Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
Sbíhavost přední nápravy u e34 v mm
-
- Klubové ID: 2567
Se 100% jistotou ti můžu říct akorát to, že má sbíhavost ( v žádným případku rozbíhavost ), myslím asi 1 mm. Ale to se musíš mrknout do nějakejch tabulek.lenoch píše:Ahojte. Rád bych si seřídil geometrii přední nápravy u e34 525TDS combi, jen nevím, kolik ta sbíhavost má být... neporadíte mi někdo?:) Potřeboval bych udaj v mm - budu to měřit na ráfkách... a má e34 doufám sbíhavost a ne rozbíhavost...
Děkuji moc!! Jako jediný jsi mi pomohl - díky tobě to mohu zítra naštelovat:) Strosekovi také děkuji za pomoc!! Jináč k ostatním asi toto: postaru pomocí trubky to vypadá dost jezeďácky - pravda. Laserová technika je o 1000% přesnější. Bohužel přesné seřízení sbíhavosti závisí na více faktorech než pouze na dokovalém měřiči sbíhavosti. K čemu je vám, že vám sbíhavost změří na tisíciny, když máte kleplý ráfek o milimetr?? Nebo třebas i blbě sedí na kotouči? Komu při měření sbíhavosti změřili sbíhavost a pak o půlotáčku kola šouply auto aby mohli změřit sbíhavost podruhé a udělat z těchto dvou hodnot průměr a eliminovat tak ohlé ráfky a pod?(PS. kdo si myslí že má dokonale rovná kola je blázen, krom lidí, co si je před týdnem koupily nové...). Takže má šuplero-trubková metoda má samozřejmě o řády horší přesnost měření, ale díky tomu, že si to dělám sám a udělám si na to čas, tak mohu eliminovat vlivy, které mohou fatálně ovlivnit celé měření a na což při laserové geometrii serou. Ti se jen zeptají - nemáte naražené kolo viďte? Takovéto sebevědomí, že sbíhavost dokážu seřídit dost dobře beru hlavně z toho, že na nových gumách teď jezdím třetí sezonu - mají už 50tis km a vzorek je stále nadprůměrný... Ale děkuji všem za příspěvky:) BMW zdar!oldaf píše:SBÍHAVOST 2,2mm +-0,6mm
No, ty tři sezony sem najezdil s gumama na e30. Tam mam klasiku - 195/55/15" a je to nějakej noname.... nejlevnější z německa... já ale jezdím jako tatík, spíš dědoušek... málokdy tomu dam napít... jinak po první sezóně bylo vidět, že zadní sou ojetý víc než přední, tak sem je druhou sezónu prohodil a třetí taky... takže sou všechny sjetý stejně:) Ale jak říkám - furt mají přes 5mm...miloshm píše:Trochu OT, ale co máš za gumy a v jakým rozměru? Já jsem měl Falken a zadní po 18 tis. byly na vyhození, přední na tom nebyly o moc líp.
-
- Klubové ID: 1612
lenoch píše:Děkuji moc!! Jako jediný jsi mi pomohl - díky tobě to mohu zítra naštelovat:) Strosekovi také děkuji za pomoc!! Jináč k ostatním asi toto: postaru pomocí trubky to vypadá dost jezeďácky - pravda. Laserová technika je o 1000% přesnější. Bohužel přesné seřízení sbíhavosti závisí na více faktorech než pouze na dokovalém měřiči sbíhavosti. K čemu je vám, že vám sbíhavost změří na tisíciny, když máte kleplý ráfek o milimetr?? Nebo třebas i blbě sedí na kotouči? Komu při měření sbíhavosti změřili sbíhavost a pak o půlotáčku kola šouply auto aby mohli změřit sbíhavost podruhé a udělat z těchto dvou hodnot průměr a eliminovat tak ohlé ráfky a pod?(PS. kdo si myslí že má dokonale rovná kola je blázen, krom lidí, co si je před týdnem koupily nové...). Takže má šuplero-trubková metoda má samozřejmě o řády horší přesnost měření, ale díky tomu, že si to dělám sám a udělám si na to čas, tak mohu eliminovat vlivy, které mohou fatálně ovlivnit celé měření a na což při laserové geometrii serou. Ti se jen zeptají - nemáte naražené kolo viďte? Takovéto sebevědomí, že sbíhavost dokážu seřídit dost dobře beru hlavně z toho, že na nových gumách teď jezdím třetí sezonu - mají už 50tis km a vzorek je stále nadprůměrný... Ale děkuji všem za příspěvky:) BMW zdar!oldaf píše:SBÍHAVOST 2,2mm +-0,6mm
Osobně jsem vždy autem popojížděl o půl otáčky - naše geometrie ani nedovolila pokračovat,když jsem autem nepopojel

Tak to koukám Kaile, že se s tím popojíždí... jo, to je fajn, nechat si i změřit veškerou geometrii - aspoň víš na čem jsi. No, tak sem to o víkendu porychtoval - cca za půlhodky hotovo:) Ale povolit tu štelovací tyč byl porod - klasika:) Tak sem na ní navařil matici, abych to mohl příště štelovat klíčem a zapatlal sem to celý resistinem, abych to za rok povolil:)
-
- Klubové ID: 2567
Na tý spojovačce by nemělo být pácháno velký násilí a ani by se na ní nemělo nijak vařit,..., nebo nahřívat autogenem.lenoch píše:.. Ale povolit tu štelovací tyč byl porod - klasika:) Tak sem na ní navařil matici, abych to mohl příště štelovat klíčem a zapatlal sem to celý resistinem, abych to za rok povolil:)
Dobrej servisák, mi říkal, že je to prasárna. Že se tím poničí ty čepy a pak se daleko dříve odejdou.
No, ono když sem to povoloval, tak sem veliký násilí musel použít a jeden čep to podle mě odnesl. Sice ještě nemá vůli, ale... bylo to totálně zahnilý... naklepávání kladivem nepomáhalo:( Na tu spojovačku sem to přivařil až když to bylo venku. Je to prasárna - může to i prasknout, ale podle mě to v poho vydrží a při dalším štelování to půjde samo:)Strosek píše:Na tý spojovačce by nemělo být pácháno velký násilí a ani by se na ní nemělo nijak vařit,..., nebo nahřívat autogenem.lenoch píše:.. Ale povolit tu štelovací tyč byl porod - klasika:) Tak sem na ní navařil matici, abych to mohl příště štelovat klíčem a zapatlal sem to celý resistinem, abych to za rok povolil:)
Dobrej servisák, mi říkal, že je to prasárna. Že se tím poničí ty čepy a pak se daleko dříve odejdou.
Dík:) Taky zastávám pravidlo - co můžu, zkurvím si radši sám, než aby mi to posrali jiní:) Čas je, něco o tom vím tak co:)m51d25 píše:moje skusenost je: udelej si to pekne sam:)byl jsem uz 100 000krat na geometrii vseho druhu a vzdycky jsem to musel dodelavat rucne v garazi...lenoch ma pravdu..s tym se treba pohrat,nech to trva kolik chce.ja osobne to delam spagatem..stara skola