hoj lidi, jsem tu nový a mám hnedka dotaz, chci koupit bmw 540i s automatem, moc pěkné auto v pěknym stavu a mě zajímá tohle
auto při akceleraci v otáčkách do 2000/min klepe, prý to dělá unašeč v převodovce, bohužel se to rozklepe i při mírnějším přibrždění...co se s tím dá dělat a kolik mě to bude stát, at vím jestli se na to vykašlat nebo ne
arc píše:hoj lidi, jsem tu nový a mám hnedka dotaz, chci koupit bmw 540i s automatem, moc pěkné auto v pěknym stavu a mě zajímá tohle
auto při akceleraci v otáčkách do 2000/min klepe, prý to dělá unašeč v převodovce, bohužel se to rozklepe i při mírnějším přibrždění...co se s tím dá dělat a kolik mě to bude stát, at vím jestli se na to vykašlat nebo ne
To říkal prodejce, že je to "unašeč" ?
Tak ať to dá opravit on, ne, když to ví, čím to je.
Oprava může stát klidně okolo 30 tisíc. Nebo sehnat jinou starší převodovku - ta se dá koupit od ceny okolo 8 tisíc.
me to taky dela a je to problem na kardanu, navim jeste presne kde ale bud urvane stredove ulozeni nebo zadni kloub co jde do diferaku ... co by tak v prevodovce mohlo mlatit? to se mi moc nezda a jak rika kolega at to necha opravit prodejce
Všichni to hledaj jinde - sváděj to na kardan - jak se asi může jen tak stát nevyváženým ? Já myslím, že automatická převodovka může dělat tyto potíže. Škoda, že se k tomuto nevyjádří někdo, kdo tady určitě je a rozumí automatům, má zkušenosti.
NJN jsou lidi, kteří zadarmo prostě neporadí. Nemaj čas.
tento problem som raz zazizl na 740i.symptomy su rovnake.boli tam spalene lamelky a v servise povedali ze bud novu prevodoku,alebo 40000sk za opravu:)ha ko..ti:) skus na ryske kuknut aku farbu ma olej v tej prevodovke a ako smrdi.tak zistis ci to bolo knedlene.ak bude smrdet a bude tmavsi ako normal,tak nekupovat.tot moja rada.automat funguje super,kym menis olej.
tak kdyz to chce predat,tak kukenzi na to lozisko,ci je spravne namontovany..aspon ci sedi na starych dierach..myslim hrany drziaka..ci to dal aspon na povodne miesto..a stou mierkou sorry:)este spim:)ale ten olej stoji zato kuknut,fakt.80% automatou odide koli nemeneniu oleja.te je svata pravda.
ked tak nad tym rozmyslam,zas som napisal blbost.vsak to lozisko nema nejaky vplyv na trasenie auta,aj ked je zle namontovane.ani kardan by to nemal byt,aj ked ho zlozili inak ako rozobrali.do 2000rpm by to robilo akurat tak slabe sklby a zvuky a stale by to silnelo.kedze to prestava na vyssich otackach,bude to prevodovka.podlamna na 101% je to v prevodovke a tie lamely...uz som sa zobudil
hmm, lamely.....lamely by cukaly při rozjedu ale nerozkmitali cely auto, navíc co se týče nemění olee, puvodní majitel je první majitel který to auo udržuje ve velmi dobrém stavu tak nevěřím, že by zanedbal výměnu oleje
Lamelama to může bejt, mě ze začátku taky drnčelo celý auto ale jen když jsem to víc opral, pak to přestalo drnčet a už to jen klouzalo a nedalo se s tím rozjet, a taky jsem hledal závadu na kardanu mlátilo to jakoby do kasle a přitom to byly lamely
inak je to mozno ten menic..som sa pytal kamosa,odisiel mu raz a robilo to to iste.dal za pouzity 7000sk..to by som skor kupil asi komplet pouzitu prevodovku.pre istotu..bohvie co tomu naozaj je.vsak povedz predavajucemu nech da dole z ceny nejaku sumu napr.25000 za opravu a vybavene ja osobne sa automatov bojim ako certa..moja byvala 750il by otom mohla rozpravat,ako ma nechala na pristavnom moste v zacpe.hamba
automat jsem ted kuchal a lamely to urcite delat nebudou, to je nesmysl ... to by ta pevodovka vybuchla takove vibrace kdyz je to vsechno ulozene na milimetr presne ty kose s nema ... olej mam cerveny nesmrdi, prevodovka radi jak ma ciste ... ten menic by me taky zajimal to je dost mozny problem ... posledni dny resim ten kardan tak dam echo zda je problem tam nebo ne