Mám e34 525TDS s klasickou dvouzonovou klimou - třema ovládacíma otočnýma čudlíkama - prostě ta klasická klima-socka. Rád bych věděl - má tahle klima pilovej filtr?? A pak jak se čistí ta klima?? Nějakým sprayem prý pro vychcípání bakterií vytvářejících nepříjemný zápach... kam a kudy se to všude stříká a kolik to tak stojí? Děkuji:)
Pavel píše:pilový filtr je u spolujezdce za topením...sundat kastl a tam vzadu ho najdeš...doporučuji častěji měnit nebo si klimu odvaříš
Takže je i v týhle starý klimě jo??? A to je filtr přes který jde vzduch zvenku? Když dám cirkulaci vnitřní, tak to krz něj nejde? Jak často se má měnit? Nebuj - klima je zatím ko....
jde to přes něj i když je cirkulace.desinfekce klimy se provádí tak že vytáhněš filtr, před větkák začněš při plném průtoku solit ten přípravek a potom nasadíš novej filtr.
ba95 píše:ja mam v e34 automatickou klimu a žádnej filtr tam nemam,jak je to možný?
Čoveče tak sem včera na to koukal a filtr tam taky nemám. Ale jen z toho důvodu, že se ucpal a nikdo ho tam už nedodal. Ale asi ho tam taky nebudu dávat, abych to každej rok nemusel jak pako měnit. Bude to něčemu vadit krom toho, že mi dovnitř bude lítat bordel?:)
ba95 píše:ja mam v e34 automatickou klimu a žádnej filtr tam nemam,jak je to možný?
Čoveče tak sem včera na to koukal a filtr tam taky nemám. Ale jen z toho důvodu, že se ucpal a nikdo ho tam už nedodal. Ale asi ho tam taky nebudu dávat, abych to každej rok nemusel jak pako měnit. Bude to něčemu vadit krom toho, že mi dovnitř bude lítat bordel?:)
Vždycky, když jsem ho měnil, tak byl pěkně zasranej - i po roce. Bylo na něm listí,..., polystyren - když soused piča zateploval - bordelu dost, věřím tomu, že to nějakou škodu napáchat může.
Přesně kvůli tomu že tam nemáš a nedáš ten filtr se ti zasere výparník klimy bude to mít nenapravitelně nižší průtok vzduchu a bude to z toho foukat ozon jako by jsi tam dal smradlavé ponožky.myslím že vyměnit 2x do roka filtr za 100,- není až zas taková položka.
coze?kde maji filtr za 100korun? ty vogo tu v bratislave nenajdes pod 800sk...extrem!ja som ten stary vypral vo vani,je taky handrovy a stacilo to..ale novy by som pirijal.
T613 píše:filtr na klimu v kabine byl az od urciteho roku nahoru 93+ nebo tak nejak, je to tak i u E32 takze u starsich rocniku ho najit nemuzes
Jsem přesvědčenej, že filtr se tam dával s klimou = pokud má auto klimu = musí mít i filtr.
no ty ho tam mas protoze mas 540 rv dost vysoko, ale ja jsem mel 540 z r.92 a ta ho nemela (dual klima) to same E32 kde je to uplne stejne, jedina ktera mela filtr byla r.93
a nemyslim ze tam nebyl protoze ho nekdo vyhodil ... nebyl tam ani kde dat, vetsinu topeni jsem rozebral do sroubku a pravda ze vyparnik na klimu byl trochu zadrbany
m51d25 píše:coze?kde maji filtr za 100korun? ty vogo tu v bratislave nenajdes pod 800sk...extrem!ja som ten stary vypral vo vani,je taky handrovy a stacilo to..ale novy by som pirijal.
No tak střelil jsem to, ale u kelly-ho kupuju kabinový za 250,-
250 je luxusna cena:) idem porad kuknut na nete ich katalog.ps.dal som pred vsetky tlmice vyfuku:)vsak vis..ide to ovela lepsie:)hned vyskocia otacky a turbo moze rychlejsie nastupit..parada