Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

e34 nastaveni domu rizeni

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
vilejs

#1 Příspěvek od vilejs »

ahoj.nevi nekdo jak se utahuje ten sroub na domku rizeni?mam komplet nove cepy vsechny a furt mi to vykazuje vuli a nevraca se mi volant..zoufalka jak hovado..na geometrii jsem uz byl.
Helldiver

#2 Příspěvek od Helldiver »

Zdvihni auto za predok aby predne kolesa volne viseli vo vzduchu, uvolni tu maticu (tusim 17) na prevodke rizeni a potom jemne otacaj tym imbusom, ked ho mas dotiahnuty moc (nevracia sa volant) tak skor povoluj, vzdy povol o pol obratky a chod skusit pohybat kolami, nesmu mat velky odpor, ale pritom sa snaz aj minimalizovat volu v riadeni... Je to pomerne narocna robota, uplne najlepsie sa to robi na prevodke, ktora je vysrobovana z auta.
vilejs

#3 Příspěvek od vilejs »

fuha no dnes to skusim.dakujem za radu.snad to nepokazim:)ps.ma byt nastartovane pritom,alebo bez motora?
Helldiver

#4 Příspěvek od Helldiver »

Nastavujes s vypnutym motorom an co najmensiu volu, ktoru tam ale este stale bude urcite mat, pri natlakovani serva by sa to malo dovymedzit - ale valna vacsina prevodiek v E34 a E32 je uz proste vyhonenych, je to proste tak, jedine riesenie ako sa zbavit uplne vole v riadenii je kupa novej prevodky.
vilejs

#5 Příspěvek od vilejs »

no skusim.mam tam iba 250tis,tak snad s toho neco bude.a mam znameho co ma tolik dilu ze s nimi uz i bydli:)zitra dav vedet ako som dopadol.toto forum je proste super:) chodil som na bmwclub.sk a tam mi nikdo neoradil,iba ma poslal do prdele..tu je to uplne ina kava.ma to vaznost aj uroven :wink:
Helldiver

#6 Příspěvek od Helldiver »

ja mam nalietanych 225tkm, a prevodku som radsej vymenil daval som tam jednu z buraneho touringa co jazdil len po nemeckych cestach nejkych 150tkm a je to vyrazne lepsie (hlavne je to servotronic), ale uplne krasne ostre riadenie ako na E30 (co bola inac uplna sunka, ale tam sa na riadeni nema co dosrat proste, ovela lepsi system) to neni ani nahodou.
vilejs

#7 Příspěvek od vilejs »

no kdyz se nepovede dnes to nastaveni, koknu se po nove prevodce..doufam ze to nebude stat milion yenu:)
Helldiver

#8 Příspěvek od Helldiver »

cca 15K. Tiez nad tym vazne uvazujem - akurat je pruser ze ked chcem servotronic (co uz chcem odkedy ho mam) tak potom 30K a viac a to uz je za prevodku faaakt hodne.
vilejs

#9 Příspěvek od vilejs »

kolik?!? to je strasny!!!to musim dnes nastavit svedomite:)no to je pruser.ted jsem koupil totiz alu orig. BMW vielspiechen.kovane a nemam na prevodku ..co na prevodku..ani na najem pomalu:)
vilejs

#10 Příspěvek od vilejs »

no tak vcera som to nastavoval a fakt to bolo asi moc dotiahnute..povolil som asi 90 stupnov a je to ovela lepsie:) este dnes sa nato kuknem znova,lebo na dialnici mi to beha ako keby som mal mastne gumy ci co?!auto ide rovno,ale stale musim korigovat volantom ..original ako keby som mal hovno na gumach:) mam 225,55 r 16..to by malo byt nalepene na ceste nie?
Helldiver

#11 Příspěvek od Helldiver »

Geosku, specialne zbiehavost prednej napravy mas nastavenu dobre?
vilejs

#12 Příspěvek od vilejs »

bol som v alfatyre a tam mi komplet vsetko nastavili..ale mam pocit ze zle.uz mi to tam raz pokazili na e32 a musel som ist znova do mikony..nemaju softver skoro na nic..skusim este do mikony,tam je 100% ze to bude ok.kua zas 1000sk ..kazdy den ako obycajne:)
Helldiver

#13 Příspěvek od Helldiver »

poznam v BA cloveka co robi geosku za 500, ma 20 rocne skusenosti a kazdy s nim je spokojny. Bol som aj na geometrii kde vypytali 1300, lebo mali nejaky hypermoderny stroj, ale chalan co to obsluhoval netusil o com to je, pomaly sa mna pytal na hodnoty a ci ma byt auto zatazene alebo nie, nevedel to dobre nastavit, vzdy potocil moc tyckou riadenia... Dolezite je aby to robil stary profik a nie mlade ucho co nema trpezlivost a skusenosti...
vilejs

#14 Příspěvek od vilejs »

fiha to by bolo super:) dal by si info kde ho najdem?rad by som to mal vsetko dobre nastavene.
Odpovědět