Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Brzdy E39 523i

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
mari

#1 Příspěvek od mari »

Ahoj, mám prosbičku. Včera sem měnil destičky na předku E39 523i. Dal sem tam desky ICER z Kelly za cca 1300,- a brzdy pískaj jak u autobusu. Kámoš mi řek že sem to posral že sem tam dal tak levný desky, že BMW maj tvrdý kotouče a potřebujou min. ATE za 2200,- že se pískání nezbavim do konce životnosti desek. Připadam si jak idiot když dojíždim do křižovatky s pískotem jak sviň. Je naděje že to přestane samo nebo neni nějakej tríček na to (krom toho koupit tam jiný) protože jinak se asi z toho zvuku zbláznim.
Butch5
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Butch5 »

Kamos si ode me taky koupil ICER, protoze chtel setrit a taky mu to piskalo, asi prvnich 500 km a pak si sedli, ale taky si sednout nemusi, jsou to levny desky a podel toho se chovaji. Priste , nez budes neco kupovat, over si cenu u me, davam dobry slevy a mohl jsi mit ty ATE za 1690,- ode me.
mari

#3 Příspěvek od mari »

Tak když se ty mrchy neumravní tak je nakopnu ze skály a koupim od tebe ty ATéčka protože takhle si fakt připadam jak v popelářskym voze. Každej na mě čumí jak na kreténa.Nevim proč to vůbec vyrábí když jsou na hovno. Asi proto že je debilové jako sem já je koupěj, jenže jiný zrovna nebyly a já nechtěl zkurvit kotouče.
Strosek
Klubové ID: 2567

#4 Příspěvek od Strosek »

Pískání brz, ale není v drtivý většině způsobeno spojením materiálů - kvalitní kotouč / "nekvalitní" destička.

Způsobuje to rozvibrování desky. Chce to vyndat, pořádně vyčistit styčný plochy deska/pístek a namazat měděnou pastou.
Pak taky je dobrý nechat starší kotouče srovnat na dobrým soustruhu, i když nemaj "rantl", stejně nejsou dokonale rovinný, a když na ně příjdou nový desky, tak zákonitě dosedaj na křivo - i když to jsou třeba jen tisíciny milimetru, tak všechno hraje roli....
mari

#5 Příspěvek od mari »

Dobře ale to by to pískalo pořád ne? A ne jen při určitým tlaku na pedál brzdy. Já přece nebudu přerovnávat kotouč když to bylo do teď v pořádku, nebo tam dávat nějakou pastu. Dám nový desky a musí to sedět jak prdel na hrnci, žádný rovnání. Kdyby to vibrovalo tak to hází do volantu. To se mi nezdá.
mari

#6 Příspěvek od mari »

Navíc nechápu co bych čistil na novejch destičkách a dokonale čistejch kotoučích, to mě hlava nebere. Uvidím co se bude dít dál, zatím je tam nechám a když to nepřestane tak je tady někomu za 500 prodam ať si je natře měděnou pastou :lol: a může jezdit
libovka

#7 Příspěvek od libovka »

Ale ty destičky by se fakt měli mazat tou pastou.BMW na to dokonce prodává vazelínu.
Jinak si myslím,že to pískání je dané kvalitou těch destiček.A pak se od toho odvíjí i jejich účinek.Např.při zahřátí znatelně vadnou.
Můj názor je,že na brzdách se nemá šetřit.
mari

#8 Příspěvek od mari »

Řekni mi k čemu je ta vazelína dobrá? Je přece úplně fuk jestli tam dám nějakou pastu, stejně se ošoupe. Teoreticky to bude snižovat tření a tim brzdnej účinek. To můžu rovnou namazat sádlem a pískat to nebude ale taky brzdit.
mari

#9 Příspěvek od mari »

Teoreticky by to pískání mělo zmizet až se destička obrousí podle dosavadní stopy na kotouči, čili podle kotouče při dokonalém přilnutí.
libovka

#10 Příspěvek od libovka »

Ty mi nerozumíš. Maže se ta strana co dosedá na pístek a ne to obložení.Ta vazelína zabranuje vibracím destičky a jejímu zarezání.
Butch5
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Butch5 »

Hele kamos daval i novy kotouce a stejne mu ty ICER piskali, ale vyresil to, ze to znova nechal rozebrat a povrch desek zdrsnil smirglem, oni pak jeste chvili piskali a pak zklapli . A to piskani muze zpusobovat prave smes pouziteho brzdoveho oblozeni, ktera je diky pridani levnych kovovych castic tvrda a nasledne dochazi i k tomu zminenemu prehrivani a vadnuti brzdoveho ucinku a zaroven k rychlemu opotrebeni brzdovych kotoucu, ktere jsou tvrdou deskou rychle vydirany.

Hele je to jako se vsim....dal jsem si tycky starline jednou na auto a po 3 mesicich jsem mel totalne popraskane manzetky co chrani klouby... proste v autodilech tvrzeni, ze levne veci jsou na h*vn* plati 3x a to zejmena u dilu naprav a brzd. Treba vyfuky starline jsou pouze polepene vyfuky Mafex samolepkou starline a i pres nizkou cenu jsou kvalitni a drzi, ale brzdy a cepy pouze od poradnych znacek (pokud nejezdite felicii nebo fabii HTP, tam staci noha ze dveri a vysoky podpatek :-D )
mari

#12 Příspěvek od mari »

Jo tak to je jiná,tomu už bych rozuměl.Doufam že mi aspoň moc nedojebou kotouče když je tam necham a dojezdim. Já chyt včera nerva tak jsem to dvakrát rozjel na 200 a zahamtnul, je pravda že při druhym pokusu už byl účinek brzd hodně mizernej což se starejma deskama nepamatuju, ale kupodivu se to pískání omezilo už jen na občasné písknutí při dobržďování do křižovatky takže by si to snad mohlo sednout. Každopádně v Kelly si koupim už maximálně žárovky.
Odpovědět