na opravu - dělá to na mě dojem, že ten mechanik není moc dobrej - straší tě, sám se toho asi bojí....
Než nechat dělat opravu u takovýho mechoše, to radši sežeň jinej motor. :wink:
BMWPower
Klubové ID: 950
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od BMWPower »

Mám přesně takovej motor úplně k hovínku. Pokud bys ho chtěl??? Zatím se mě ozval jenom jeden kupec(a to ještě ze Slovenska). Má nalítáno 200 000tkm. nikde nic nemlátí ani za studena a už vůbec ne za tepla.Bohužel je bez elektriky.
Strosek

#4 Příspěvek od Strosek »

BMWPower píše:...Bohužel je bez elektriky.
To mu asi moc vadit nebude, vzhledem k tomu, že má elektriku v autě a měnil by jen to "železo". :D
VELMEN

#5 Příspěvek od VELMEN »

BMWPower píše:Mám přesně takovej motor úplně k hovínku. Pokud bys ho chtěl??? Zatím se mě ozval jenom jeden kupec(a to ještě ze Slovenska). Má nalítáno 200 000tkm. nikde nic nemlátí ani za studena a už vůbec ne za tepla.Bohužel je bez elektriky.
Njn,ale jak má člověk vědět,že to u toho starýho nebude za chvíli to samý...ty jsi ho měl v káře a proč jsi ho vydlabal? Popř za kolik by byl?
VELMEN

#6 Příspěvek od VELMEN »

Strosek píše:
VELMEN píše:....a z auta nic neteče těsnění jsem dával a nový olej taky prostě všechno..tak odšroubuju víčko motoru a hned bylo jasno. všude úplně bílo

...nalhávat si,že to bude jen těsnění pod hlavou nemá cenu...

A sere mě ,že mám nejspíš po big BMW..
Jaký jsi dával nový těsnění ?

Klidně to může být těsnění pod hlavou. Hlava nemusí být prasklá.
V každým případě musí hlava dolů, že - nechat otlakovat, když bude dobrá tak nechat strovnat, pak nechat srovnat blok - to je kurevsky důležitý - lidi nechaj rovnat jen hlavy a pak to dělaj 2x, 3x,... :twisted: no a pak dál, co to bude potřebovat - třeba nic. Takže 3 důležitý kroky a minimálně těsnění pod hlavu.

Pokud nemáš práci zadarmo, tak se dostaneš na cenu staršího motoru, na který ti většinou prodejce dá nějakou záruku. Spočítej si náklady na opravu - dělá to na mě dojem, že ten mechanik není moc dobrej - straší tě, sám se toho asi bojí....
Než nechat dělat opravu u takovýho mechoše, to radši sežeň jinej motor. :wink:
Já už ani nevim asi gufero,pak ještě jedno a pak pod měrkou oleje prostě olej z toho nekape a ani ho kára moc nežere..tak to je mazec teda a asi pak i novek olej to je jasný,když je smíchanej s vodou. Jezdit s tím teď někam dál je asi vražda co? Nebo jde udělat něco ,aby se nezadřel hned?
Hoonnza

#7 Příspěvek od Hoonnza »

hele srovnat blok ..? to jako vyndat a dát někomu kdo to dělá ..? nebo já nevim ted tam budu dávat nový těsnění a srovnanou hlavu tak abych to nedělal za chvíly znova ..Sorry za asi debilní otázky ale tohle dělám poprvé :lol:
Strosek

#8 Příspěvek od Strosek »

Hoonnza píše:hele srovnat blok ..? to jako vyndat a dát někomu kdo to dělá ..? nebo já nevim ted tam budu dávat nový těsnění a srovnanou hlavu tak abych to nedělal za chvíly znova ..Sorry za asi debilní otázky ale tohle dělám poprvé :lol:
Nejdříve musíš samozřejmě zjistit, jestli je to potřeba. Osvědčenou metodou je třeba zkouška velkým brusným kotoučem,...
V případě, že jsou na povrchu velký převýšení - u závitů bývaj takový kopečky, jinde zas prohlubně, tak musí blok ven a na brusku, nebo zaškrabat - pozor - zaškrabávat umí skoro každej - ale ze 100 lidí umí zaškrabávat dobře jen třeba 5 lidí.

Pokud se dá srovnaná hlava na nerovnej blok, tak se nemusí nic stát a nebo to bude ještě horší než před tím - to se stalo mně.
Tak jsem prodlouženého času kdy byla hlava dole využil k důkladnějšímu proinvestování :twisted: . Koupil jsem třeba nový šrouby ( často to lidi nedělaj, ale má se to dělat ), vyleštil jsem si ventily, pak zabrousil v sedlech, protože po přeleštění samozřejmě netěsnily :twisted: ,....
Hoonnza

#9 Příspěvek od Hoonnza »

takže šrouby taky jo ..? nevim čim to ale jeden se mi šprajcnul a nešel vytáhnout .. no ten chlápek v opravně si stim poradil ale nějak sem nechápal proč a co je špatně .. jak řikám dělám to poprvé a to jako pokus-omyl takže sem zvědavej co se ještě posere a jak to nakonec dopadne... nevíš na kolik vyjdou ty šrouby ..? a jestly je to opravdu tak důležitý..?
Odpovědět